Радев: Премиерът призна, че изнася оръжие за Украйна и уцели Нинова

Президентът обясни, че отдавна настоява македонските българи да са вписани в Конституцията
25 юни 2022 12:41, Петя Славова
342
Радев: Премиерът призна, че изнася оръжие за Украйна и уцели Нинова
Снимка: БГНЕС

 "Френското предложение съдържа голяма част от българските изисквания, но можеше да бъде по-успешно, ако нашите политици имаха много по-голямо внимание към този процес. Ако дипломатите на Външно президентство разчитаха не само на президентската институция и не пилееха време и енергия в опити да вкарат в разнопосочната политика на министър-председателя в някакви рамки". Такъв бе коментарът на президентът Румен Радев на авиобазата Граф Игнатиево.

Още по темата

Държавният глава е там за да отбележи 110-ата годишнина от първия боен полет на българската бойна авиация.

"Отдавна настоявам македонските българи да бъдат вписани в Конституция. Парадоксално беше, че за това беше по-лесно да се убедят френския президент и европейските лидери, отколкото българското председателство. Що се отнася до гаранцията. Дипломатите в МВнР се опитваха да вкарат разнопосочната политика на премиера в приемливи рамки", коментира президентът.

Радев коментира и интервюто на премиера пред Гардиън и го нарече "много показателно". "Премиерът призна, че България изнася оръжие за Украйна. В желанието си да уцели мен, той простреля госпожа Нинова, която оглавява комисията, която издава разрешителни за това оръжие."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние и за Сирия изнасяхме оръжия, паспорти, каквото се сетиш, камо ли според Нинчето, да не сме изнасяли нито един патрон :))))
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излезте от НАТО и ЕС и спрете износа на оръжие за НАТО и ЕС. Ама Радев се пише натовец и европеец.
23
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е предателРазгласи държавна тайна. Сега митрофанова ще докладва на Путин
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изнася се оръжие за трети страни, но как може да се контролира, че няма да го продадат на трети страни/. Единствения начин е да се спре износа но тогава глоба от ЕС бг нарушава ЕС свободната търговия а и ще трябва да се закрият военните заводи и безработни. Жалко но Бг живее от това че продава смърт.
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всяка силна държава военно промишления комплекс и сделки са тайна свързана с националната и търговска сигурност . Само нашия сельоо с физиономия на агроном ходи и постоянно говори за армията и военния комплекс. Какво невежеството само да води политика. Неможе в условията на война да обсъждате само ,колко сме зле, ама какво имаме , ама какво произвеждаме, ама къде го правим... вие да не сте умствено изостанали ?
20
3
 
17
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
фигурант , ти па се едно не знаеше че изнасяме оръжие за Украйна ? няма как да не си знаел , ти си главнокомандващ . и нинова се правеше че не знае и още го прави :)
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ал Бъндев по прякор Чорапа да налапа нещо, за да спре да дрънка простотии.
18
2
 
12
 
! Отговори
ПроЗто и Ясно... преди 1 година
"Няма" изос на оръжие за Украйна ... Няма обявявяане на печалби от този "несъществуващ" износ ........ Всичко до последната стотинка отива по джобчетата на определени хора ИЗДАВАЩИ РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА ТОВА ОРЪЖИЕ .
17
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същия руски слуга твърдеше, че ветото било гаранция, че българските интереси се пазят. Сега, когато вдигнахме ветото, защото французите предложиха решение,което пасва абсолютно на интересите на България, вече не смее да каже нищо за ветото. Извод: поддръжката за ветото беше с цел обслужването на руските интереси, точно както в момента го защитават ВМРО, Възраждане и ИТН. Неслучайно не смее да каже какви са били тези "по-добри условия" за които говори
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изнасяме оръжие за Полша, за което плащат на българската индустрия и влизат милиарди в държавата ни. Това не е ли "национален интерес"?
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чорапа е бесен, че не си е получил последната порция от кражбата на милиардите нови кредити. Престъпниците винаги се карат за пари!
14
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една поговорка на крива ракета и космоса й пречи. На тоя всяко правителство му пречи. Празнословец абсолючен :)
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясна е тя. Човекът взе парите и каза "Ще видим". Чакай от брюкселците да се занимават с българския интерес. Предадоха ни за пореден път нашите евроатлантици.
12
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лицето на простолюдието:)) Премиера трябва да го съди да клевата. Тоя *** нарочно ли създава напрежение с русия? Къде премиера е казал такова нещо ? България може да си продава оръжие на когото иска.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее цар Радо Шишарката и неговата царица Радка Пиратка! Царство Чалгария абсолютна парламентарна служебна маймунархия на три морета! Митко Пайнера новият служебен премиер на царството, а Володя Стоянов новият служебен министър на Далаверата! Чалгата и божественото право на царете!
10
0
 
24
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
Революциите в България ВИНАГИ са завършвали безуспешно. Кървавото писмо - предатели, Ботевата чета - предатели, партизанско движение - Предатели, комунистическо светло бъдеще - Предатели (6-ти Отдел, 6-то Управление). Ако ви се чете и за Левски, и за Ботев, и за останалите наши патриоти проверете исторята на българските предатели. Турци е нямало, румънци е нямало, американци и англичани - също, а само БЪЛГАРСКИ "патриоти". Така ще стане и СЕГА, ако въобще станне... Смях...
9
3
 
20
 
! Отговори
Еее преди 1 година
Лъжат мажат ама народа п р о г т
8
7
 
12
 
! Отговори
Набабавифърчилото преди 1 година
Как да нямаме бойна авиация . Ами на баба ми фърчилото ?
7
7
 
14
 
! Отговори
Дедо ви преди 1 година
Добре че по някое време го разбрахте що за човек е.Е той си оплете кошницата а ние ще чакаме светлото бъдеще. Следващия път добре оглеждайте биографията на човека, всяко нещо там има значение.
6
3
 
11
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Чл. 40. (1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура. (2) Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността. Ако в срок от 24 часа не последва конфискация, спирането преустановява действието си.