Украйна отново удари Крим, руснаци масово напускат територията

САЩ са убедени, че руснаци вече са обучавани да използат ирански дронове
11 авг 2022 13:41, Йоана Цонева
154
Украйна отново удари Крим, руснаци масово напускат територията
Снимка: БГНЕС

Макар че още никой не е обявил, че експлозиите на военното летище "Саки" в Крим са резултат от извършена с ракети атака от страна на Украйна и Киев не коментира конкретно въпроса, източници от украинската армия твърдят, че тя е нанесла далекобоен удар по руско оръжейно депо в Новоолексиивка северно от Крим, както и по руски команден пост на югозападния бряг в Херсонска област.

Това са точки на между 100 и 170 километра южно от фронтовите линии в Херсон, коментира американският мозъчен тръст Институт за изучаване на войната в дневния си доклад за войната в Украйна. Докладваните от украинското командване "Юг" руски жертви са 40.

Показателно е и поредното видео от моста, свързващ Крим с Русия – изходният трафик е огромен, задръстванията са факт. Такива кадри излизат още от деня, в който военното летище "Саки" избухна.

В Херсонска област е имало неуспешна руска атака при река Ингулец – там, където украинците направиха понтонни мостове. Руснаците са изстреляли 80 ракети "Град" срещу Никопол и Марганец, като в района на Николаев била унищожена германска система "Гепард", според руското военно министерство, както и ракетна установка С-300. Дали е така, е съвсем друг въпрос. А украинците са ударили мост близо до ВЕЦ Каховка. Заедно с Антоновския мост, това е другото съоръжение, което позволява превоз на тежка военна техника от изток на запад пред река Днепър.

Още по темата
Що се отнася до военните действия в Донецка област, руските части се намират на около 8 до 18 километра от Бахмут, когато говорим за настъпление от различни позиции. Засилват се руските съобщения за превзет завод (Кнауф) в Соледар – една от точките на отбранителната линия Северск – Соледар – Бахмут. Очаква се руснаците да продължат с опитите да атакуват директно Бахмут от север, изток и юг, но на 10 август те не предприеха никакви пехотни атаки към Северск. В дневния доклад на Генералния щаб на украинската армия също няма информация за решителен руски пробив що се отнася до Бахмут – има данни за отблъснати руски атаки по места, предаде "Актуално".

По отношение на Авдеевка обаче изглежда руският натиск е по-успешен. Появи се видео, което подсказва, че руснаците контролират минимум в по-голямата си част важното село Писки, на около 11 километра от Авдеевка. Косвено потвърждение за това е и езикът, с който генералният щаб на украинската армия коментира ситуацията – водят се бойни действия. Има нанесен и руски въздушен удар по Авдеевка.


Междувременно, пред CNN източник от американската държавна администрация коментира, че САЩ са убедени, че руснаци вече биват обучавани да използат ирански дронове. За това има американски разузнавателни данни.

BBC съобщи, цитирайки британския военен министър Бен Уолъс, че Великобритания ще достави още три ракетни системи за залпов огън М270. Това е по-тежкият еквивалент на HIMARS, който стреля едновременно с 12 ракети. Досега британците са доставили 3 такива системи на Украйна.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идва време за Руско Печено с путинов сос!!! Ммм
39
6
 
20
 
! Отговори
Зябровка преди 1 година
Другаре, чува се, че вредните навици са се разпрстранили и сред руските льотчици в Зябровка. И там са пушили където не трябва май :)))))
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
34 а твоя профил какъв е, ултра мъжкар - мулти милионер бори по една мечка на ден гол до кръста ?
37
3
 
10
 
! Отговори
Геле преди 1 година
Град Пески или Писки за който пише в статията вече е сравнен със земята от системите Сонцепек, има клипове в нета.
36
11
 
12
 
! Отговори
Заем-наем преди 1 година
А с това, че са икономическо джудже се доказва, че не могат да водят военни действие продължително време без помощ отвън. Да, ама за сега помощ не идва от никъде. Си Джинпин мълчи!В мемоарите си Никита Хрусчов казва следното:"Ако САЩ не ни бяха помогнали, нямаше да спечелим войната. Един срещу друг с Хитлер нямаше да можем да издържим. Сталин никога не остави писмени сведения за това, но на наколко пъти е изразявал такова мнение пред мен" Програмата се казва Заем-наем, разработена от САЩ
35
8
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Крим е...обезлюден,остава само Зеленски да прати...саловете,натоварени с украински...селяни да открият и населят...обетованата земя.
34
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как е плажа в крим ?бомба
33
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сбогом, пришълци окупатори. Бегайте към вашта матушка.
32
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма работа са руснаците - един незагасен фас и евакуират цял полуостров!
31
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските лъжци не се ли осъзнават, че дотук според собствените им доклади са унищожили 250% от украинската техника, хахахахахахахахаххаахахахах
30
9
 
13
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
До Икономика: Такааа, много умно, а откъде се финансира потреблението на американския пазар??? Шшшт, тихо, само НЕ казвай, че е от икономиката им. Такава има само на книга. Това са гешефти: петродолар, SWIFT операции, изкупуване на американски "ценни" книжа (ха-ха-ха!), крадене на ресурси чрез контролираните от тях морски пътища и т.н. Демек пясъчен дворец на морския бряг с/у идваща разпенена вълна. Споко, ОСТАВА ОЩЕ МАЛКО!
29
16
 
24
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До Анонимен Оръжието от НАТО няма да сърши.Зад Украйна са най развитите икономики. Руснаците ги чака голям глад и мизерия, но те така си живеят столетия вече.Техните Оллигарси ще избягат на Запад с парите си и ще ги зарежат, но понеже народа е много глупав ще плати цената на политическите им глупости.
28
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 31 "Крим се евакуира." Е, що бе, нали е инцидент? :))))) Както каза Симонян "ОТИВАМЕ НА ПЛАЖ" :)))))))))
27
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 33 преди 1 година
Настъпват и още как,, вчера са превзели още едно село. Ура!
26
9
 
21
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До икономическо джудже Така е. Руснаците си мислят, че след като ВСВ им позволиха да окупират Източна Европа, сега ще е същото, но няма как да е. Грешка направиха САЩ и другите държави.Трябваше, след капитулацията на Германия да продължат до Урал и да изгонят от Европейските територии Руснаците. Тогава нямаше да има тези проблеми. за икономиката е ясно.Русия е била винаги икономическо джудже,което само разрушава и н апада по слабите. Защо не нападне Китай или САЩ или ЕС.
25
7
 
12
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До ИкономикаТова е истината.Положението няма да се промени, защото ако Китай решат да направят завой ще се върнат в положениети, преди ВСВ.
24
14
 
5
 
! Отговори
Митьо предприемач преди 1 година
Моля Путин да изчака до средата на септември да приключи летния сезон да си прибера урожая от двата хотела и после да пуска стратегическите ядрени глави по хохлите. Аз ще съм на Индонезия и не ме брига
23
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците масово бягат към Москва, а украинците са по петите им.
22
26
 
11
 
! Отговори
Анатоли преди 1 година
Браво на украинските герои. Тези новини за нас феновете на Да България са повод за празненство. Довечера ще си спретнем масова педи ор ги я. Мисля да чу кам Бойкикев и Ген. Танас без вазелин
21
13
 
31
 
! Отговори
Икономика преди 1 година
Единствената страна в света, която в момента може да оспори икономическото могъщество на САЩ, а и от там да ги измести като хегемон е Китай. Само, че ако видите стокообмена между двете страни ще видите, че половината от Китайската икономика лежи на Американския пазар, а американските инвестиции в икономиката на Китай са повече от всички останали страни в света взети заедно. Затова дракона, въпреки молбите на сатрапа Путин, стои кротък и тих като мишле. Хайде със здраве.