Крайнодесен немски политик танцува върху паметник на Холокоста

Израелският посланик в Берлин определи случилото се за срамна постъпка
13 окт 2022 05:00, Йоана Цонева
46
Крайнодесен немски политик танцува върху паметник на Холокоста
Снимка: АП

Посланикът на Израел в Берлин упрекна член на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия", че се е опитал да танцува върху мемориала на Холокоста в страната, съобщи "Асошиейтед прес".

Посланик Рон Просор заяви в "Туитър" във вторник, че крайно десният политик Холгер Винтерщайн е донесъл "срам на себе си и на своята партия".

На снимка, публикувана в социалните мрежи, Винтерщайн позира с разперени ръце върху една от каменните плочи, които образуват мемориала в Берлин в памет на шестте милиона евреи, убити от нацистите по време на Холокоста.

Още по темата
Германските медии съобщиха, че снимката е направена след протест, организиран в събота от "Алтернатива за Германия".

Партията, известна с немския си акроним AfD, заяви, че ще предприеме действия срещу Винтерщайн заради "изключително неуважителното му поведение".

През 2018 г. лидерът на партията в провинцията Бьорн Хоке нарече мемориала на Холокоста "паметник на срама" и призова Германия да направи "завой на 180 градуса" по отношение на начина, по който си спомня миналото. Партийният трибунал тогава отхвърли предложението за неговото изключване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
1
 
! Отговори
МОСАД преди 1 година
И тоз ше падне 5-6 пъти по стълбите.
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Измислиците на Моше... "опитал се да танцува", а пък оня просто се качил на някакъв камък... ивритска наглост... така и са станали 6 онези 2 милиона, а наскоро искаха да поправят числото на над 10...
35
2
 
13
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Истината е, че евреите използват САЩ но не ги обичат, нито им вярват. Евреите никога няма да забравят как десетки кораби с бежанци от Германия бяха връщано обратно от източното крайбрежие и най -вече от Ню Йорк. По големи нацисти от хамеритата няма
34
3
 
8
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Откровено просташко. Но изкривените ценности на либераслъка до това водят. Натрупва се напрежение, което избива на другата крайност.
33
2
 
10
 
! Отговори
Не се прави така преди 1 година
с паметник на жертви, дори само един невинен човек да е загинал. Но нека да се замислят и онези, които, говорейки за ВСВ, непрекъснато увеличават броя на жертвите от своята етническа и религиозна група. Миналата година се опитаха да кажат, че са не 6, а 10 милиона. Получава се нещо като нашите АБПФК, чийто брой непрекъснато набъбваше чак до 10 ноември 1989 г. Малко се говори и за това, какви причини са създали почвата за избуяване на масов антисемитизъм в Германия след ПСВ. Да бъдем обективни.
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зградата зад него в ляво с знамето е посолството на Хамерика а зад посолството е Бранденбурската порта а зградата от дясно зад него е хотел Адлон от които хотел Майкъш Джексън беше надвесил малкото си детенце през прозореца за да го показва на джурналистите и любопитната тълпа
31
4
 
6
 
! Отговори
Зеленски Еврейн преди 1 година
Да го видим какво ще прави със Зеленски еврейски наглец дето дрънчи пари и оръжие за Украйна.
30
1
 
14
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
Холокоста не е измама,но освен етнически евреи в лагерите са убивани и други етноси.Богатите евреи успяват да емигрират в Америка през ВСВ и предимно по - бедните евреи стават жертва на нацизма.Другото,което пропускате е,че скоро след приключването на ВСВ се създава държавата Израел.
29
6
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Света е полудял
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрацията не означава фашизъм.Холокоста не е измама...наистина са убивали хора.Пак почнахте да бълнувате ВСВ.Да не са ви пръскали с нещо докато сте спали?Бяхте се оправили малко.Пак сте се върнали назад във времето.А този все едно е танцувал върху гробища.Сатанист.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия руската политика се приема все още, че България е победена страна от ВСВ и сега колония.
26
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Путин. Фашизма се е завърнал в Европа.
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До26. Във Външното Министерство на България е проблема. Пълно е с руски клетки на слугинаж на Москва. Там е проблема. В Германия така казват от по малко зависи. Основното е в България Докато не се удари и Москва с бомби така ще е.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски да го награди
23
4
 
14
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
а този Винтерщайн с тази фамилия да не би да не е ЮдеюСемит?! Жалки Активни Мероприятия!!
22
3
 
24
 
! Отговори
Някой преди 1 година
В момента в Германия ми се полага обезщетение за безработица което блокират по всякакъв начин защото в обясненията защо съм напуснал писах само истини за дискриминацията към християните и българите и как ЕС не работи за нашите права. Писмото се загуби хахаха. Защо ли? Пиша, правя какво ли не за правата ми и парите ми който ми се полагат ама камък, ножица, греда. Трябва да сме новите бели роби на Европа в 21 век. Има много гърла да храним, твъъъърде мнооого.....
21
2
 
12
 
! Отговори
Малко е преди 1 година
и какво толкова?!
20
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Накрая пак ще опрем до българските поговорки. Една от тях е всяка жаба да си знае гьола. Но това ще стане само след смяна на световните поробители ако се явят свестни хора поддържани от нормални граждани който са натиснати от различни мафии от държавни до частни.
19
2
 
29
 
! Отговори
Българина преди 1 година
по надолу шапка свалям за въпроса за 6 млн шекела, Има ли в сащ мемориал за Хирошима и Нагазаки???? този въпрос трябва да се постави в ООН! за да е ясно кой кой е! д ане говорим за паметници на ирак либия сирия Афганистан или Виетнам!
18
2
 
27
 
! Отговори
Vako преди 1 година
А нна Палестина не е срамно дето и взеха земята.