Русия използва трима заложници, за да изнудва Запада

ДНР осъди на смърт двама британци и един мароканец
10 юни 2022 18:00, Йоана Цонева
135
Русия използва трима заложници, за да изнудва Запада
Снимка: БГНЕС

Русия иска да се възползва от тримата чужденци, които бяха заловени по време на сражения за Украйна и осъдени на смърт, като "заложници", за да окаже натиск върху Запада за мирните преговори, заяви в петък високопоставен украински служител.

Двама британци и един мароканец получиха смъртна присъда в четвъртък от съд в самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР), едно от пълномощните лица на Русия в Източна Украйна, съобщиха руските информационни агенции, предаде "Ройтерс."

Те бяха изправени пред съда, след като миналия месец украински съд осъди руски войник на доживотен затвор за убийството на невъоръжен цивилен в Украйна.

Киев заяви, че решението на съда от четвъртък няма правомощия, че бойците са членове на украинските въоръжени сили и че те са обект на защита по Женевската конвенция.

Вадим Денисенко, съветник в Министерството на вътрешните работи, заяви в петък, че Украйна ще координира позицията си по присъдите с Великобритания, САЩ и Европейския съюз.

Още по темата
"Процесът срещу чужденците повишава залозите в преговорния процес в Руската федерация. Те ги използват като заложници, за да окажат натиск върху света във връзка с преговорния процес", заяви той пред националната телевизия.

Мирните преговори между Украйна и Русия са замразени. Русия обвинява Украйна, че блокира преговорите, но Киев твърди, че вината е на Москва.

В рамките на отделен преговорен процес Турция ръководи опитите за осигуряване на безопасно преминаване на зърно, блокирано в украинските черноморски пристанища, блокирани от Русия.

Русия не коментира веднага забележките на Денисенко.

Двамата британци и мароканецът бяха признати за виновни в "наемническа дейност и извършване на действия, насочени към завземане на властта и сваляне на конституционния ред" на самопровъзгласилата се ДНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски да внимава на него какво му готви Русия. Просто е въпрос на време да загубят войната. Въпрос на време и толкова. Ще има процес, то е повече от ясно. Всички знаем че победителите не ги съдят, обратното , те съдят! Това, че някаква англо-саксонска "международна" общественост ОСЪЖДА победителя е маловажно бърборене. Тя и сега бърбори осъдителни мантри , но какво от това? Нищо!!!
120
0
 
3
 
! Отговори
тя преди 1 година
Той Зеления затова реве за пари , за да плаща ей на такива !
119
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 1 година
Ха,ха,ха -Може да се изнудва Русия , но на нея не й е позволено !
118
2
 
7
 
! Отговори
Голям рев… преди 1 година
Още в началото Путин каза, че всички чуждестранни бойци ще се смятат за терористи! Не мога да разбера, човека предопреждава, после всеки прави каквото си иска и накрая рев
117
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада, ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВА , за тези тримата, нито за който и да било отишал да се бие там!
116
3
 
14
 
! Отговори
Сори пич преди 1 година
Попаднах на видео в сайта на Свободна Европа.... наемниците в Украйна са около 20 хиляди!!!!! Женевската конвенция ясно казва че е не подлежат на спасение какво реват че са осъдени на смърт??
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американски продукти, произведени в Китай от детски труд. Иначе сме демократи и сме за правата на детето.
114
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези не са украински военни, защото сами са признали, че да наемници.И Женевската конвенция не ги защитава.
113
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 115 преди 1 година
Те запознаха имайки 200 000, а кой знае къде колко са днес. Това казва генералът. Което е доста по-различно от твоето твърдение, че не знаят къде са 200 000
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 105 - ГОРИВОТО!!!
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 200хил. - ген. Стивън Туити пред Линке Цайтунг от 07.06.22г.
110
1
 
4
 
! Отговори
narkoman преди 1 година
redakcia na blizachite na zelenia
109
2
 
2
 
! Отговори
до 109 преди 1 година
Мъск лети ама май не по нац. програми... Кво ще рече туй? Мъск вози американските астронавти до МКС с Крю Драгон, снабдява станцията с Драгон. Все по поръчка на НАСА собственоръчно изгони Роскосмос от комерсиалната космонавтика. Уан уеб се изтрелват вече с Фалкън. Разработва част от новата лунна програма-пак по поръчка на НАСА...И ако беше наистина наясно щепе да знаеш колко важно за космическите полети е че за пръв път някой успява да извежда товар в космоса всяка седмица
108
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да кефи ме Путин защитава интересите на страната си не е като продажниците от продължаваме пропадането.
107
9
 
4
 
! Отговори
До Слава на Русия преди 1 година
Еха, високата технологичност на Русия се сведе до петрола. Ами тогава Саудитска Арабия, Нигерия,Кувейт...са технологични държави.Какво разделение на труда.Кой го е разписал. Как Япония, която няма никакви ресурси произвежда всичко, от въдици велосипеди и часовници през металорежещи, машини, коли, ядрени реактори, кораби самолети, космически апарати.И всеки един продукт е на световно ниво и се изнася. Чакай изведнъж Русия да произвежда нещо което никога не е могла преди.
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск лети ама май не по нац. програми. За съжаление и чувството ти за хумор и ирония са станали вече западни. Относно технологията на ракетните двигатели - нямаш представа колко съм запознат с тях. Не е място за лекции и уроци. Чета и се чудя кой ви филтрира съзнанията? Явно е отминало времето на четящите и мислещи хора. Дано се лъжа. Иначе нищо лично. Извинявам се ако съм Ви засегнал/а.
105
12
 
2
 
! Отговори
До До 103 преди 1 година
Не ги знам тия братски американски медии. Явно ти си запознат. Ще ми кажеш ли кои са?И пак седи въпросът, защо при това положение руснаците напредват само и единствено на едно място Сиверодонецк. Ама и там им трябваха седмици. Навсякъде другаде са на едно място. В Херсон даже леко отстъпват и укринците са на 15 км от града. А преди 2 седмици украинците ги изтласкаха от харковска област. Та или украинците са много добри или руснаците са мнооого зле. Пак ще ти подскажа отговора- и двете са верни
104
4
 
12
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 година
До До До До Слава на Ру: Ти и сега си зареждаш автомобила с бензин, произведен от руски нефт. Да, имаше международно разделение на труда, но Западът прави всичко възможно да разруши този работещ модел. Какво следва: Русия и Китай ще си произвеждат всичко необходимо вместо да го купуват от Запада. Композитният материал за самолетни крила е точно такъв пример. Светът вече не е еднополюсен.
103
4
 
4
 
! Отговори
До 103 преди 1 година
Не четеш правилните медии - а именно братските американски. Руснаците си мълчат щото ще ги обвинят в геноцид... Именно американците се чудят къде са тези 200 Хил? Според данните от мобилизацията на Зеленски. Ама май е поизлъгал. Той иначе е свестен човечец, но нещо в сметките го небива.
102
7
 
4
 
! Отговори
До До До Слава на Ру преди 1 година
И между другото да-има; съм американска кола. И всеки ден можеш да видиш по улиците американски колли. А Руски? Всъщност руските полицаии ползаваха Форд Краун Виктория. Можеш да видиш строителни машини на КАТ, Трактори на Кейс и Джон Диър, дори в метрото ползваш ескалатори на Отис(онзи подвижна пътека на сп. Орлов мост пак е тяхна) Кажи ми нещо руско?