Държавният глава на Австрия: Съжалявам за решението за Шенген

Страната гласува против България и Румъния
9 дек 2022 15:35, Росен Стойчев
52
Държавният глава на Австрия: Съжалявам за решението за Шенген
Снимка: БГНЕС/EPA

Дълбоко съжалявам за решението на правителството на Австрия да спре пътя на България и Румъния към Шенген. Това обяви държавният глава на Австрия Александър ван дер Белен, съобщи ARD.

Самият Ван дер Белен призна, че Австрия се намира в труден момент.

Още по темата
Спирането на разширяването на Шенген обаче не допринася за намирането на решение.

Припомни, че в момента австрийски компании могат да понесат загуби, заради планираните глоби от страната на румънското правителство. Той смята, че предизвикателствaта могат да бъдат посрещнати само единно с останалите европейски държави.

Александър ван дер Белен се надява, че скоро ще има решение с диалог. Австрия спря разширяването на Шенген.

От там настояват за изготвянето на пълни доклади за готовността на страните. Това доведе до недоволство в ЕС.

България и Румъниq обявиха, че отговарят на всички условия.


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гърция, България и Румъния ще ги преследват докрай с вето. Съжаляваме.
42
0
 
2
 
! Отговори
Бг преди 1 месец
Ти си шпионин на Путин, какво ми се правиш, всичко е заговор, Копейки ти е изпратил рубли на копейки в злато. Бухаахаха що мълчите бе Иуди русофобски
41
0
 
4
 
! Отговори
Зрител преди 1 месец
За Австрия и Холандия е ясно, но какво направиха другите държави от ес ? Защо не повлияха на тия две може би глупави държави в този момент. Явно и Недерландия и Австрия си мислят, че са много далеч от Русия !
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За гольо и с Шенген и без Шенген си е все същото. Но виж за управляващите мутро-мафиоти това не е така. Без Шенген няма да има пачки и кюлчета за усвояване.
39
1
 
6
 
! Отговори
абе и нидер,,, ще се преди 1 месец
......Що не махнат Гърция и Италия от ЕС -- от там колко народ през Сърбия премина при тях ,ама не балканския маршрут ! смо ,че Румъния сега ще им разкаже играта защото там има големи инвестиции и печа,лби от Австрия --тоя път лошо се удариха ! Във Б-я също има какво да се бойкотира ,трябва само малко по- точна информация и да се надъхаме !
38
0
 
2
 
! Отговори
абе и нидер,,, ще се преди 1 месец
....сетят ! Найстина трябва да ги заболи малко защото във случая е ясно че става въпрос, че имаме големи малцинства и корупция, само че не спират корумпираните ,а обикновените хора ! Пречат на бизнеса ,а не наказват корумпираните ,малцинствата така или иначе вече са при тях .щяли и др да идат ,ами ще идат вие ни пречите до известна степен да вдигнем стандарта като ни ограничавате и затруднявате !
37
2
 
4
 
! Отговори
Kuncho преди 1 месец
Цирка започна до следващото гласуване! Лицемерни душици се оказаха Холандците и Австрииците!Явно руските пари добре ги корумпираха!
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ще бойкотираме всичко холандско и австрийско - двете им вериги за продажба на петролни продукти няма да е зле да помислят да напуснат България, иначе ще фалират, ако сме единна нация.
35
2
 
8
 
! Отговори
aa1820 преди 1 месец
Австрийско лицемерие в действие. Тоя дъртак се едно не е президент на държавата, която ни отряза
34
1
 
13
 
! Отговори
aa1820 преди 1 месец
Съжалявал бил...един вид "кой ми такова в гащите"....Шенген трябвало да се реформира преди да се разшири, ама преди да се разшири ше приемеме Хърватска (да не чакат австрийците като ходят на море)...а за Бг и Румъния след като се реформира Шенген.А как бежанците минават през Унгария, Словения и Италия не е интересно....
33
3
 
5
 
! Отговори
Ван Дер Белен?!? преди 1 месец
Типично австрийско име... Мхм!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горкия, реве от мъка
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 месец
Аз не съжалявам. Ела да ви почерпя с ракия, и ядене... Много съм ви благодарен за Шенген.
30
0
 
18
 
! Отговори
?!?!?! преди 1 месец
Пускайте всичките бежанци от Изток да преминават свободно през БГ, та да видим тая тяхна здрава Шенгенска граница дали ще издържи !!!
29
3
 
16
 
! Отговори
Anonimen преди 1 месец
Дърт лицемер!
28
1
 
15
 
! Отговори
ТАБЕЛА-КЪМ ВИЕНА преди 1 месец
Всичко бе ясно след като Белград,Будапеща и Виена сключиха споразумението срещу нас и Букурещ!Маджарите изградиха много стабилна ограда,австрийската не я бива!НАШЕТО РЕШЕНИЕ-ПУСКАМЕ ГИ АМУДЖИТЕ ОТ ВР.ТУМБА ДО ДУНАВ ДА СИ ВЛИЗАТ В СЪРБИЯ И ДА ХОДАТ ДЕ ИМ ДИДЯТ ДЗЪРКЕЛИТЕ!А РЮТЕ АКО ИСКА МОЖЕ ДА МОБИЛИЗИРА СИТЕ АМСЕРДАМСКИ КИТКИ ДА ПОСРЕЩАТ НОВИТЕСИПРАВОВЕРНИ БРАТЯ!ОХ БАНЯ ОХ КЕФ,НИДОДРАНИТЕЦВИЛЯТ!
27
0
 
15
 
! Отговори
Спеца преди 1 месец
Късно е чадо !
26
0
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Аз повече не ползвам услугите на Райфайзен и Уника. Трябва и наште политици да бойкотират всичко Холандско и Австрийско в знак на протест.
25
5
 
12
 
! Отговори
Либерастия преди 1 месец
На мен ми дреме за Шенген, колкото да не ми разбиват почивката в чакане по границата с Гърция. Дали ще стане и след 10 години не е ясно. Така им изнася - да диктуват правилата и налагат забрани за "неевропейци". Двоен аршин е този ЕС. Великобритания не случайно се изнесе оттам.
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Холандия ни спира, за да защити пристанищата си от конкуренцията на гръцките пристанища в Пирея, Александрополис.