Политици от ГСДП искат мирни преговори с Русия

Левите предлагат Китай за посредник
26 авг 2022 20:39, Йоана Цонева
73
Политици от ГСДП искат мирни преговори с Русия
Снимка: БГНЕС

Група политици от управляващата в Германия ГСДП настоява за „дипломатическа офанзива за по-бързо завършване на войната в Украйна“, съобщи в петък „Шпигел“.

„Необходимо ни е колкото може по-бързо примирие, като изходна точка за комплексни мирни преговори.“ – пишат политиците от лявото крило на ГСДП в апел, озаглавен „Оръжието трябва да млъкне“.

Авторите призовават към „глобална политика на разведряване“. Те смятат, че истинско подобряване на ситуацията ще бъде възможно едва в „постпутиновата епоха“. Засега, според тях „трябва на базата на признаване на реалностите, които може да не се харесват, да се намери с руското правителство модус вивенди, който изключва по-нататъшното ескалиране на войната. В крайна сметка трябва да се стигне до „споразумение между Украйна и Русия.“

Още по темата
Според лявото крило на ГСДП ЕС и страните членки трябва да интензифицират дипломатическите си действия. Документът твърди, че трябва да бъде засилена и комуникацията с няколко държави за да бъдат спечелени за ролята на медиатор между ожесточените страни. Авторите споменават Китай, който има близка връзка с Москва.

В апела си политиците предупреждават срещу доставките на тежко военно въоръжение на Украйна и се позовават на опасността от ядрена война. „Спиралата на ескалацията трябва да бъде спряна. Затова при всяка доставка на оръжие трябва точно да премерим и да преценим къде се намира червената линия, която може да бъде приета за пристъпване към война и да предизвика ответни реакции.“ – пишат авторите на апела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ruskite surviving skoro shte badat savsem evtini. I pod formata na reparacii
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Socialistic, sir...
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе какви хора сте давате оръжие и искате премирие лъжци измамници не дорасли политически у..ро...ди
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно,че и последният истински немец е бил ликвидиран още през 1945.Това са всичко друго,но не и германци,наследници на велика нация...Пфу!Само като погледнеш размитото,страхливо , рабско лице на този ''канцлер''.Или меркели,шредери...Една лига остана от тях ,под формата на мокро петно,не че и САЩ не са виновни,трябваше да им оставят някакво достойнство,не да помагат на Блатото да им насади неизтребими и вредни комплекси.
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отмяна на санкциите. Спиране на военните доставки за Украйна. Първоначално Примирие. Отстраняване на Урсула. Оставка на Зеленски. Начало на мирни преговори с Русия. Лицензиране на СП2. Връщане на газовите доставки. Германия и Русия европейски лидери !
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първоначално незабавно примирие и спиране на военните действия. Премахване на незаконните санкции. Спиране на доставките на оръжия за Украйна. Оставка на Зеленски и фон дер Лайен. Начало на мирни преговори между ЕС/Германия и Русия. Европейска система за сигурност. Руски суровини на приемливи цени. МИР !!!
59
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сетила са мара да са побара....червената линия я минахме 2008 когато обявихте, че ще приемете урките в нато! А най червената линия преминахте 2021 когато под американски натиск спряхме северен поток 2, а урките заедно с американците планирана атака на източните райони на Украйна за да ликвидиране всякаква съпротива от рускоезичното население.
58
2
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
малко късно се сетихте за преговори това се прави в първите дни за какво пращахтеоръжие на нар-ко-мана хаиде сега направете финансов одит на украина да види светъткъде са скрити парите от оръжието и траншовете от ес
57
6
 
2
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
Руската интернет армия не спи, денонощно се бълва про-кремълска пропаганда. Но така е когато не се четат древните мъдреци. Ако запада беше чел по внимателно и бяха по добри стратези нямаше да правят една и съща грешка три пъти. Сега вече е ясно, че са ***. Когато врагът който живее само за да те унищожи, падне и ти не го доубиеш, той ще се изправи и ще те нападне отново. Русия пада три пъти и запада и помага да се изправи. В момента се кани да падне пак, ако не я доубиете сега,... учете руски
56
2
 
3
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
Много ми е интересно как точно са поискали изобщо нещо, след като устата им са пълни с дъртия *** на Путин?
55
2
 
6
 
! Отговори
Детство мое преди 1 година
Така едно време като стане ясно, че губиш играта, и се почва шикалкавенето "ама аз нямах предвид това, не сме играли сериозно...." И т.н. Приказките на губещия. Но тогава беше игра, а това тук не е. Меркел докара тарамбуките, Урсула размита пред фармамафията, налага санкции уж на Русия, а май на всички останали. Та и ГСДП така - ос.раха тотално пейзажа, а сега -преговори. Да, ама за преговори трябва желание от двете страни.
54
5
 
5
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Бас държа,че това са екс-кадри на ГДР т.е. на СССР!
53
2
 
5
 
! Отговори
666 преди 1 година
А питахте ли ФАЩ?Великата ,,демокрация,, която в 21 век пренебрегна прецедента ,,Роу срещу Уейд,, и забрани абортите.
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оти бе бате сте такива предатели?Как може да предадете идеите да се къпете 1 на месец, зимата да пускате от студ и да седите в къщи поради високите цени на горивата в името на демокрацията ?
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да искате, но гасподарят ви САЩ не иска!Имахте време от 1945 до сега да се освободите от военната зависимост на САЩ но не пожелахте..
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политици от ГСДП искали мирни преговори с Русия. Малко ли каква можете да искате? Зададохте ли си въпроса: това ваше искане интересно ли е за Русия? За какви такива ценности Русия трябва да спре по средата на победоносния си ход на запад? Какво можете да й предложите?
49
4
 
11
 
! Отговори
Ааа неее преди 1 година
До ще. 53- Още ли се заблуждавате че дори без Путин, Русия ще даде на НАТО и глобалистите достъпа си до Черно и Азовско море и до Проливите, без дори да имате от същото брашно като Зеленски. Или Русия да принуди бойците от ДНР, ЛНР, Херсон ...да предадат отвоюваната си територия на азовците? След като не руска армия а те са основната войска която побеждава на терен в Украйна.
48
15
 
6
 
! Отговори
ще преди 1 година
мирни преговори може и ще има с русия само когато путлерра и неговата шайкка военно престъпници бъдат осъдени и вкарани в затвора как може да преговаряш мирно с реористи, нали утре ще нарушат всички договори и по бели *** ще ви нахлуят в страната ккакто напрвиха с уккрайна поод измислен предтекст
47
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мир няма да има докато има окупатори в Украйна...
46
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наденичката е краварче но не съвсем. Да избира отстранен или занулен или да отива да бие коляно. Да маха който прече и да се обрече на мир и газ и СП2.