С няколко хиляди евро на година поскъпва електроенергията в Германия

Скокът в цените ще бъде осезаем, пише Bild
10 юли 2022 08:32, Петя Славова
69
С няколко хиляди евро на година поскъпва електроенергията в Германия
Снимка: БГНЕС

Увеличението на цените на електроенергията в Германия ще бъде по-осезаемо за потребителите през 2022 г., отколкото се очакваше досега. Това съобщи вестник „Bild“, позовавайки се на прогнози на Жилищната асоциация.

От асоциацията предполагат, че допълнителните разходи за едночленни домакинства ще бъдат 2700 евро годишно, а за четиричленно домакинство – около 5000 евро. В статията не се обяснява методологията на изчисленията, предава БГНЕС.

"Всички домакинства в Германия са изправени пред невероятни трудности. Особено хората с ниски доходи не могат да си позволят такива допълнителни разходи", казва ръководителят на асоциацията Аксел Гедашко.

Цените на енергията в Германия се повишават от края на 2021 г. насам - тенденция, която се ускори след началото на войната в Украйна. По данни на Федералната статистическа служба на Германия цените на енергията през юни са се повишили с 38%. Успоредно с това правителството планира да се откаже от руския газ до 2024 г. До края на годината се очаква замяна на руските въглища и нефт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
морски преди 1 година
Толкоз много укробежанци на брега! Все богати...хохли.
39
0
 
9
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Бог да ни и е на помощ, защото нама нито една суверенна държава в Европа( Германия не е!), няма европейски лидери и ни мачкат като боксова круша САЩ и Русия! Нас в Европейския съюз икономически, а Украйна буквално физически..
38
0
 
17
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Божи, Вече всеки, който критикува собственото си правителство в България, Германия или Европа е русофил и национален предател..Искаш са живееш по добре и да не си беден, значи си приятел на Путин! Собственото ти правителство ти вика, какво ме занимаваш, че си беден, имаме по важни проблеми -борбата срещу Путин! Ние все пак не управляваме за са ти е добре на тебе данъкоплатеца, а за да победи Либералния Световен Ред в Украйна!
37
0
 
4
 
! Отговори
морски преди 1 година
Дебелоглави байганьовци, пригответе вълнени гaщи за студена зима.
36
0
 
17
 
! Отговори
Боб преди 1 година
До 37 И как разбра, че съм русофил?? Защото критикувам военната зависимост на Европа от САЩ и енергийната зависимост от Русия! И това, че Германия ( и стях България) не е суверенна държава и води политика на саморазрушение? Всички тези проблеми и катастрофи са си дело на Германия и Европа! Ние решихме в Европа да не плащаме за войска а разчитаме на САЩ/ Нато, ние решихме да затваряме мини и атомни централи защото сме зелени!! Сега сме заложници на войната между САЩ и Русия и ние сме си виновни!
35
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боб "Живия в Германия и чакам" Е как така не живееш в рая на Земята просия, ами си се набутал в тоя прогнил и упадъчен Запад? Всички най-големи русофили сте или на Запад, или сте се обградили отвсякъде от западни постижения. Иначе сте големи русофили, де :)))))
34
1
 
18
 
! Отговори
Локомотива на ЕС преди 1 година
Локомотива на ЕС нема пара....
33
1
 
11
 
! Отговори
Klaus преди 1 година
We will see a more angry world." - Klaus SchwabЩе видим един много ядосан свят- Клаус Шваб. Проблеми предизвикани от същите хора, които сега предлагат решения ( санкции, зелена енергия и куп още глупости ) ни доведоха до положението, в което се намира целият свят в момента. Германците ще цъкат с език, ще клатят глава неодобрително и ще си плащат чинно, другите са така или иначе на социални помощи и останалите с акъл и възможност я напускат вече
32
5
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ВЯРНО Е! 3 ПЪТИ ПО-СКЪПА Е ЦЕНАТА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА В ГЕРМАНИЯ АМА И СРЕДНАТА ИМ РАБОТНА ЗАПЛАТА Е В ПЪТИ ПО-ВИСОКА ОТ ТАЗИ В БЪЛГАРИЯ! ТЪЙ, ЧЕ ДА НЕ ГИ ЖАЛИМ ГЕРМАНЦИТЕ ТЕ СА ПО-ДОБРЕ ОТ НАС!
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не се притесняат фашагите, ще изкарат Путин виновен и всичко ще им е няаред.
30
1
 
25
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Германците са американска колония, 100 000 американски войници се намиран в немските военни бази..Живия в Германия и чакам, ще си самоубие ли икономически или народа ще излезе на улиците( немцити много тарпят..)?? Това, че управляват зелени и социалисти няма да помогне хаха
29
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом в Джърмани зимата ще е зле - представяйте си какво ще е тука. А тука колкото ще е зле - представяйте си в Укрия какво ще е. Май Путин ще излезе прав и хората там сами ще линчуват Зеленяшка и ще развеят белите знамена.
28
1
 
29
 
! Отговори
SS преди 1 година
Въпроса е ,че ЕС ще колабира зимата ,а дори може и да се разпадне.
27
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 28 АнонименВ празната надрусана тиква на софиискияСороскиГендар всичко е руска пропаганда разбира се но само "меча" на африканския му любовник е истина
26
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия от седмица става доста интересно ! Много политици и обикновени граждани се изказват срещу Шолц и санкционната политика на правителството и искат да подаде оставка даже.
25
1
 
32
 
! Отговори
За съжаление на 28и преди 1 година
Това е реалност..а не руска пропаганда. Пише го немският Билд
24
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Няма страшно И съчиненията на русофилите са като всичко останало тяхно :))))
23
16
 
4
 
! Отговори
Проблем преди 1 година
До Анонимен 21 "И пак при кой?- наведени на червеното килимче пред чичко ВОВА." Русофилите са изпаднали в психологически ступор и се лашкат между яростта и молбите. В зависимост от фазата на заболяването или заплашват, че Запада ще се моли на Кърваавия сатрап, или се молят Запада да се "вразуми" да работи с просия (прословутото оплакване, как САЩ разрушавало мощния руско-германски съюз). Реалността е, че имат проблем и никакви молби или заплахи няма да го решат.
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин чете това и плаче. Здраво го наказаха.
21
1
 
22
 
! Отговори
Няма страшно преди 1 година
В Аляска сега товарят две гемии с изгнили дърва (другите са защитени от зелените), очаква се след три месеца да (ако) пристигнат в Хамбург и да донесат демократична топлина от Юесей. А до тогава чичо Ханс и танте Хелга ще се надяват да не дойде руската зима в Германия и ще бъдат доволни че не подкрепят Путин като купуват руски газ ток петрол уран въглища дърва...Нищо че вече пенсиите не им достигат да си платят сметките !