Ковачевски в Брюксел: Френското предложение е непреимливо

Това заяви примеирът на срещата на ЕС и Западните Балкани
23 юни 2022 18:10, Петя Славова
80
Ковачевски в Брюксел: Френското предложение е непреимливо
Снимка: Bloomberg L.P.

В сегашния си формат предложението не е приемливо за мен, за правителството и за президента на Република Северна Македония. Това заяви премиерът Димитър Ковачевски на срещата ЕС-Западни Балкани в Брюксел.

Още по темата


"Северна Македония и Албания, както и регионът не трябва да допускаме да тъпчем на едно място заради държава членка на ЕС, която просто не успява да координира и да осигури отблокирането на нашия европейски път", коментира македонският премиер. цитиран от БГНЕС. "Не трябва да позволяваме двустранните въпроси да се превърнат в многостранен проблем", допълни той, визирайки френското предложение.

Междувременно сръбският президент Александър Вучич информира за "отличен разговор с канцлера Карл Нехамер". След срещата ЕС-Западни Балкани обсъдихме двустранните отношения, геополитическата ситуация и европейския път на Сърбия, който Австрия напълно подкрепя", написа Вучич в Twitter.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България приема френското предложение, защото сме лоялен участник в ЕС. Така България стои добре в съюза. РСМ да се оправя с ЕС! На България остава правото да казва много пъти "ДА" или "НЕ", ако има преговори за членство на РСМ в ЕС!
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я покажете на ЕС най-дългия пърст и да си гледат работата.Русия винаги е отворена за Вас.Китай също така.Какво се занимавате с Българските мафиоти?
67
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонец никога няма да клекне на Българин.Това трябва да ти е ясно.Може да кажем нещо за да сте доволни,но да клекнем на Вас.Не ставай смешен.Прочети какво е станало през втората световна война.Приемаме Ви за освободители,но при първото Ви нахалство Ви изтласкване за по-малко от година.Македония е свободна през 1943 година.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония не е в ЕС.Обърнете се към Китай и Русия.Те никога няма да Ви се подиграват като нашите комплексари.Путин призна ,че Вие сте дали Азбуката на славяните,той Ви нарича Македонци,признава Ви езика и народа.За Русия сте Република Македония.Вие сте 1,8 милиона население Не Ви трявба друга държава за износ.Само Китай Ви е достатъчен.
65
1
 
3
 
! Отговори
akudд1 преди 1 година
да се разделят рсм от албания за старта и още на другия ден макетата ще клекнат
64
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрдония трябва да обърне гърб на ЕС и на България.Русия и Китай са много добър вариянт за тях в момента.Ще си оправят държавата за нула време.Износа ще Вимсе увеличи на 100 %,ще иаюте работа,ще имате газ и петрол *** най-ниско жени в Европа, с рова и евтин ток.Не се заниюавайте повече с Гърция.и България и си върнете истинското име Република Македония,никога Северна.За какво Ви е не мо е ясно.Давате на най-бедната и най-корумпирана държава в Европа да Ви определя правила.Хайде у лево.
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие нямате нищо против Македонците,просто си лекувате някакви комплекси с тях.Време е Македония да покаже на ЕС,че не само ЕС е вариянт.За тях ще е по-добре да направят съюз с Русия и Китай.Да спрат проекта за Азерския газопровод в Македония за Европа.Да си минава където си иска.Путин може и да е прав за Европа.Мобе наистина са Нацисти.
62
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Македония има политици с мъжко сърце и с достоинство.Няма да влезнат в ЕС.Няма ако им се подиграват.Никога не е късно за Македония да влезне в съюз с Русия.Ще имат газ и петрол на изгодна цена и ще им е достатъчно за икономиката да оравят износ.Врвме е да обърнат посоката.Докога ще давате на Гърци и Българи да казват какви сте?Ако това е демокрация и ЕС,по-добре никога да не влизат.Първо личния интерес.Поланете Путин на среща.Той никога не Ви е обиждал като България и Гърция.
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внимавайте с речника.
60
0
 
1
 
! Отговори
До 61 преди 1 година
Поспокоино! Промашил си апчетата :) *** казахме само културно
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние българите против македонците нямаме нищо против. Имаме си вътрешни проблеми за решаване, както почти навсякъде.
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МКД, АЙДЕ У ЛЕВО. И БЕЗ ТОВА НИКОЙ НЕ ТИ РАЗБИРА СЕЛСКИЯ ДИАЛЕКТ. Е, СЕГА ШЕ ВИДИТЕ КАКВО Е БЪЛГАРСКИ ЕЗИК НА ОМРАЗАТА. КАКВОТО СЕ ПОВИКАЛО, ТАКОВА И ОТГОВОРИЛО. ВИЕ НИ ПЛЮВАТЕ И ОЧАКВАЙТЕ ДА СЕ ПРАВИМ, ЧЕ НЕ ГО ПРАВИТЕ? ХА ХА ХА. МИНИСТЪР ЗАХАРИЕВА БИЛА КАКВА? Ф-НА К-КА? :) И ТОВА БЕШЕ ВЪВ ВЕСТНИЦИТЕ ВИ. *** ОТ ГЛАД. НАРЕЖЕТЕ ПОДАРЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ ТАНКОВЕ И СИ ГИ СВАРЕТЕ НА МАКАРОНИ. ТЪ. ПА. НА. РИ.
57
4
 
1
 
! Отговори
До 59 преди 1 година
Нема потреба за друг сат, баш добив желба, може од тебе ке научи уште неко како културно може да одговориПоздрав :)
56
1
 
3
 
! Отговори
до Mkd преди 1 година
Този сайт е по особен, тука псуваме български продажни журналисти и политици дилетанти, има други сайтове с други журналисти и с друга аудитория, отидете там.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да каже какво не му харесва, защо не каже, толкова е неудобно за коментиране, че не смее дума да отвори.
54
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Така както го разбирам френското предложение излиза, че северняците трябва да ни правят френска любов за да влязат в ЕС. Затова предложението е добро за нас, а те се дърпат. Европейски ценности, какво да се прави.
53
5
 
3
 
! Отговори
Mkd преди 1 година
Од 55 коментари , 50 се со говор на омраза, каква неписмена популациа во еуНема нормален говорникШколи , култура, има ли во бг?
52
1
 
1
 
! Отговори
Mkд преди 1 година
Сега пак сте набедните в еуДа креневте ветото ке ви земевме краното место :) евала на вас брака
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе вие що не си смените името на Източна Албания или Южна Сърбия? По ви отива. Държава македония никога не е имало в Европа
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъкедонците си го нахендриха голем четвъртит таtaрски к. Р. Френското предложение мина на комисия в НС, утре ще бъде прието от Парламента и пада ветото.Преговори ще започне този който е съгласен с франското предложение.Албания няма проблеми, РСМ се перчат и остават аут от ЕС.