Сближаването ни с РСМ е неизбежно, но не с този политически елит

Любчо Нешков: Българските политици действаха наивно
18 апр 2022 13:18, Петя Славова
103
Сближаването ни с РСМ е неизбежно, но не с този политически елит
Снимка: БГНЕС

"България и Северна Македония ще имат добросъседски отношения. Сближаването е неизбежно. Но не с този немакедонски политически елит в съседна Македония. Защото да обслужваш чужди интереси не е най-доброто, което може да направи един политик". Такова мнение изрази пред Нова тв журналистът Любчо Нешков.

Още по темата

Той коментира думите на македонския президент Стево Пендаровски, че Културният център "Иван Михайлов" в Битоля, на чието откриване присъстваха визепрезидентът Илияна Йотова и премиерът Кирил Петков, е наречен на името на хитлерист и фашист":

"В думите на президента Пендаровски има поне пет лъжи. Първо – ако Иван Михайлов е хитлерист и фашист – защо има негова восъчна фигура в музей в Щип. Второ, какъв е този хитлерист, който въобще не е стъпвал по време на войната в Македония. И трето – това е само продължение на това, което прави Стево Пендаровски. Но най-скандалното е, че той си позволява да коментира състава на българската делегация. Това е нещо недопустимо не само по протокол. Това не е и възпитано"., заяви Нешков.  Той коментира и, че Пендаровски си е позволил да обсъжда състава на българската делегация в Битоля като заяви, че това е "недопустимо".

Според него проблемът е на българските политици, че не са реагирали и действали наивно, без да са запознати със същността на това, което се случва.

"За Кирил Петков не се учудвам, защото той в Битоля каза, че не го интересуват екстремистите – хората, които критикуват и имат критично отношение за случващото се между София и Скопие. Но само за един месец член на правителството - лидерът на Демократическия съюз, нарече България "геноцидна държава".  Неговият зам.-министър каза, че българският посланик злоупотребява със страданието на хората в неравностойно положение. Сравняват ни с Русия – били сме се държали така, както Москва се държи с Украйна", посочи Нешков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Бъ преди 2 години
Няма как България и Македония ЕДНОВРЕМЕННО да са членове на семейството ЕС.
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ СИ ВКАРАХА АВТОГОЛ С ТОЗИ КЛУБ И С ТАЗИ ДЕМОНСТРАЦИЯ...ЩОМ КАТО И СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ КОНГРЕС РЕАГИРА ЗНАЧИ НЕЩАТА СА ЗЛЕ ЗА ТАЗИ ОБЩНОСТ...СИГУРНОТО Е ОБАЧЕ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ВДИГНЕ ВЕТОТО ВЪПРЕКИ КЛУБА...РАНО ИЛИ КЪСНО ТОЗИ КЛУБ ЩЕ ОСЪМНЕ ИЗПОЧУПЕН И ВАНДАЛИЗИРАН...
25
0
 
5
 
! Отговори
Бъ преди 2 години
За аржентинците нещо няма ли да питате? Какво общо има това с темата Македония? България по-скоро ще напусне ЕС отколкото да приеме Македония. Това разберете.
24
0
 
2
 
! Отговори
А пък преди 2 години
До Юсуф помакав САЩ,"сащници" - КОЕ НЕ Е ЯСНО!?
23
0
 
7
 
! Отговори
Хора, преди 2 години
Познавам и помаци и турци български граждани. Добри и трудолюбиви хора. Всеки иска само едно - да е здрав той и семейството му и да живеем като хора, а не като скотове. Толкова! Нищо повече. Помагали са ми в труден момент и аз на тях дообро съм правил. Уважение, образование и взаимна помощ е ключът към човещината. Омразата води само до омраза и болка! Колкото по-бързо го разберем, по-добре ще живеят децата ни!
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Ромите в България,Роми ли са или Българи? Защото по конституция са Българи.Но като стане нещо веднага се отричате от тях и ги наричате както Ви скимне.
21
0
 
12
 
! Отговори
Бъ преди 2 години
Вето, вето, вето. Даже няма нужда да го мотивираме. Македонците не будят доверие в България.
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ванче Михайлов е роден в Щип.Той не само че е бил нацист ,а е бил в контакт със Сърбските нацисти(Усташи) и Косовските нацисти (Балисти). И двете групировки са избивали ,Косовари,Сърби и Македонци,които са били срещу Нацистка Германия.Прочети малко повече за Иван Михайлов.Той учавства в избиването на хора от ВМРО с лява и центристка ориентация.Той има доживотна присъда в България.Ако е отишъл в Македония сигурно щял да бъде убит,същото важи и за България.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема стане, брато
18
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОЧЕТОХТЕ ЛИ ПОСЛЕДНОТО ИЗЯВЛЕНИЕ НА ЕВРСКАТА ОБЩНОСТ В МАКЕДОНИЯ И НА СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ КОНГРЕС:НЕДОПУСТИМО Е В ЦЕНТЪРА НА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ДА СЕ ОТВАРЯ КЛУБ,КОЙТО НОСИ ИМЕТО НА ДОКАЗАН НАЦИСТ И ФАШИСТ КАТО ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ.СВЕТОВНОТО ЕВРЕЙСТВО НАСТОЯВА ТОЗИ КЛУБ ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТ!
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
наши помаци колко щеш в турция ги не щат и турчеещите се също , само на кликата се дават помощи а по помашките села живеят заедно с животните , турция ли ще помага , от жълтите павевата да ходят за региона да търсят пари ама за хората а не за кражби
16
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УВАЖАЕМИ БИТОЛЧАНИ ОНЗИ ДЕН ИМАХТЕ ЧЕСТТА ДА СЕ НАСЛАДИТЕ НА РАЗХОДКАТА НА МИС ПИГИ В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА-ИЛИЯНА ЙОТОВА!СМЯХ!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5ко сакате ли у ес и нато , мигни 2 пъти, стига сте се лютели лjuтели па то корабо потъва
14
0
 
14
 
! Отговори
BOLGAR преди 2 години
Ние искаме само и единствено историята на областта Македония да се основава на автентични исторически извори, обаче това явно не се харесва на другата страна и не само, че нищо не правят, ами и саботират работата на историческата комисия. Много ще ми е интересно, ако вземем да поканим няколко професори по история от ЕС да наблюдавват и да пишат доклад за дейността на комисията, как ще гледат макетата като мишки в сено!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сащ и ес ни тикат и не ни дават да ги игнорираме имат си геополитически бързи планове
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС ще се разпадне като Римската империя , който по рано се отърве толкова по добре , неслучайно англия излезе . Бавно 10 -20 г и ще си влезе в средновековието откъдето излезе с краденото константинополско злато от кръстоносците
11
5
 
10
 
! Отговори
БЪ преди 2 години
В скоро време Македония няма да има къде да влиза. Така стоят нещата сега.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме изпълнили всички условия за Шенген, но не ни пуска и в това няма нищо безобразно за ЕС, но бюрм не изпълнява условията и ни се казва, че ние сме виновни, че бюрм не ги изпълнява.
9
0
 
15
 
! Отговори
Дали? преди 2 години
Като гледам как се държат македонските политици какво казва сръжският президент не съм сигурен. Според мен и Сърбия и РСМ нямат място в ЕС в момента.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В РСМ всички политици без изключение, журналисти, власти са обучени българофоби, и в близките 50-100 години това няма да се промени, България трябва да вдигне ръце от тая държава и да не се занимава изобщо.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe