Протест срещу данъчната реформа блокира мост в Будапеща

Недоволството е и от ръста на цените на комуналните услуги
18 юли 2022 14:30, Елка Василева
7
Протест срещу данъчната реформа блокира мост в Будапеща
Снимка: архив, БГНЕС

Масов протест срещу повишаването на данъците за дребния бизнес и цените на комуналните услуги се проведе в унгарската столица Будапеща.

Още по темата
Тази сутрин протестиращите блокираха моста Маргит. По данни на Унгарската телеграфна агенция (МТИ) участниците са били няколкостотин, повечето от тях на тротинетки и велосипеди. Полицията е била принудена да пренасочи автомобилното движение в пиковия час по алтернативни маршрути.

За последните две седмици това е вторият протест срещу данъчната реформа, одобрена от унгарския парламент и правителство. Тя предвижда от септември да бъде съкратен броят на малките предприятия и индивидуалните предприемачи, които могат да плащат данъци по опростена схема.

Освен това протестиращите изразиха недоволството си от повишаването на цените на комуналните услуги, след като правителството обяви, че от следващия месец ще бъде въведено ограничение на потреблението на газ на преференциални цени.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
200 умномрасиви индивида, вероятно неработили дори един ден, но знаещи йое как трябяа да се направи. Отбан им задържа цените почри година. На всеки с 2 грама мозък е ясно, че това лека полека ще приключи и цените ще бъдат освободени.
5
2
 
2
 
! Отговори
Дърто Мекере преди 1 година
Айдеее... Мирише на отпътуване в известна посока на Орбан и орбанистичните путинисти. Ще ги смелим и тях със щатската безкомпромисна месомелачка. Няма къде да ходят и да се крият.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакам "демократа" Орбан да започне да ги затваря.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В поне т.нар. "демократичен" свят е повече от нормално винаги когато говнернментът се опита да изнасили или дори неусетно се опита да прокара нещо подобно народът да се разбунтува. У дома само питаме "може ли с вазелин поне?".
2
0
 
5
 
! Отговори
Растата преди 1 година
Така е, унгарците протестират, на нас, българите не ни притеснява фактът, че София е по-скъп град от Будапеща. Пара бол.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишете за тия 300 човека с тротинетки, а за холандците, немците и италианците, които от месец са по улиците протестиращи срещу WEF няма и дума? Много избирателно отразяване на европейската политика? Бъргарските медии на кое място бяхте по свобода на словото - 112то? Ах, колко жалко е в днешно време да бъдеш журналист в България! :)