Г-7 обсъждат ограничаване на цените на руския петрол

Световните лидери дискутират как да се засили натискът върху Кремъл
26 юни 2022 08:42, Йоана Цонева
95
Г-7 обсъждат ограничаване на цените на руския петрол
Снимка: БГНЕС

Лидерите на Групата на седемте богати демокрации водят "много конструктивни" дискусии за евентуално ограничаване на руския внос на петрол, заяви германски правителствен служител в събота, малко преди началото на тридневната годишна среща на върха на Г-7, предаде "Ройтерс".

Предложението е част от по-широките дискусии на Г-7 за това как да се засили натискът върху Кремъл заради инвазията му в Украйна, без да се засилва глобалният инфлационен натиск.

Войната в Украйна, недостигът на енергия и храни и влошаването на световните икономически перспективи се очаква да доминират в дневния ред на срещата на върха, която тази година се провежда в Шлос Елмау, алпийски замък в Южна Германия.

Още по темата

Съединените щати, Канада и Великобритания вече забраниха вноса на руски петрол, а лидерите на Европейския съюз се споразумяха за ембарго, което ще влезе в сила до края на 2022 г. като част от санкциите срещу Кремъл заради инвазията му в Украйна.

С нарастването на цените на енергията обаче Западът се опасява, че подобни ембарго няма да намалят руския военен портфейл, тъй като страната печели повече от износа си, дори когато обемите му намаляват.

Според официални лица, ограничаването на цените може да реши тази дилема, като същевременно се избегне по-нататъшно ограничаване на доставките на петрол и подхранване на инфлацията, но за да се осъществи, е необходимо участието на големи вносители като Индия и Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
10
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
на чужда сметка. кръчмари могу
64
0
 
12
 
! Отговори
Емил СТЕФАНОВ преди 1 година
Индия и Китай да не би да го внасят от Марс???
63
3
 
11
 
! Отговори
Илиев преди 1 година
Хаха смешници!!! По добре мислете как да се наведете със или без смазка че да ви дадат петрол,газ,суровини и ред други неща. Че с краварите ще видите само дебелия край на сопата от собствените си граждани
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От статията разбрах,че демократичните Г7 искат да замразят цените на руския петрол.Но всъщност се нуждаели от недемократичните Г2 ( Индия и Китай )защото 70% от руския петрол отивал там. И как по-точно ще накарате тези 2 страни да взимат по-скъп петрол, като те дори са в едно икономическо сдружение с Русия?
61
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От страните,участващи в Г-7 петрол има само в САЩ и Канада.Ще продават своя петрол на по- ниски цени ли?
60
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Индия и Китай са с БРИКС. И заедно с Русия, Бразилия и Южна Африка ще са гръбнска на новият световен ред. ЕС и САЩ ще са губещите.
59
14
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Съвсем навременна, макар и силно закъсняла санкция. Трябва да им се набие и вносно мито, особено за България.
58
1
 
19
 
! Отговори
"Мозъците" преди 1 година
Наложиха санкции на най големите производители на петрол и газ в света като Венецуела Иран Русия...и сега ? Защо имало инфлация. Все едно да затвориш всички бензиностанции в София и да оставиш само една да работи и ...да очакваш цената на бензина да падне ?!? Същото като Зелената сделка.
57
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на това му викат пазарна икономика. По голема диктатура от демокрацията нема!!!!
56
1
 
12
 
! Отговори
Vako преди 1 година
Е как ще стане ???все еднно да заплашваш мъртвец със смърт.
55
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще падне веселба наесен в Германия. А гледам, че в африка вече е почнала веселбата и пълзи към Испания. Ще става и по-интересно.
54
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НЯКОЙ Какви печалби бе аланкоолу? Войните изяждат всичките печалби на Русия. Просто Русия пълни с кофа бъчва без дъно, като я напълни тогава ще има и печалби.
53
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 58/61 "като и свършим петрола поради занемарените добивани технологии" Правилно ли прочетох, че някаквъ русофил написа, че Русия имала занемарени добивни технологии. Те не си ли бяха "самодостатъчни". Ей сега ще си направят техни технологии и ще покажат на големия, лош Запад, как се прави. :))))
52
0
 
15
 
! Отговори
йоаннна ,браво преди 1 година
За новините е всно -пуска ви ги американският шеф!Но за коментарите е малко съмнително!Я ми кажи честно колко коментара са написани от вас/или от ваши хора?А относно американските бездомници-за да пътува трябва да си купи билет/а за това се плаща !А нещастникът няма пари/ти ще спиш ли на улицата ако имаш пари,умнице?
51
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56 "немско-руски" Мокрите сънища на русофилите. :)))) Забравете ги. :)))))
50
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казах ви го още март месец, Русия е неспособна сама да добива нефт и газ. От 30 години оставиха тая дейност в ръцете на западни фирми които се изнесаха от Русия преди 3 месеца. Вече няма кой да сондира и кой да поддържа инфраструктурата за добив и експлоатация на горива. Русия няма нито специалисти нито техника за това. Бавно и сигурно тази инфрастуктура се саморазрушава до момента когато на Русия ще се наложи сама тя да внася газ и нефт.
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
40%от хранителната,фармацевтичната,химическата и енергийната индустрии са в ръцете на мултинационални компании с едни и същи собственици на акции.От пандемията спечели фармамафията,от войната печели хранителната и ененергийната мафия.Химическата мафия ще печели по- късно след организирания недостиг на храни.Как мислите,Г-7 кого представляват?
48
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гошо Гошко, съвсем ми е ясно кой го внася, но тогава само откачените български русофили ще се навият да внасят руски петрол на международни цени за да могат да финансират руската военщина. Никой нормален няма да внася или ако все пак внася то ще е за сметка цената договорена с доставчика т.е. митото ще е за сметка на Русия.
47
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 51 "Русия в нищо не е виновна." Ич.:)) Само нападнаха и разрушиха 1/3 от Украйна и избиха десетки хиляди и продължават с военните и икономически престъпления. Нищо де, засега оръжията им помагат. Ще видим докога.
46
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А газта? Спряга ви я. Ще ви спрат и петрола. И тогава арабите още по-скъпо ще ви продава техния петрол.