Корнелия Нинова: Трябваше да продължат разговорите с "Газпром"

Твърдя, че България не е изнесла нито един патрон за Украйна, каза тя
25 юни 2022 10:15, Петя Славова
167
Корнелия Нинова: Трябваше да продължат разговорите с "Газпром"
Снимка: БГНЕС

След няколко срещи с газоразпределителните дружества, които осигуряват 85% от икономиката у нас, и с останалите работодатели, единственият извод е, че правителството трябваше да продължи преговорите с "Газпром". Моето мнение е същото.

Още по темата

Това каза пред БНТ министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Тук с Петков имахме разминаване, и многократно сме го коментирали, допълни вицепремиерът.

Не е вярно, че в интервюто за в. Гардиън премиерът казва, че ще спре износа на оръжия за Украйна. Казва, че ще спре износа за Полша без да уточнява нищо повече.

Продължавам да твърдя, че България не е изнесла нито един патрон за Украйна и не изнася, допълни Нинова. Изнасяме за 64 други държави, а какво правят те с българската продукция, си е тяхна отговорност и ние нямаме възможност и право да ги контролираме, уточни вицепремиерът.

Нинова допълни, че президентът Радев и вицепрезидентът Йотова са започнали да атакуват правителството буквално в първия месец. "Аз нямах обяснение защо толкова бързо президентът, който създаде ПП, който ги изстреля във властта, ги атакува. С времето си дадохме сметка какво става" каза тя.

На президента Радев президентската институция му е тясна, той иска реална власт

Служебните кабинети му се усладиха. Инсталирайки ги като лице на промяната, като някакви кукли едва ли не, той си мислеше, че ще остане да дърпа конците. И след като Кирил Петков и Асен Василев си поеха отговорността, това не се случи и според мен разривът започна с първата смяна в "Булгаргаз", заяви Нинова.

Тя определи в много случаи като абсолютно необективни атаките от президентството.

Президентът чрез своите назначения в администрацията искаше да бъде скрития премиер, а Кирил Петков да бъде лицето, допълни Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
7
 
9
 
! Отговори
От Русия нито котка преди 1 година
Нито кубик газ, нито литър петрол от Русия! Всяка покупка от Русия налива вода във воденицата на Путин.
142
3
 
7
 
! Отговори
Умен преди 1 година
Ниновица да не дава акъл по непазарен, манипулативен и популистки начин. По-добре да се вземат с баце под ръка и да се скрият при митрофанката. Баце да освободи от тежкото и ненужно вече свое присъствие депутатите на ГЕРБ. Да се коалират с промяната и да изолират БСП и копейкин, че иначе тези ще направят големи бели.
141
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България изнася оръжие за Украйна чрез други страни и фирми. Това е предателство срещу народите на поне три православни славянски страни и историята никога няма да го прости.
140
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Късно е, либе, за китка", каято ти даде Козяк.
139
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократите, откакто се пръкнахте с парите на Америка, унищожихте България! В Ада ще гниете, ако ли тук сте защитени от кървавите си пари. Оставихте стари и малки да гладуват. Колкото и да не вярвате, ще стигнете този момент. Никой не е вечен.
138
8
 
6
 
! Отговори
хахахааааа.......... преди 1 година
До Анонимен 151"Да, също трябва да се обърнем с гръб към Русия и да се наведем силно. Скапани комунисти!"тогава целунете американците по дупето.....
137
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се чуди човек на кой да вярва - на Нинова която е известна с откровените си лъжи или на бившия ни премиер Петков който с лъжи и манипулации влезе в политиката.За наше добро скоро няма да го има и ще си замине за Канада да мандидатства за гражданство отново.
136
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, също трябва да се обърнем с гръб към Русия и да се наведем силно. Скапани комунисти!
135
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всичко е пари за правитнлството ! билото война или работа ! ТОВА ПР-ВО НАПРАВИ ГОРОМНИ ПАРИ ОТ ВОЙНАТА В УКРАИНА А НАРОДА КАКТО Е БИЛ И СИ ТАКА - СТАДО ОВЦЕ И НИКОЙ НЕ ГО БРЪСНЕ ЗА НИЩО !!! "УМЕН "НАРОД
134
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо еднолично закри държаваната петролна компания? Това, че си била за продължаване на договора с газпром , сега за първи път го чувам. Защо не излезе и го каза, когато Кокорчо се пъчеше пенеше, че нов договор с Газпром няма да сключваме?Къде са обещните ниски цени на дървата и забраната им за износ? А тов, че мне изнасяме оръжие директо за укрите, си е измиване на ръцете като Пилат Понтийски.
133
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти ли, мacтийо д0лна, ще ми говориш за преговори с "Газпром"? Ти ли, ky4e мpъcн0, дето прати гаубици и снаряди на укрите? ТИ ЛИ???
132
0
 
12
 
! Отговори
питам преди 1 година
другарката Корнела срещу какво и срещу колко, настоява да се преговаря с Газпром. Подозрително е.
131
1
 
7
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Туу лейт, бейби. Too late.
130
0
 
11
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ТАЯ Е МНОГО ДОЛНА И НАГЛА ПРЕДАТЕЛКА.ЗА РАЗСТРЕЛ СИ ТИ НИЩОЖЕСТВО.КАКВИ ЛИ ДОЛНИ ДУШИЦИ СТЕ ВИЕ ЗАСТАВАЩИ ЗАД НЕЯ?
129
5
 
12
 
! Отговори
оня долу преди 1 година
пък решил, че Русия не ни искала?!? Знаеш ли колко им дреме на руските търговци на газ за нас?! Плащаш - получаваш, не плащаш - извършваш едно дихание към супата!! Тая шайка с Кирчо и Асеня решиха на юнаци да се правят, понеже американците им дадоха неко долар!!
128
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оплетоха се в лъжите си. Г-жа Лъжа да го потвърди през детектор на лъжата.
127
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълно разочарование. Демокрацията ражда безотговорност. И много е по-хубава от комунизма. Нашите политици за последните 30 години много облаги видяха. Никаква наказуемост. Сами си пишат закони, сами си определят заплати, отпуски, пенсии. И определят провала на родината си. Съзнателно. И са спокойни, защото не носят отговорност. Но накрая ще има съд за всички. Праведен. Господен. Който още на земята се вижда.
126
2
 
20
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
#133Петков и Василев не са от вчера в далаверите,а от 2013 г,заедно със жената на Лорер и бащата на Петков...така че малко по- малко ще започнат да излизат далаверите им.Аз лично нямам съмнения,че са се облагодетелствали за сметка на Бг народа със спирането на Газа от Газпром и пренасочването му)
125
4
 
10
 
! Отговори
Зимата преди 1 година
Студ.
124
1
 
12
 
! Отговори
Зелената сделка преди 1 година
Пълен провал.