Германия няма да разчита повече на Русия

Това обяви Щефан Вайл
19 сеп 2022 16:28, Росен Стойчев
116
Германия няма да разчита повече на Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Мисля, че едва ли някога "Северен поток 2" ще заработи. Това обяви премиерът на германската провинция Долна Саксония Щефан Вайл, съобщи ТАСС.

Страната замрази руската програма през февруари.

Още по темата
Тя беше почти завършена.

Очакваше се по нея да тръгнат допълнителни енергийни доставки. Руският държавен глава Владимир Путин обяви, че има вариант "Северен поток 2" да влезе в експлоатация, ако е необходимо.

Вайл обаче е на друго мнение. Той обясни, че едва ли правителството би разгледало такова решение.

"Мисля, че говорим за такава загуба на доверие, че едва ли нашата страна ще може някога отново да разчита на руски доставки. Няма как да дадем одобрение", коментира Вайл.

Германският представител смята, че едва ли някога ще има ново партньорство с Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
6
 
! Отговори
Бивш канадец преди 1 година
Най-добре описа положението в Германия самият Шолц - "Забравете за енергийния комфорт".Разбирайте го както искате - но газът в Германия просто никога вече няма да е по $27 за мегават.Преведено на български - гювечът свърши.
96
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
след 10 години индийците ще идват на екскурзия в Европа и ще искат да видят това бедно племе което се е продало за пари и си се унищожило ей така на ПУк на Путин
95
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито на американците, наистина брилянтно проведоха стратегическата си операция ... такъв е светът и живота - ако не можеш да си защитаваш интереса, други субекти със съответния капацитет ще се възползват. Да му мислят в ГДР-то...
94
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 94 никога не прави сделка с американците ако искаш да си жив. Справка Ирак Садам Хюсеин, Либия Кадафи. Не прави сделка с американците ако искаш да останеш с пари. Венецуела САЩ им помпиха петрола и бум санкции. Иран същата работа. С руснаците алъж вериж и накрая 300 милиарда блокирани. Извода е американците ще преценят и най-добрите си партньори само и само за да са по-добре от тях. Справка санкциите които Европа налага на Русия и това как се отразява на нас .
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може зелена енергия и руска газ!
92
10
 
9
 
! Отговори
пасарела преди 1 година
Никога , ама никога не прави сделка с руснаци ако искаш да си независим !!
91
12
 
12
 
! Отговори
white star преди 1 година
Що бе?... расийская фидирация и да я няма газ ще има. И северен паток 2 може и да се ползва за него. Кой ще го пуска и в какви пари ще го продава тепърва ще видим. Петербург ли ще бъде, Република Сибир, Китай или пък Казахстан... рубли, долари, евра, йоани, тугрци... въможностите са безкрайни.
90
18
 
20
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Усетиха се швабите , че ако са заедно със сибирските диваци нищо добро не ги чака !
89
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зимата идва, а както знаем от историята, тогава европейците клякат пред Русия.
88
12
 
13
 
! Отговори
A преди 1 година
Ами купувайте руски суровини през Азия, за да ви излезе по-евтино и за да се получи на 100% зелената сделка, като по възможно най-дългия път ги доставяте. Тогава пак сангционирайте бедните, които се отопляват на дърва и съчки от собствените си гори, които са на 1-2 от населените места. Егаи ***!
87
10
 
12
 
! Отговори
Румен преди 1 година
До81. Русия сама си избра Азия и се прави , че запада и е виновен. А нормалните тези природни богатства да принадлежат на ЕС и НАТО. Където сме и ние като държава
86
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В какви облаци живеете. русия няма необходимите тръбопроводи за да пренасочи износа на газ от ЕС към Китай и Индия. Растоянията са огромни, инфраструктура почти няма. Капацитетът им за втечнен газ също е доста малък. Гледате руска телевизия, те ви лъжат, вие им вярвате.
85
6
 
2
 
! Отговори
до 81 преди 1 година
Хапчетата. Пий си хапчетата.
84
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До81 . За кратко написа много неверни неща. Първо Русия отказва да дава газ , защото е задължена с договор и с Китай. Доставката за Европа е невъзможна , няма капацитета/ нито физически , нито технически/ да дава на Европа и на китайците едновременно Избира, като Приоритет е Китай. И така пренебрегна европейците ,а избра Азия. Това ядоса Запада
83
15
 
21
 
! Отговори
До 81 преди 1 година
Значи аз не знам дали знаеш, но питин нападна украйна, не украйна путин! После не знам дали знаеш, но русия тукав БГ и сърбия и македония има бая голяма агентура и това е виндо и по питинофислки коментатори и лъжи и по действията които крайно десни партии в тез държави предприемат в подкрепа на това, че русия иска да заграби и унищожи една суверенна държава! После държавите у руската федерация си ги имат тез конфликти от самото начало о на СССР и на руската федераци! Та за кое лице говориш ти?
82
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Лъжи. Истината е, че на никого в Европа и САЩ не му пукаше за русия преди русия да почне тази война. Германия имаше един куп заводи в русия, строеше си Северен Поток 1 и 2. На запад всички искахме русия да е нормална държава. Обаче точно те искаха да са мразени защото когато имаш комплекси няма нищо по-лошо от безразличието. Те сами си повтаряха, че някой ги мрази или че някой им е враг. Защото не могат да си признаят, че русия е държава без значение.
81
14
 
16
 
! Отговори
Еко Евро-ЛИБЕРАСТ преди 1 година
Явно Германците ще се отдадат на пълно безгрижие и пълен разврат в ЛГБТ и хомосексуализма ще ги топли вместо газта и атомните централи които се закриват също щото не били по Зелената Еко Сделка.
80
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газът е най малкия проблем. Интересно ще е догодина с торовете и реколтата.
79
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западняците о най вече Англия добре се грижат да сборичкат всички бивши съветски републики. Тресе се запада от страх. Готови са на всичко да попречат на Русия. Както е било винаги. Толкова омраза към този народ. Сега им се разкри истинското лице. Целия запад са чисти фашисти.
78
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо триеш антируски коментари бе *** гаден.