Бун: Украйна е арена на "неописуеми престъпления" на руските войски

Според Франция Русия поставя "завеса от кръв" между себе си и Запада
Обновена: 29 юли 2022 12:37 | 28 юли 2022 23:00, Йоана Цонева
221
Бун: Украйна е арена на "неописуеми престъпления" на руските войски
Снимка: БГНЕС

С войната в Украйна Русия иска спусне "завеса от кръв" между себе си и европейските си съседи, заяви днес държавният секретар на Франция по европейските въпроси Лоранс Бун, цитирана от Франс прес, предаде БТА.

Бун поздрави Украйна и Молдова за получаването на официален статут на страни кандидатки за членство в Европейския съюз. "Този статут е жизненоважен за тези страни", каза тя и добави, че "не са възможни половинчати мерки, когато Русия е избрала да спусне завеса от кръв между себе си и съседите си".

Още по темата
Украйна е арена на "неописуеми престъпления" на руските войски и е замесена във "война, която трябва да спечели, защото от това зависи нейното бъдеще, както и нашето", заяви още Бун в рамките на дебат за приключилото в края на юни френско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Тя поздрави 27-те страни членки за реакцията на руската инвазия с "колективен отговор от невиждани санкции с безпрецедентен обхват", чиято цел е "войната да стане трудна за Русия в икономически, финансов и военен аспект".

Според оценката на Лоранс Бун ЕС е успял да "скъса с едно голямо табу", финансирайки въоръжаването на Киев. "Времето за стратегическа умереност приключи", подчерта още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
6
 
14
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Да, в Украйна и а много военни престъпления. Всеки който е против укронацинализма, същия като македонизма, е разстрелван. В най-добрия случай само може да бъде свален от поста си, без повече никой да чуе какво е станало с него. Да, военните престъпления са в кръвта на македонистите...пардон, укронационалистите. А укронацистите в началото на войната изтрепаха толкова мирни граждании. Тогава на пандизчиите дори бяха раздадени Калашници и мародерствата почнаха. Много мирни хора си заминаха...
108
12
 
7
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
До 160. В Ирак зверствата ги вършеше Саддам и то спрямо гражданите си. Други въпроси?
107
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така както САЩ в Либия,Ирак,Афганистан и Сърбия нали?!-:)))
106
5
 
22
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Напред с Путин! :)
105
6
 
23
 
! Отговори
дъждовна вода преди 1 година
Пет месеца управляващите зоната парадират с "колективен отговор от невиждани санкции с безпрецедентен обхват", чиято цел е "войната да стане трудна за Русия в икономически, финансов и военен аспект". На практика обаче виждаме и чувстваме, че резултатът от този колективен отговор е икономически, финансов и енергетически крах на Еесовската Зона.
104
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маските падат, виждат се лицата и Запада въобще не е това, за което се представяше! Русия нямаше избор и трябваше да се защити физически, а също и ценностите си. Войната беше провокирана от Запада, който цели да раздроби бившия голям враг СССР на все по-дребни фрагменти и като хищник да изсмуче ресурсите им, а населението-подчини на неоколониалните си амбиции. Подложени сме на зверска пропаганда и целенасочена промяна на ценностната система с неолиберален привкус. За ЕС спасението е едно-Орбан!
103
9
 
1
 
! Отговори
преди 1 година
Няма по неописуемо изживяване от това да се родиш и да умреш чрез старост нерадост и да бъдеш убит чрез тази бавна деградация защото вече не си нужен на ДНК молекулата, освен да нахраниш червеите, всички са се запътили на там и се успокояват чрез идеята за Господ, и сега накрая винаги драмата е за овъглените и изнасилени жертви казваме дано да ги прости, ще ги прости ли или не този караконджул дето се рее в облаците. Все тая няма ги в мазето няма ги и на небето, измислени са.
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политика на опожарената земя е тактика, използвана по време на война, при която на вражеската войска се оставя само земя лишена от продоволствия, жилища, техника, работна ръка и др., които могат да улеснят действията на агресора. ...
101
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че "неописуемите престъпления" са в кавички, иначе някой щеше да си помисли, че е вярно.
100
0
 
6
 
! Отговори
психопат имаш нужда преди 1 година
от психолог немедлено.
99
4
 
10
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
До Анонимен 134- "Украинците си заслужават участа."------ Не! Бяха подведени, манипулирани и след това принудени. И стотици милиарди се изсипаха там за тяхното самоубийство. Горките!
98
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците си заслужават участа.
97
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Глух Пор- /////Взимат ни и нас за Бун-аци
96
4
 
7
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
"Според Франция Русия поставя "завеса от кръв" между себе си и Запада" ???? .....Или е така - или е обратното, което е по-вярно. И не го е казала това Франция, а тази Бун.Туй журналистиката за нищо я нямате! Айде изпуснете въздуха че пак се излагате. Да бе Зеленски написал статията, разбираме- той си е поне дипломиран комик и му е простено.
95
13
 
8
 
! Отговори
Болшая непобедимая преди 1 година
Русия е като дремещ вулкан.През 10-15 години трябва да изхвърли малко лава, т.е. да води война.Водиха 2 войни в Чечня и сринаха столицата им Грозни с балистични ракети, защото искаха да се отделят от Русия.Водиха войни в Грузия, в Сирия и там сринаха градове.Сега уж освобождават, а пак сриват.Освен да лъжат, крадат и убиват нищо не стават от тях.
94
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно.Всички фашисти е нужно да умиргат
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. "Времето за стратегическа умереност приключи" - да пази Господ да не се разраства повече този конфликт, че ако дойдат руските ракети в Европа, тая ще избяга в САЩ или някъде другаде, но обикновените хора няма къде да избягат :(
92
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трибунал за *** и кликата му и репарации да плащат няколко поколения за щетите, които причиниха на всички народи по света + пълно възстановяване на Украйна за сметка на Раша. Депутинизация и демилитаризация на Раша и разделяне на Масква със стена на Западна и Източна, контролирани от съюзниците.
91
2
 
3
 
! Отговори
94ти преди 1 година
За това 3 милиона българи живеем в чужбина, заради капацитети като теб, fecale homane.
90
2
 
4
 
! Отговори
75 преди 1 година
Горкия, ксенофоб си няма грам представа за живота в САЩ. Сигурно минава за експерт сред някои в околията?