Новият британски премиер Риши Сунак пристигна в Киев

Великобритания ще предостави на Украйна нова военна помощ
19 ное 2022 18:27, Анисия Иванова
251
Новият британски премиер Риши Сунак пристигна в Киев
Снимка: БГНЕС

Новият британски министър-председател Риши Сунак пристигна в Киев, съобщиха световните информационни агенции, цитирайки украинския президент Володимир Зеленски.

"От първите дни на войната Украйна и Великобритания са най-силни съюзници", написа Зеленски в Телеграм и публикува видео как посреща Сунак пред президентския дворец в Киев, както и кадри от срещата им.

"На днешната си среща обсъдихме много важни въпроси - както за нашите страни, така и за глобалната сигурност", написа още украинският президент. Заедно сме по-силни и ще постигнем желаните резултати, увери той.

Великобритания ще предостави на Украйна нова военна помощ за укрепване на противовъздушната й отбрана на стойност 50 милиона лири (59, 4 милиона долара), включваща 125 зенитни оръдия, радари и средства за борба с дронове и обучение на военнослужещи, съобщи Сунак. Тук сме и за да увеличим хуманитарната си помощ, имайки предвид студената и трудна зима, която предстои, добави той, цитиран от Ройтерс.

"Великобритания знае какво значи да се бориш за свободата. С вас сме докрай", написа днес Сунак в Туитър.

Обединеното кралство е една от западните страни, която най-непоколебимо подкрепя Украйна в съпротивата й срещу руската инвазия. Британската военна помощ за Киев възлиза на 2,3 милиарда лири (2,7 милиарда долара).  Очаква се, че по време на днешното си посещение Сунак ще увери Киев, че при неговото управление няма да има промяна в британската подкрепа за Украйна. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По украинските тв дават възрастни хора украински граждани помнещи ВСВ и преживяли срещи с немските нацисти, и тези хора казват, че немците навремето са били по-хуманни от сегашните путинисти.
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За всички, които се интересуват от ИСТИНАТА за ВСВ. Нали имате Гугъл. Пишеш - военната помощ от САЩ за СССР през ВСВ. Има много написано. Списъкът с помощите е огромен. Забелязвам, че преди имаше и коментари от руски историци дори едно голямо интервю с директора на Московския институт по история на ВСВ. Сега руските източници са изчезнали.
63
1
 
5
 
! Отговори
То преди 1 година
и Ленин е татарин, Сталин грузинец, Берия, евреин и всякакви други чукчета...
62
4
 
1
 
! Отговори
Без закони преди 1 година
Неутралната Испания напада СССР заедно с Хитлер и още Интерармейци.............Италия на Бенито Мусолини 2022 още се водят победители от Втората световна война а я загубила България..........Факт
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гордият"британец"дали има генетичната придобивка-сини венци?
60
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвременна та трактовка на Путин за историята не е вярна. Според Путин Русия е победила във ВСВ нацистка Германия. Само че тогава такава държава "Русия" е нямало. Имало е СССР. СССР с всички народи които са вътре побеждава нацистка Германия. И вътре в съветската армия има и украинци и белоруси, грузинци, арменци и т. н. А за Путин все едно тези народи не са участвали във войната и нямат дял в победата.
59
3
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Зеленски стана като Буда! За този индиец казвам: "Пази Боже, слапо да прогледа!"
58
2
 
2
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Риши ще го калесва за нова продукция на Боливуд!
57
0
 
1
 
! Отговори
До 84 преди 1 година
Ти, сега за пръв път ли го видя.
56
0
 
1
 
! Отговори
До 80 до 79 преди 1 година
Ти кажи, какво не са давали САЩ на СССР?
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама че чистокръвен албионец,със свещ да бяха го търсили бритите,пак не можеха да го намерят!Бравоооо на наглосаксонците!
54
1
 
0
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПФУУУУУУУУУУУУУУУУУ! АНТИХРИСТА НАИСТИНА Е ПУТЕНА!!! ИЗГОНИ БЕЛИТЕ ХОРА И ЕЙ ГИ РИШИТАТА ЗАПОЧНАХА ДА ПРИИЖДАТ
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 79. Каква точно военна техника са давали САЩ на СССР? Ще ти бъда благодарен, ако ме просветиш. Транспортна техника, храни и лекарства - да. И тази помощ не е била безплатна. Русия я изплати едва преди няколко години.
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И т.нар американци са нагоре в класацията. Милиони индианци са легнали под ножа.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ако не искаш да четеш документи от "пргнилия" Запад земи чети Константин Симонов - най-известния съветски журналист участвал във ВСВ. Почти на всяка страница говори за "американските" консерви с които се хранят, за американските коли, с които генералите обикалят фронта и пр. Симонов поне лесно можеш да го намериш. Интересно е друго - че нито Сталин нито друг руски политик не каза едно мерси на САЩ. А при откриване да Втория фронт са взели участие 11 000 американски самолети. ЧЕТИ И МИСЛИ.
50
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евреин и ром! Бассси комбинацията. Нема как нещо по-лошо да се измисли.
49
0
 
5
 
! Отговори
Класацията преди 1 година
Номер 1 по избити е Мао,номер 2 е Сталин
48
2
 
5
 
! Отговори
До 73 преди 1 година
Този имигрант, може да те купи и продаде няколко пъти!
47
4
 
6
 
! Отговори
до до 63 преди 1 година
Ами ако не беше с промит мозък от комунистичиска пропаганда може би трябваше да се замислиш, пък и да прочетеш нещо за ВСВ. Нещо, което не са ти го писали червенотиквеничковчета в гимназиалните учебници. Заради такива чугунени глави като твоята се докарахме до това положение днес. Военнта помощ от САЩ за СССР е на стойност 150 МИЛИАРДА долара по днешен курс. Освен военна техника, дори изхранването са Червената армия е било от САЩ. Отделно Франциья праща една военна ескадрила заедно с летците.
46
3
 
3
 
! Отговори
До 64 до 63 преди 1 година
Не знам 28 милиона ли са жертвите, но:Перво, не са на Русуя, а на СССР! Второ, колко от жертвите са по вина, и вследствие действия на Сталин и Берия? И трето, какъв,,, принос", за победа над Германия е огромен брой жертви?