Австрия е категорично против присъединяването ни към Шенген

Според канцлера Карл Нехамер е необходимо повече време
Обновена: 6 дек 2022 13:37 | 6 дек 2022 13:37, Нели Христова
400
Австрия е категорично против присъединяването ни към Шенген
Снимка: БГНЕС

Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви, че Австрия се противопоставя на присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Той направи това изявление по време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Тирана.

"Министърът на вътрешните работи даде ясно да се разбере. Няма одобрение от страна на Австрия за разширяването с България и Румъния. Необходимо е повече време. В Австрия имаме 75 000 нерегистрирани нелегални имигранти. Това означава, че те са прескочили външната граница на Европейския съюз и са се озовали във вътрешна държава, каквато е Австрия. Първо трябва да отговорим на тези въпроси, свързани със сигурността", каза Нехамер.

Румънският президент Клаус Йоханис заяви в Тирана, че Румъния ще преговаря до последния момент, информира „Румъния джърнал“.

"Ние сме решени да останем решителни до последния момент и да доведем решението до там, където го искаме. Няма да спрем да обсъждаме и преговаряме до последния момент. Като се има предвид, че решенията по отношение на Румъния и България не са напълно идентични, резултатите също не могат да бъдат напълно еднакви. Това не означава, че не може да бъде намерена удобна формула за решение и за двете страни", заяви държавният глава на Румъния.

Решението за разширяването на Шенгенското пространство ще бъде взето на заседанието на Съвета на министрите на правосъдието и вътрешните работи на ЕС в четвъртък и петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако в ЕС беше толкова хубаво, подлите и хитри британци нямаше да го напуснат!БГЕКЗИТ!!!
268
2
 
3
 
! Отговори
10? преди 1 година
"ако Австрия беше външна граница на ЕС" ако искаш ходи в Индия, те са извън външната граница на ЕС :D ако ме разбираш правилно
267
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То хората искаме да излизаме от ЕС, а те ни се фръцнали, че няма да ни приемат в Шенген! :)) Ми мерси. Европа и без това е потъващ кораб, така че добро ни правят като не ни искат.
266
0
 
1
 
! Отговори
speed test преди 1 година
това обобщение където гения по-долу направи под размахания пръст на австриеца е ultra-smart, този си направи пълни самопризнания, може да си е помислил, че господина с пръста е облечен в специфично синьо ахахахахаха
265
1
 
3
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Е,имало умни и принципни хора.
264
0
 
3
 
! Отговори
speed test преди 1 година
сега някакъв гений от Герб, нарекал се на мой стар никнейм observer иска не просто да ни изритат от Шенген, а и да ни глобят за скороста с тези си изказвания
263
1
 
15
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Ние сме граждани трета ръка в този съюз.
262
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шнур за тия, ама и ние сме си виновни че 12 години избираме Баце да ни оправя. Изберете го пак и ше ви оправи като за последно.
261
0
 
4
 
! Отговори
speed test преди 1 година
Бойков няма равен на гения си, аз тъкмо мислех, че Румъния са 100% в Шенген, а нас само ще ни забавят, но сега и двете страни ги изритаха заедно от Шенген и то свръх-бързо
260
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какъв е механизмът да им противодействаме, че не го намирам?
259
2
 
9
 
! Отговори
Observer преди 1 година
Че кой ще ни иска за пълноправен член. Те тия на запад не са цввте за мирисане, ама не са и слепи да видят каква пародия ни е цялата система. Продажни политици, съд, прокуратура, полиция, крадене на евро субсидии, корупция и тн и тн. Оставаме си задния двор за *** на запада. Да не би да сте учудени? Че ние си знаем колко са ни *** гащите.
258
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво искаш да кажеш с "тези кенгура"
257
4
 
7
 
! Отговори
ТУК ВСИЧКО КРАДЕ преди 1 година
НЕ САМО ПОЛИТИЦИТЕ И ВЛАСТНИЦИТЕ > И ПРОСТИОТ НАРОД ТОЖЕ
256
0
 
5
 
! Отговори
auch преди 1 година
Абе не можеш да плашиш Австрия с Турция, не е ставало преди, сигурно заради войната на Австрийците и отблъскването на Турция от Западна Европа, но те не искат да работят като раята, явно, даже са го казали буквално след идеята на Бойков в бг да се работи за "дъвки"
255
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Възраждане!! Другите ги видяхме докъде докараха България...
254
3
 
8
 
! Отговори
само Левски преди 1 година
добре че отпаднаха от световното тези кенгура
253
1
 
4
 
! Отговори
auch преди 1 година
Горките румънци и те са изяли "боя" с нас, понеже не са успели да спрат изказването на Бойков за дъвките, което е засенчило онова за хляба и хм, .... дъвки?
252
0
 
3
 
! Отговори
auch преди 1 година
Австриец и дъвки, .....
251
0
 
5
 
! Отговори
auch преди 1 година
Това е заради гениалното предложение на Бойков в България да се работи не срещу хляб или ориз, или дори не срещу пасти, а за "дъвки", и Австрийците естествено не искат такива пластмасови китайски мечти за Шенген, където са те, понеже сигурно тази идея с дъвките не ги кефи тях самите
250
1
 
15
 
! Отговори
Резидент-разединител преди 1 година
Предлагам да предложим изваждане на Холандия и Австрия от шенгенското простраство за несправяне с наркотиците(90% влизат през Холандия) и прането на пари(Австрия най-добрите след швейцарците).