Недостиг на персонал в туризма в Кипър

Търсят се правилните решения
27 сеп 2022 23:20, Росен Стойчев
10
Недостиг на персонал в туризма в Кипър
Снимка: БГНЕС/EPA

Голям недостиг на персонал се наблюдава в туристическата сфера на Кипър, съобщи "Катимерини".

Търсят се 5 хиляди служители в туризма. Правителството търси решение на въпроса.

Той ще е водещ за предстоящия туристически сезон.

Още по темата
Това потвърдиха от Кипърската хотелска асоциация.

Страната са напуснали четири хиляди европейски граждани, които преди това са работили в туризма. Там са заети много българи.

Представители на бранша настояват правителството да предприеме бързи решения. Възможно е да се въведе бързо издаване на разрешителни за работа на служители от трети страни.

Очаква се това да повиши персонала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: персоналтуристиКипър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заплата 900 евро, апартамент под наем с 2 спални 650-700 ?? Сметка за ток 500, и т.н. Що е то ? Много избягаха и още ще избягат. Да не търсят нови роби, че и на тях ще им трябва квартира и ще плащат разходи, и ще избягат накрая. Да влизат в час със доходите в ЕС, защото по наеми надминаха Париж. Или да наемат местни.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Възможно е да се въведе бързо издаване на разрешителни за работа на служители от трети страни." - на по елементарен език - имаме пари да плащаме заплати на киргизи, пакистани, украинци и мадагаскарци, но не и на европейци, които търсят заплата 1000+ евро. В Кипър не се случва нищо ново за ЕС. Наблюдава се и по нашите супермаркети и вериги за бързо хранене където вече всеки трети е от Азия. В близките 20 години изглежда туристите ще минават на самообслужване.
4
0
 
5
 
! Отговори
Дедо Ковидарко преди 1 година
Наложете още ковид мерки и работниците ще прииждат на талази!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На служители от ТРЕТИ СТРАНИ . Денек за да не плащаме европейски ще нарушаваме принципите на ЕС да вкарваме жи-вотни от Африка . Същите бо:-клуци като в беге то
2
2
 
18
 
! Отговори
кипърци да бачкат!! преди 1 година
ахаха.. ако дадат 2500 евро заплата на ония роби от хотелите, може и да се навие някой.. ама с тия наеми, 1200 за двустаен и заплата 900, наистина само черни трябва да им бачкат и да живеят по 100 човека в един апартамент.. големи измамници тези кипърци.. обещават едни пари за заплати, а дават минимума..ем наемете си кипърци бре, що търсите ***????
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те тия от третите страни са едни бачкатори, мани, мани. Земята застарява, това е истината. С ковида умориха много възрастни хора, но това пак не помогна. Алчните бизнесмени ще се самоизядат. Всичко има граници.