Нидерландия ни спря за Шенген заради правата на човека и борбата с корупцията

Трябвало да се приемат закони в тази посока и да се прилагат
Обновена: 9 дек 2022 09:27 | 9 дек 2022 09:15, Камелия Цветанова
262
Нидерландия ни спря за Шенген заради правата на човека и борбата с корупцията
Снимка: БГНЕС

България трябва да приеме още закони и да започне да ги прилага, каза пред БНТ държавният секретар по правосъдие и сигурност на Нидерландия Ерик ван дер Бюрх, който участва в срещата на вътрешните министри в Брюксел и гласува против приемането на страната ни в Шенген.

Още по темата

Според него проблемите на България са свързани с правата на човека и борбата с корупцията.

“Искаме да видим, че България наистина предприема стъпки в тази посока, трябва да бъдат изготвени и приети закони, а после и да започнат и да се прилагат и следващата година ще говорим отново. Законите първо трябва да бъдат приети от парламента в България, но после трябва да бъдат и приложени, защото приемането на един закон не е същото като прилагането му. След това трябва да има доклад на ЕК и ако България отговаря на изискванията, пътят към Шенген й ще бъде открит”, каза Ван дер Бюрх.

Той изрази учудване от подкрепата на Еврокомисията за България. “Учудвам се на позицията на Еврокомисията, която винаги казва, че ние сме общност от ценности и норми. Точно ЕК трябва да постави високо в приоритетите си правата на човека и противопоставянето на корупцията”, коментира той. Според него от 2011 г. Нидерландия е последователна в исканията си за това на какви условия трябва да отговаря една страна, за да стане част от Шенген.

Ван дер Бюрх коментира, че в залата е имало разочарование заради решението на Нидерландия и Австрия против разширяването на Шенген с България и Румъния, но според него двете страни имат право на собствена позиция.

 


262
Още по темата: Нидерландияшенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 1 месец
На всички драскачи нека кажа че бяхме спрени от една държава която от години наркотрафика минава оттам според два,и не само според тях така че нека погледнат първо себе си а Австрия да се сърди на Меркел дето покани всички африканци и араби да живеят там
190
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прави са - България е корупционни блато и това продължава вече 13-та година. Всички си го знаем.
189
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боли когато казват истината и то най-много боли в зависимост от това, кой го казва! Не разбирам българите. които като овце се натискат между шамарите!
188
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По време на Войната в бивша Югославия сините каски на Холандия смирено пропуснаха и не реагираха на зверствата, и геноцида извършен от сърбите над бошняците. Сребреница е срамът на Нидерландия. На какви се правят сега? На демократи, европейци, къде са им ценностите?
187
2
 
5
 
! Отговори
Благодарим ти преди 1 месец
Долна земя в превод народ. Който си сменя името на държавата си не е за уважениеХоландия Нидерландия
186
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Започвам да мисля че не ни трябва тоя Иенген.Третират ни като втора категория хора,ама и ние сме виновни-такава омраза в хората и разделение нищо хубаво не можем да направим,защото омразата е деградация,разрушаване!Ако искаме нещата да вървят всички трябва да работят заедно?Без линии червени или пембени!Чегъртането доведе до какво?!?!Нещо позитивно има ли?!?!Овълчени хора!
185
4
 
0
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 1 месец
За Шенген са против русофилите,туркофилите и циганофилите,защото р Ердоган и в в Путин неразрешават да бъдем свободни от тях,а да сме във вечна зависимост от тях
184
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо което не е човек...няма права. Нещо което решава да си смени пола щото така му е щукнало в главата няма права. Точка.
183
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Признавайте педерастите, родител 1 и 2 и още марихуаната да се продава в сладкарниците и т.н , тогава Шенген!
182
0
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Най- известните търговци на роби, най-долните хора в пиратския бизнес, страната дала на света апартейда (холандска дума) дава уроци по права на човека.
181
0
 
5
 
! Отговори
akud преди 1 месец
ако имат в предвид ***#ераски правила няма и да има. но за джендерските правила всичко си е ОК
180
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неандерландия винаги е мразела България, вечно ни спират в европарламента и гласуват против нас, последни свалиха ограниченията за работа след като ни приеха в евросъюза, напълно ги разбирам Румънците за реакцията им. Българите също.
179
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Холандия е вражеска държава! Да се разследва кой допусна холандски самолети да патрулират лятото в небето ни!
178
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нама какво да им привиква е посланика! Направо трябва да го отзовем и да им кажем официално, че ще го приемем обратно, когато спрат вноса на дрога през техните пристанища!
177
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз да не е бил на някакви субстанции?!? Друго обяснение за брътвежите му няма. Мониторинг, доклад, закони, ценности... пълни безкрайни глупост!
176
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега пък" правата на човека"?!Ами ето-Емили с тротинетката има права не е ли достатъчно?
175
0
 
7
 
! Отговори
стига бе преди 1 месец
В критериите за Шенген, които сме изпълнили още 2011г. има ли ги тия изисквания на Холандия?
174
1
 
10
 
! Отговори
eeeii преди 1 месец
Да им привикаме посланика и да ги нахраним както правят комшиите с австрийския посланик!!! А е нужно да им кажем да си заврат изискванията там, където слънце не огрява!!! Нагли ***!!!!!!!!!
173
1
 
13
 
! Отговори
Хан Тервел преди 1 месец
"Правата на човека не се спазват" това ще да е заради "Истанбулската конвенция".Това ще да е, какво друго....Е никога НЯМА да ги спазваме господа-госпожи джендърскииз вратеняци!!!М*ната му на Шенген, както казва Соломон Паси!
172
1
 
9
 
! Отговори
СС преди 1 месец
България пита ЕС може ли да изнасяме стоки,ток или суровини отговора е не може !! Но нали сме в ЕС ,може само гей паради и талибани !!!