Забелязан е дрон край завод за преработка на газ в Норвегия

Още преди казуса със "Северен поток", страната засили охраняването на централите си
Обновена: 14 окт 2022 15:55 | 14 окт 2022 15:40, Йоана Цонева
12
Забелязан е дрон край завод за преработка на газ в Норвегия
Снимка: БГНЕС

Норвежката полиция разследва съобщения за дрон, който е бил забелязан да лети над завода за преработка на газ "Каарстое" в Югозападна Норвегия, което представлява потенциално нарушение на протоколите за сигурност, съобщи вестник Stavanger Aftenblad, цитиран от "Ройтерс".

Норвежката военна гвардия е командирована в "Каарстое" и други големи съоръжения за износ на енергия, откакто властите засилиха сигурността на норвежките петролни и газови инсталации след взривяването на "Северен поток" на 26 септември.

Още по темата
Още преди инцидентите със "Северен поток" Норвежката служба за петролна безопасност (PSA) предупреди енергийните компании да бъдат бдителни за неидентифицирани дронове.

Полицията в четвъртък отговори на заплаха, отправена по телефона срещу газовата централа "Нихамна", която заедно с "Каарстое" и няколко други норвежки обекти се нарежда сред най-големите съоръжения за износ на енергия в Европа.

Норвегия вече е най-големият доставчик на газ за Европа след рязкото намаляване на потоците от Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11. Аз пък забелязах дърво и до него още дървета.
11
1
 
2
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Забелязан глиган в гората. ТОП новина.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще прецака норвежците.Ще стане като със северните потоци 1 и 2.Случаен инцидент.Русия е прцакана с много пари,ще има удари под пояса.
9
2
 
5
 
! Отговори
Доди, ще мине време преди 1 година
и сам/а ще се убедиш. Афганистан, Ирак, Иран, Кувейт, Либия, Сирия и още други по-назад в историята бяха приятели на САЩ. Виж ги сега - раздирани от санкции, граждански войни, цветни и други видове революции. Всеки дава за пример Германия, но с тия темпове, съвсем скоро Германия ще започне да се избягва, като неудачен пример за "успял" партньор на САЩ. Както казах, ще мине време, но на края резултатът винаги е един и същ.
8
2
 
2
 
! Отговори
Доди преди 1 година
До: Дрон бил забелязан 7: Така ли, ми незнам какви телевизии гледаш ти, но тези, които следва аз показват, че приятелите, партньорите и съюзниците на САЩ си живеят доста по-добре от тези на Русия. Ами хайде просвети ни, кои да тези телевизии, които показват оказаното състояние на американските съюзници. РИА? ТНТ? Россия сегодня...или държавната ТВ в Северна Корея. Айде стига, и псевдокомунидтипески Виетнам има по-добри отношения със САЩ отколкото с Русия.
7
6
 
10
 
! Отговори
Дрон бил забелязан, преди 1 година
а нещо да доизясните за американския хеликоптер над тръбите, в зоната на "инцидента" със СП 1 и 2? Да внимават в Норвегия, там около тая газ станция, защото САЩ не искат дял от пазара на газ за ЕС, а искат ЦЕЛИЯ ПАЗАР да е техен. Така ЕС ще стане напълно независим от руски газ... но това, което често се пропуска, е че по този начин ще стане зависим от САЩ. А какво всички знаем, рано или късно всички приятели и партньори на САЩ свършват по един и същи начин - гледали сте по телевизията.
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОСЛЕ ДЖУДЖЕТО ША ВИКА, ЧЕ КРАВАРИТЕ СА ВИНОВНИ...
5
11
 
10
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Сън го не лови тва кaлпaвo жyжe...
4
6
 
7
 
! Отговори
Това е дрона преди 1 година
Това е дрона на терориста Венислав НааналИбантов. Съпруг на депутатка от партия *** Стара Загора същия е произвеждал взривни устройства за приятелите си Нарко Разпространители !!!!!!!!!
3
13
 
10
 
! Отговори
Jas преди 1 година
През камерата на дрона Путин и Лавров наблюдават как аджеба се преработва газ без да се заплашват и изнудват търговските партньори. Учете се момчета, светът се промени а вие двамата сте липсвали при преподаване на новата материя!
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как дрон? О БОЖЕ
1
4
 
13
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Дрон - каза Щирлиц . Щирлиц - каза дрона .