Не само Владимир Путин стои зад високите сметки на енергията

Кои са другите отговорници?
17 сеп 2022 21:31, Нели Христова
137
Не само Владимир Путин стои зад високите сметки на енергията
Снимка: БГНЕС

Когато нещата не вървят, естествената нагласа е да се търси виновник. Да, но за високите сметки за енергия някои са по-виновни от други. Енергийната криза в Европа се обяснява с тежестта на Русия в световното производство на изкопаеми течни горива. Владимир Путин, в рамките на войната в Украйна, използва като средство за натиск енергията и "Газпром", който е основен доставчик на газ за Европа.

Но освен Путин, отговорност за високите цени на енергията отчасти носят правителствата, енергийните дружества, а понякога и самите потребители, пише в редакционна статия в. "Ле-з-еко", цитиран от БТА.

Причините в основата на скока на котировките са много, но на първо място е пресъхването на руските газови доставки за Европа от началото на войната в Украйна. Много електроцентрали използват газ за производство на ток, особено в Германия, а след като газът започна да намалява, цената му също хвръкна рекордно. Освен това във Франция в момента функционират само 26 от общо 56 атомни реактора на енергийната компания Е Де Еф (EDF) заради проблем с корозията. Това е намалило производството на електричество в страната до исторически ниско равнище, което механично покачва цените. Ръководството на компанията увери, че спрените реактори ще бъдат пуснати отново през зимата на 2022 г., която се очаква да бъде особено трудна по отношение на енергийната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
3
 
! Отговори
Харвардец преди 1 година
Аха, 30% горница ги дължим на *** кири и Кокорчо.
87
0
 
12
 
! Отговори
777 преди 1 година
Открихте топлата вода! Добре, че го написахте иначе нямаше сами да се сетим!
86
7
 
12
 
! Отговори
Алоо преди 1 година
Краварските из чадия още ли не сте си заминали за мизерната Америка ,бягайте Путин идва за вас а българите ще му помагаме ,БОК луци нещастни .
85
3
 
4
 
! Отговори
АнонименН преди 1 година
100 - научи се първо да напишеш изречение което има некакъв смисьл на Бг... След това използвай епитети ...
84
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко и единствено продължение е от илюзиите на неадекватното руско пигмейче Путин!
83
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свободен пазар на ток - наша вина. Това, че още стои, пак е наша вина. Липса на АЕЦ Белене - наша вина. СПрени договри, поради идеологични причини, с ккоито много хора не бяха съгласни - наша вина! АМа неее - дай да овиняваме трети лица!
82
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МНЕНИЕ - Шансът ти е, да намериш един буквар!
81
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХАХХАХА!
80
3
 
12
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Шанса на Държавите от ЕС (НЕ от Европа) са да изреже Дърветата за се отоплява .Много Хора са облъчени от Медии на САЩ че ЕС е Европа - ЕС заема 10% от Европа .
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таз за зимата!! Яз газ не ям
78
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Останаха ли нормално мислещи хора в Европа след хранителната криза ( опашките преди няколко месеца за олио и брашно), енергийна криза.. скоро няма да има и дрехи на ниски цени - с пълни сили се работи по регламент за забрана на дрехи и стоки, при които е използван насилствен труд-с една дума от Пакистан, Бангладеш . За технологичната война с Китай няма да говорим. Гответе се глад, студ и природо съобразен живон, в унисон със зелената сделка! А за войната, позволихме в 21 век да се случи
77
16
 
4
 
! Отговори
До Хълк преди 1 година
Путин е агент на САЩ, те са най печелившите от войната в Украйна, продават газ както никога до сега, изчистиха си старите оръжия и сринаха руската икономика! Русия губи по един милиард евро на ден откакто е почнала войната. Колко още ще издържи!? Колкото и да се вдигат цените на енергията русия нищо не печели от това, други печелят. Заради него всички западни фирми се изнесоха а бяха работодатели на милиони!Така, че Путин е враг на Русия и *** да се замислят като го хвалят и му се дупят
76
10
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Русофилите много яростно защитват въплъщението на дявола(путин) във всичко писано и казано и измислят хиляди варианти да го оправдаят!
75
16
 
5
 
! Отговори
Хълк преди 1 година
Ако си беше седял на евания гъс в кремъл, всичко щеше да си е наред и цените на газа и на ел. енергията и на производството, на петрола на транспортните услуги и на всичко! Много е лесно да обвиняваш някой друг за собствената си некадърност! Искаше да покаже на целия свят колко е велика и мощна руската безаналогова армия, но стана точно обратното, стана за посмешище и сега трбва да се оправдае някак си нали използва газа като оръжие, за да му се смеят по малко.
74
1
 
9
 
! Отговори
Днес преди 1 година
Ядреният разпад на Русия и чиповете на Урсула - статията е на сайта на ,,Марица".Напълно реален анализ.В Европа няма политици а разни лигльовци облагодетелствали се 30 години след разпадането на социалистическата система.
73
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ни бръкна в джоба.
72
6
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
главният виновник е сащ и правителствата които следват безумните решения коитоизпълняват русия е жертвата в мом
71
2
 
19
 
! Отговори
Ssss преди 1 година
Аха!Ясно! А защо цените на конвенционалната енергия започнаха да хвърчат още ПРЕДИ да започне войната в Украйна и да се спрат френските реактори ще има ли статия?
70
3
 
28
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
В Западна Европа почнаха да изтрезняват. Абе къде е евтиния втечнен газ от САЩ, явно го докарват с невидими кораби.
69
2
 
12
 
! Отговори
Истина преди 1 година
само че урана за АЕЦ-ите в голяма част пак идва от Русия, дори САЩ купуват и съответно имат договор изходния продукт да го върнат в Русия, ако прекратят и това други цени ще хвъркнат. Най-голямата грешка е че не направиха така че Русия да не нахлуе в Уркайна... Трябваше да направят и невъзможното за да няма налуване убийства, разрушения и т.н.