Гайдай: 200 руснаци са убити при атака срещу бивша автогара

Междувременно от руска страна постоянно се съобщава за техни "победи"
19 сеп 2022 17:30, Йоана Цонева
135
Гайдай: 200 руснаци са убити при атака срещу бивша автогара
Снимка: БГНЕС

Руската армия е изгубила 200 бойци при украинска атака срещу бившата автогара в Сватово, на няколко километра от Северодонецк в Луганска област, съобщи ръководителят на лоялният към Киев управител на Луганска област Сергей Гайдай. Атаката е проведена през нощта в събота срещу неделя.

„200 руски окупатори загинаха в сградата на бившата гара, която служеше на орките (руснаците, б. р.) за хотел.“ - обяви Гайдай в профилите си в социалните мрежи. Според украинския управител на областта руснаците умишлено изключват интернет или затрудняват работата на мобилните оператори на окупираните територии, за да не могат хората да предават информация за действията на руснаците на украинските военни.

Още по темата
Гайдай разказва също, че нашествениците са пуснали по улиците специални части, чиято цел е да издирват партизани, извършващи диверсии на окупираните територии. Въпреки информационните затруднения има данни, че руснаците продължават да се готвят за отбрана, окопават се на отделни позиции, а на места се оттеглят. Гайдай допълва, че продължават и взривовете в складове за боеприпаси, което също може да затрудни бойната готовност на противника.

Докато на бойното поле нарастват загубите на руската армия, в бюлетините, които военната пропаганда разпространява в редиците на войската се пише за „поредните победи“ по време на т. н. от Москва Специална военна операция. Бойците не вярват на донесенията от руска страна, а все повече от тях търсят начин да се измъкнат от фронта, сочат коментари в руския сегмент на социалните мрежи. „Отказвам да участвам в специалната военна операция в Украйна поради липса на отпуск и морално изтощение.“ – с такива мотиви обясняват поведението си част от бойците в рапорти до своите командири, пишат рускоезичните „Вот так“ и „Белсат“. Информацията е от документи, придобити от украинската страна след превземането на руски команден пункт в Изюм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От поне една седмица слушам как е превзет Лиман, пък сега някакъв пише, че там има боеве и руснаците отстъпват. Как да вярва човек на нашенските медии и на атлантическите троляци? Как?
62
7
 
8
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Падне ли Лиман, както се очертава в близките няколко дни, руснаците могат направо да забравят за Луганска област.Колаборантите усещат дебелия и вече се изнасят масово от областа.
61
7
 
11
 
! Отговори
1/3 преди 1 година
1/3 от войските на русия за така наречените железопътни войски (Железнодорожные войска ВС России) - просто защото в koчuната русия няма как иначе да се осигури логистика за войските. За това и железопътните възли в Уркайна са критични за руската армия. И загубата на Изюм доведе до масово отстъпление. И Лисичанск ще е голяма загуба за рашляците. Това също значи ,че загубите в Украйна в руската армия няма откъде да се компенсират. Положението на рашляците е кофти.
60
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако слушаш медийте руснаците загубиха преди 6 месеца.... Типично по украински... Абе чакайте да свърши войната и тогава празнувайте........ Брееее голям шум голямо нещо...
59
7
 
6
 
! Отговори
Трлолин преди 1 година
Нали уж ви спряха рублите а тук още грачите, като гладни гарги!Не бяха, три дена не бяха три месеца!?Рашатите загубиха 2св. война ще загубят и тая :Справка :30млн убити руснаци срещу 3 млн немци Нерде Германия ,нерде комунистическото блато????Излъгаха ви ,че СССР са спечели и сега ви лъжат, че ще ви платат
58
7
 
8
 
! Отговори
боеве в Лисичанск преди 1 година
Следете новините около боевете в Лисичанск. Ще стане много сложно за руснаците ако го изгубят. Когато го изгубят тоест.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжите нямат край!!! До сега маркетингова война не е имало.
56
6
 
8
 
! Отговори
радвайте се.. преди 1 година
рускините стават все по-евтини. 80хил руснаци между 20г и 50г вече са трайни инвалиди или убити заради войната. Отделно са алкохолиците и вскяквите други. Рускините остават без мъже и почват да налитат на все що дето има кремвирш.
55
8
 
10
 
! Отговори
в момента.. преди 1 година
Започнаха боевете и за Лисичанск. Украинската армия напредна след Билохоривка днес. Ако падне Лисичанск руснаците остават без сериозно снабдяване за Донецк (другият железопътен възел беше Изюм) В Лиман вече има боеве и руснаците отстъпват. Това значи ,че до утре пътят на ВСУ към Северодонецк е открит. Някои обаче не могат да се примирят ,че русия в момента губи.
54
6
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 1 година
До Анонимен аз съм в тяхната социална мрежа ,младите руснаци са в потрес ,уж да проверят там за наличност ли какви,ги карят да се записват доброволци,всичко бяга по села при баби и дядовци и се крие :) влез да видиш оохохххо
53
11
 
15
 
! Отговори
бай Иван преди 1 година
не знам кой крив,кой прав,но в русия се получават повиквателни/частична мобилизация / ,а от преди малко Дугин призовава за всеобща мобилизация и за поход срещу запада -тотално изтрещели червени петолъчки
52
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре,че руснаците не четат днес бг.Но реалността е друга, 120 000 армия сещу поне пет пъти по-голяма армия.Познайте кой дава 10 пъти повече жертви?Едните имат самолети и артилерия другите имат камикадзета които биват избивани като пилци в хрсталаците,защото там се крияти бягат като плъхове.
51
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците са много красив народ, те също така са и най глепавият народ в Европа..
50
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъпотията на украинските ръководни кадри съперничи само с тази на западните ръководни кадри. Губернатор на област нарича руснаците "оррки" и си мисли, че е много умен. А украинците какви са? Урук-хай? А това, че руснаците съобщават за победи сигурно е вярно, защото след "зашеметяващият разгром" във вече опразнените територии, вече седмица не се чува нищо за напредък на смелите украинци".
49
13
 
9
 
! Отговори
Ясно е! преди 1 година
До Точно и ясно- Не останаха мъже в Украйна да оп-лождат украинките. Тази древна, горда нация ще се затрие така.
48
7
 
8
 
! Отговори
До руските шпиони преди 1 година
Ще дам много ценен и полезен съвет на Путин. Руските шпиони в България ще го предадат на когото трябва.Путин трябва да каже на руснаците: Аз върнах Крим, вие се радвахте.Не искате да се биете в Украйна, не се записвате в армията, не мога да ви събера за великото дело, дезертирате от войската. Не заслужавате да притежавате Крим и Донбас.Връщам Крим на Украйна, за да ви накажа като страхливци и предатели.Аз направих велики дела, вие не ме подкрепихте.Измивам си ръцете, нека позорът падне върху вас
47
10
 
10
 
! Отговори
Ясно е! преди 1 година
Новини от днес: "Russia destroyed US mercenary base, and Kraken nationalist battalion base, command centers in Ukraine"- Като стане нещо такова медиите бързат да измислят нещо за да го покрият. Както когато кола удари колата на Зеленски от кортежа му, не само премълчаха но и почнаха да претоплят манджи за опити за убийство на Путин. Щом изловиха азовците че ползват живи щитове, го приписаха на руснаците. Когато Зеленски бомби атомната-пишат че руснаците сами се бомбят. Щом Азов са нацисти, обвин
46
7
 
9
 
! Отговори
Точно и ясно преди 1 година
Следователно ВСУ са загубили 2000.Точно това съотношението.И по украинските канали се промъква следното на един изстрелян украински снаряд руснаците отвръщат с 20.
45
5
 
8
 
! Отговори
Путя стратега: преди 1 година
"Ако врагът ти няма оръжие - подари му"
44
9
 
12
 
! Отговори
Смърт на фашистите преди 1 година
Украйнски снаряд днес е ударил чакащите на автогарата в Донецк,ДНР 13 загинали мирни граждани.