Къде сме в ЕС? Липсва сериозна информационна кампания

Проф. Шикова: Все още не сме усетили Общността като наша
20
Къде сме в ЕС? Липсва сериозна информационна кампания
Снимка: Pixabay

Наблюдава се желание сред младите хора да научат повече за Европейския съюз. Те искат да поставят своите теми пред ЕС, които не са малко. Грешка е, че няма сериозна информационна кампания по европейските въпроси. Само с клипове по телевизията не се решава въпросът, коментира пред БНР проф. Ингрид Шикова, преподавател в Катедра "Европеистика" на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

"Европа е наша, на гражданите, и когато го усетим това, ще отидем да гласуваме с пълното съзнание, че гласуваме за нещо, което е важно", коментира проф. Шикова.

Според нея "все още не сме усетили Европейския съюз като наш" и "все още говорим за ЕС и България".

"Не бива да обвиняваме Брюксел. Брюксел не е сграда. Брюксел сме всички ние", посочи тя.
Думите на френския президент Еманюел Макрон проф. Ингрид Шикова разчита като призив за "съпротива към това Европа да умре".

"Европа и ЕС е като тревопасно сред хищници наоколо. Европа трябва да реши как ще се развива в бъдеще. ЕС не трябва да бъде наивен", коментира проф. Шикова.

"ЕС не е държава, не е и федерация, а специфична международна организация. Трябва да мислим къде отиваме – ще правим ли по-близък съюз, нещо като федерация, как ще се вземат решенията, ще се дадат ли още правомощия на ЕП. Визиите са различни", посочи тя относно правомощията на Европейския парламент.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: ЕСИнгрид Шикова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Майната Ви преди 1 месец
Популацията на Задунайская губерния не се чувства добре у дома си защото мрази съседите си, а да не говорим за другото.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС е новата колониална система от колективен тип, т.е. колективният запад е колонизаторът, а колективният изток са колониите.
15
0
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 1 месец
До Анонимен,а че получавате НА ЧАС повече от европееца НА МЕСЕЦ това не е позор според вас нали,само вие имате право да живеете,защо Европа не ви наложи да работите и да плащате сметки като европейцте,но вие си знаете краденето,това също не го смятате за позор,позорът за тази планета,не само за ЕС сте ВИЕ,нагли самозабравили се па ра зи ти
14
1
 
1
 
! Отговори
Мнооо слабо! преди 1 месец
Цветан Камелий получава само 20 гривни за съчинението на нЕкоя си леля Ингрид от нЕкво НПО.Шампион както винаги е Кукунелченцето ХристовЪ,царица на пасквила и майсторица на трагично-драматичната съдба на лирическия евроGейски герой :)
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как да го усетим ЕС като наш след като не е?До ден днешен няма референдум дали го искаме или не,и за еврото същата работа.Е как някой освен грантоядите да го усеща като свой ЕС?Аз например го усещам като чужда окупация.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Aйge нeмa нyжga...
11
1
 
11
 
! Отговори
мак преди 1 месец
ес е клика на силните, които диктуват това, което си науми шепа евро-па-разити. Това, което е добро за големите невинаги е добро за по-малките, на които им се отнема право на мнение и решение и при съпротива се налагат наказания.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слушате ли, гледате ли мераклиите за парламентите на БГ и ЕС- направо са избягали от психиятрията....мислете, мислете за кого ще гласувате!
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма как да усетим общността като наша,защото сме поставени в жалкото, абсолютно безправно положение на роби,длъжни безпрекословно да изпълняваме налудничавите заповеди на брюкселските либерасти!!! Общността не стана наша,ние станахме за огромно съжаление техни послушни зомбирани васали!!! От Държавата ни остана само пълна икономическа разруха,демографска катастрофа и черна безнадежност!!!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво сме видели от ЕС? Шенгенските измами. Опашки по границите. Има и добри неща и те са повече, но шенген е позор...
7
3
 
6
 
! Отговори
сериозно информиран преди 1 месец
аз си знам всичко за зеленски сериозно ме информирате че укрия е влика и ще победи Русия ,за ге ,йчеата от сириза че ш си праат свадбата на ов.Крит аве от всекаде само добра информация,че евреите най хуманно изтр,е паа 50000 палестинци ,те моа кажа че не съм доволен от инфото
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Америка ВЕЧЕ с предимство за учене и работа са ИНАКО МИСЛЕЩИТЕ И НАЙ-МАЛКО ИЗВЕСТНИ !За обикновените /редовни / люде , НА-НАЙ СИ !
5
3
 
22
 
! Отговори
Какво говориш ?! преди 1 месец
Сменихме руските политкомисари с европейски комисари.
4
12
 
7
 
! Отговори
не съм комунист преди 1 месец
Щом социализма е върха на развитието ни, то ние не можем да се самоуправляваме. Толкова си може племето българско.
3
2
 
16
 
! Отговори
в под блатото сме преди 1 месец
Не сме даже и на последната дупка на кавала !!!
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При бай Тошо имаше История на БКП .... При Урсула има Е.врогеистика :)))
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проф. Ингрид Шикова, преподавател в Катедра "Е.вроГеистика"..... Каква е таз е.врогейска наука ? :)))