Гайдай: 200 руснаци са убити при атака срещу бивша автогара

Междувременно от руска страна постоянно се съобщава за техни "победи"
19 сеп 2022 17:30, Йоана Цонева
135
Гайдай: 200 руснаци са убити при атака срещу бивша автогара
Снимка: БГНЕС

Руската армия е изгубила 200 бойци при украинска атака срещу бившата автогара в Сватово, на няколко километра от Северодонецк в Луганска област, съобщи ръководителят на лоялният към Киев управител на Луганска област Сергей Гайдай. Атаката е проведена през нощта в събота срещу неделя.

„200 руски окупатори загинаха в сградата на бившата гара, която служеше на орките (руснаците, б. р.) за хотел.“ - обяви Гайдай в профилите си в социалните мрежи. Според украинския управител на областта руснаците умишлено изключват интернет или затрудняват работата на мобилните оператори на окупираните територии, за да не могат хората да предават информация за действията на руснаците на украинските военни.

Още по темата
Гайдай разказва също, че нашествениците са пуснали по улиците специални части, чиято цел е да издирват партизани, извършващи диверсии на окупираните територии. Въпреки информационните затруднения има данни, че руснаците продължават да се готвят за отбрана, окопават се на отделни позиции, а на места се оттеглят. Гайдай допълва, че продължават и взривовете в складове за боеприпаси, което също може да затрудни бойната готовност на противника.

Докато на бойното поле нарастват загубите на руската армия, в бюлетините, които военната пропаганда разпространява в редиците на войската се пише за „поредните победи“ по време на т. н. от Москва Специална военна операция. Бойците не вярват на донесенията от руска страна, а все повече от тях търсят начин да се измъкнат от фронта, сочат коментари в руския сегмент на социалните мрежи. „Отказвам да участвам в специалната военна операция в Украйна поради липса на отпуск и морално изтощение.“ – с такива мотиви обясняват поведението си част от бойците в рапорти до своите командири, пишат рускоезичните „Вот так“ и „Белсат“. Информацията е от документи, придобити от украинската страна след превземането на руски команден пункт в Изюм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата се нарича Украйна: означава в края на Руската империя. Тоест там в края. В края на какво?
82
11
 
7
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Паниката в ЛНР е ужасна. Усещайки примката около врата, лидерите на ЛНР се молят на колене да бъдат приети в състава на Руската Федерация. Естествено руснаците не могат да ги защитят и няма да ги приемат. После украинската армия като влезе в Луганск как ще обясняват по талк шоутата защо не са защитили територията на РФ? Руснаците може да саГлупави но не саПрости.
81
10
 
16
 
! Отговори
Русия=Мордор преди 1 година
Това не са хора, а руски opkи, пише си го в статията
80
8
 
12
 
! Отговори
Русия=Мордор преди 1 година
Това не са хора, а руски ***, пише си го в статията
79
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако украинците влязат в Крим с Путин е свършено, ще го обесят публично на Червения площад
78
5
 
3
 
! Отговори
Колхозник преди 1 година
До ТрлолинИ ти като идола си Зеленски/Нарко мански май нямаш много в главата си?
77
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 90 и до 89: браво за убити хора??!? Изруси ли сте?
76
9
 
9
 
! Отговори
убийруснакспасидете преди 1 година
Хубави новни, но 200 са малко, трябва още
75
7
 
8
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Браво :)
74
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинофобите разбират ли че ще плащат 1500 лева за отопление на малък апартамент??!? Че откога толкова силно заобичате Украйна, че сте готови да се биете до последния Украинец и да се обречете на мизерия? Що ви требва да нарушите 2 мирни споразумения та сега злобеете за трето?
73
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност са убили цивилни лица.. Ако бяха укри, щяха да вият и реват до небесата, а запада щеше да иска санкции...
72
6
 
6
 
! Отговори
Малее Тоя пъ преди 1 година
Нищо чудно ако се извадят хитлериските документи от 1930 по които е трябвало да се унищожат евреите и на всеки лист,днес през 2022, думите евреин,еврейка,еврейче, евреи и еврейски,се заменят съответно с руснак,рускиня,русначе,руски,руснаци ще видим фобия не ами истински фашизъм готов да унищожи руската култура, реуския език и руския народ.Само 90години саминали и хитлеризмът се е родил като сега наместо Адолф и БраунЕва се нацисеяатЗелениятглист и впечатлително разкраченокраката Ехлена.
71
10
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Хаха русия щяла да удряла с ядрени ракети :))) абе Русия е два града. Москва и Санкт Петербург. По една на всяка и с Русия е свършено.
70
7
 
9
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Луганска област руснаците я отписаха защото нямат достатъчно резерви да я защитават. Украинците вече са на левия бряг на р. Оскол на няколко предмостия, вкл. източния бряг на Купянск. Оттам могат да атакуват Лиман от Север. Но според много наблюдатели основното сражение ще е в Запорожеието където ВСУ трупат много резерви.
69
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, че егоистичния запад толкова много и толкова рязко заобича Украйна, че обрича себе си на съпричастна криза!!!
68
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста нелогични са русофобите!!! Умните не са русофили а просто виждат реалността! Знаете ли кой е Степан Бандера?
67
8
 
11
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Путин, подобно на предшественика му Хитлер, започва да губи доверие в армията към края на войната. Затова Путин акцентира върху подсилване на частните армии от рода на Вагнер които са на директно подчинение на Кремъл а не на Генералния щаб. Хитлер е имал Вафен СС, Путин има ЧВК Вагнер. Но това няма да го спаси.
66
3
 
7
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 1 година
Жалко за автогарата.
65
6
 
7
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Очаква се до края на годината руснаците да загубят всички окупирани територии на материка и да се окопаят в Крим за зимата. Следователно Крим ще бъде освободен не по-рано от 2023.
64
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия с 42милиарда целия военен бюджет а само 100х войска в Украйна. Украина с 700 хилядна войска и само помощите са 100 милиарда. Който има малки разходи той печели! Още 100 милиарда ли ще извадят русофобите??!? Чуйте какво казва Папата! Дано поумнеете