Радев: Премиерът призна, че изнася оръжие за Украйна и уцели Нинова

Президентът обясни, че отдавна настоява македонските българи да са вписани в Конституцията
25 юни 2022 12:41, Петя Славова
342
Радев: Премиерът призна, че изнася оръжие за Украйна и уцели Нинова
Снимка: БГНЕС

 "Френското предложение съдържа голяма част от българските изисквания, но можеше да бъде по-успешно, ако нашите политици имаха много по-голямо внимание към този процес. Ако дипломатите на Външно президентство разчитаха не само на президентската институция и не пилееха време и енергия в опити да вкарат в разнопосочната политика на министър-председателя в някакви рамки". Такъв бе коментарът на президентът Румен Радев на авиобазата Граф Игнатиево.

Още по темата

Държавният глава е там за да отбележи 110-ата годишнина от първия боен полет на българската бойна авиация.

"Отдавна настоявам македонските българи да бъдат вписани в Конституция. Парадоксално беше, че за това беше по-лесно да се убедят френския президент и европейските лидери, отколкото българското председателство. Що се отнася до гаранцията. Дипломатите в МВнР се опитваха да вкарат разнопосочната политика на премиера в приемливи рамки", коментира президентът.

Радев коментира и интервюто на премиера пред Гардиън и го нарече "много показателно". "Премиерът призна, че България изнася оръжие за Украйна. В желанието си да уцели мен, той простреля госпожа Нинова, която оглавява комисията, която издава разрешителни за това оръжие."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
9
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 1 --- Сакън! Съде за бунт не агитирай, защото влизаш в разрив с конституцията и не само ти, но и издателят на настоящия вестник може да има главоболия.
4
9
 
24
 
! Отговори
Брад Пит преди 1 година
Какво отбелязва като нямаме вече бойна авиация, каквото беше останало са го пратили на хохлите.
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев Как няма пари за пенсии и заплати е България ?46 държави даваме най модерни оръжия .Къде отиват трилионите левове а?Лъжци мръсни долни .Всички политици да изсъхне те до последния в родите ви .Гадини мръсни Анатема за всички политици ви веки веков .
2
19
 
17
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
Кой ще го вдигне този бунт - Чорапа ли? Той е една жалка марионетка в ръцете на о.з. ДС офицерите - съветници и гужата съветска пасолька с антураж. Това са една шепа хора, които и дирниците си да съдерат НЕ могат промени статуквото.
1
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРИЗОВАВАМ ЗА ВСЕНАРОДЕН БУНТ!