Крайнодесен немски политик танцува върху паметник на Холокоста

Израелският посланик в Берлин определи случилото се за срамна постъпка
13 окт 2022 05:00, Йоана Цонева
46
Крайнодесен немски политик танцува върху паметник на Холокоста
Снимка: АП

Посланикът на Израел в Берлин упрекна член на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия", че се е опитал да танцува върху мемориала на Холокоста в страната, съобщи "Асошиейтед прес".

Посланик Рон Просор заяви в "Туитър" във вторник, че крайно десният политик Холгер Винтерщайн е донесъл "срам на себе си и на своята партия".

На снимка, публикувана в социалните мрежи, Винтерщайн позира с разперени ръце върху една от каменните плочи, които образуват мемориала в Берлин в памет на шестте милиона евреи, убити от нацистите по време на Холокоста.

Още по темата
Германските медии съобщиха, че снимката е направена след протест, организиран в събота от "Алтернатива за Германия".

Партията, известна с немския си акроним AfD, заяви, че ще предприеме действия срещу Винтерщайн заради "изключително неуважителното му поведение".

През 2018 г. лидерът на партията в провинцията Бьорн Хоке нарече мемориала на Холокоста "паметник на срама" и призова Германия да направи "завой на 180 градуса" по отношение на начина, по който си спомня миналото. Партийният трибунал тогава отхвърли предложението за неговото изключване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
6
 
! Отговори
Някой до 9 преди 1 година
Абсолютно в германия лудите са на почит във всеки смил и значение и посока и яко пропадалища.
16
1
 
14
 
! Отговори
Някой до 15 преди 1 година
Абсолютно вярно пишеш. Аз се отказах да общувам със сънародниците си. Колкото пъти помагам толкова пъти са ми отсекли ръцете, нож в гърба и присмех. Жестоки и брутални. Обаче държат до някъде фронта с психиката. Тук в Германия албанци, босненци, хървати, румънци, македонци са обединена *** с психични отклонения под прикритие. Германците лично нас останалите малко чисти от цялата мизерия българи ни подценяват. Така или иначе ничий планове не са плановете на Бог. Идва Коледа и лицемерие човешко
15
3
 
16
 
! Отговори
Някой до 16 преди 1 година
До 16. Изненада ме. Не вярвах, че е останало някой да мисли като мене. Абсолютно си прав, но в цялата мешаница не са останали с много такъв ген стар с усет и ум светлинни години преди другите. В Германия е трагедия, няма и демокрацията и всякакъв миш маш и доказват със всяка секунда защо ЕС не трябва да съществува и как той не работи за хората от ЕС. И германците ни подценяват. Дълга тема е това, но си прав милярд процента и съжалявам, че и българите в голямата си част не са това което бяха.
14
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се дали в САЩ има мемориали за Хирошима и Нагасаки.
13
3
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Европа а....
12
3
 
26
 
! Отговори
Чичо Долфи преди 1 година
Крайно време е прусаците и швабите да се пробудят и гневът им да бъде правилно канализиран
11
6
 
33
 
! Отговори
Вълкодав преди 1 година
Холокостът е политически наложено изкривяване на историята!
10
4
 
22
 
! Отговори
УМЕН преди 1 година
До КитаецНе жълт, българите са си ок, просто като една от най-старите раси на света имат интуиция, усет и генетична памет и мноооого добре осъзнават кой е врагът на човечеството и народите
9
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холокоста е творение на Холивуд.
8
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холокоста е измама, нормално.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей по тази причина Израел не признава ЕСПЧ, Международния наказателен съд. Може да няма Конституция, ама смъртно наказание има. Защото градят и защитават държава ,нация и общество, а не си играят на "край на историята" и либерална демокрация.
6
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това немския копейкин ли е?
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Луди има навсякъде.Но това съвсем не оправдава Държавата,в която лудостта е на почит.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
наздраве!
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снимка с разперени ръце значи ,че някой искал да танцува? Който търси това, трябва да каже и какъв танц.Или - че това е предположение, а не факт. Второ- след решението на съда ЕСПЧ, че рисуването по паметници( с което аргументираха оправдаването на надраскалия ***) е част от свободата на словото и изразяването , отвориха кутията на Простотията.Сега всяка простащина, към всеки паметник, ще минава за акт на свободната личност.
2
10
 
28
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Да беше изчакал малко и ще удари един гьобек на гробчето на Наркомана. И по естествена нужда може да иде там ,ако се вреди от другите чакащи.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
https://dnes.bg/politika/2022/10/12/gucanov-mitrofanova-triabva-da-byde-pokanena.546870