Обявиха въздушна тревога в цяла Украйна

Руски изтребители са излетели от Беларус?
21 дек 2022 15:33, Йоана Цонева
70
Обявиха въздушна тревога в цяла Украйна
Снимка: БГНЕС

Въздушна тревога е обявена в цяла Украйна, включително в столицата Киев.

Местните власти призоваха гражданите да потърсят убежище заради възможни руски въздушни удари.

Ръководителят на Николаевската областна военна администрация Виталий Ким съобщи, че двама души са били ранени в региона.

По непотвърдена информация руски изтребители са излетели от летищата в Мачулищи и Барановичи, и двете разположени в Беларус.

Експлозии са били чути в градовете Очаков и Кривой Рог в Николаевска и Днепропетровска област, съобщава ТАСС.

Още по темата
Няма данни предупредителни сигнали за атака да са задействани в района на Кримския полуостров, който Русия анексира през 2014 г.

Поредната въздушна тревога в страната идва в момент, когато украинският президент Володимир Зеленски е на път за официална визита в САЩ - първото му посещение в чужбина от началото на войната през февруари.

Сигнали за въздушна тревога звучат в Украйна почти ежедневно.

От началото на октомври Русия нанася въздушни удари и по електрическата инфраструктура на Украйна, които причиняват прекъсване на електрозахранването и оставят милиони без отопление на фона на рязко понижаващите се температури.

Москва твърди, че атаките не са насочени срещу цивилни, а имат за цел да намалят способността на Украйна да се сражава и да я накарат да преговаря. От своя страна Киев определя подобни атаки като военно престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
3
 
! Отговори
Мери преди 1 година
Непрекъснато оплюване на руснаците, изпитване на удоволствие да унижи противник е днешната война в интернет. Преди ВСВ гонеха евреите а сега руснаците. Цели 8 г. Не спазваха Минските споразумения за да се стигне до тук. Всичко е предварително планирано от САЩ и шепа банкери . Създаването на кризи и пандемии е с цел печалба. Последните 100 г.само в северна америка не е имало война. Господ да накаже зеления защото позволи да си съсипе държава и народ . Беше ясно че ще загуби
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Селянин. Тока го спират самите украинци за да точат пари от Запада. Имат си ток вода и Интернет. Това всичко са фалшификации и инсинуации и манипулации и лъжи измислици и съчинения.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо го правите това с лайковете. Да не сте малки деца. Не те ли е страх бе момче че съдбата ще те накаже гаднярче гадно...
44
3
 
6
 
! Отговори
Селянин преди 1 година
Всички гледат телефоните в бомбоубежищата. Чудно откъде Интернет при тези бомбардировки. Руснаците не унищожават ли украинските базови станции за телефония? При нас тока да спре за два часа и обхватът изчезва защото акумулаторите на станцията се изтощават. В Украйна пък има война.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минус за долното мнение.
42
1
 
3
 
! Отговори
Ха преди 1 година
#50 ако си прав, то се дължи на шпертплатовите дронове на руснаците. В смес 2:1 с истински с експлозив, украинците са ги стреляли в харм, С300, град и какво ли не, изхабвайки 4/5 от боеприпасите.
41
1
 
4
 
! Отговори
факт преди 1 година
До Ивановмокри сънища
40
0
 
11
 
! Отговори
Ми555 преди 1 година
Ако Мъск им цъкне Интертета - и до там ще са! Независимо от всякакви въоръжения!! УПЦ трябва да обяви Мъск за светеца на Украйна!
39
17
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Зеленски е в щатите да преговаря за доставката на патриотите и путинистите са в паника тези ракети са универсални срещу всички руски ракети включително балистични и хиперзвукови,само трябва да се обичат да ги ползват пристигнат ли един път в Украйна свършено е с пиринските надежди за победа,да не говорим че могат да поразяват и легитимни цели в Русия най вече в Москва,така че нищо още ,спада не е загубил, напротив започва да омаломощават руската индустрия лека полека докато не ги изгонят
38
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада и НАТО привършиха въоражението, кото могат да предоставят на Украйна. Вече нямат какво да им предоставят. Затова и Зеленски е във Вашингтон. За да обяснява как така Русия е унищожила предоставено им оръжие за 500 милярда. Или е било продадено в трети страни.
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меркел призна, че са преговаряли нечестно с Путин просто за да дадат шанс на Украйна да се укрепи, като по този начин са спечелили време за изграждане на собствена армия. Тя каза още, че по това време НАТО е бил слаб и не е могъл да окаже подкрепа на Киев в степента, в която го прави сега. Минските споразумения бяха подписани от Запада престорено, с цел само да имитират желание за разрешаване на конфликта в Донбас.
36
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно Вовата ще ги плющи всеки ден до победата.
35
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За всичко са виновни прекомерните амбиции и егоизъм на Зеленски. Ако не беше това, конфликтите отдавна щяха да бъдат решени с мирни преговори.
34
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съчувствам на украинския народ. Но Украйна НЕ е демокрация. Това е тоталитаризъм, бандитизъм, олигархия и там е възможно всичките ни пари да попаднат в неподходящи ръце. Зеленски става все по-богат всеки ден и ще спре. Не го е грижа за хората, главното е той самият и обкръжението му да забогатеят във войната. Къде е Яценюк сега? Той открадна милиарди и живее в Америка, а този евреин също скоро ще избяга.
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко още пари ще дадем на този лунатик убиец Зеленски с прякор ДАЙТЕ!ДАЙТЕ!ДАЙТЕ!? Тази корумпирана Украйна винаги е била известен "черен" търговец на оръжие <..
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отделението на един от взводовете на украинската армия в пълен състав се предаде близо до Артемовск. Това съобщава "Военно дело".
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички русофоби в окопите в Украйна! Бягай!
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41: Всички русофоби трябва спешно да приютят трима бежанци от Украйна и да ги издържат до края на живота си, като плащат от списъка с желания!
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците в Европа говорят руски, увити са в жълто-сини одеяла, викат Слава на Украйна на руски, а самите те избягаха от Украйна. Как така? В Европа се бият за Украйна, чудеса!
28
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакъв панелен плъx коментира тук и възхвалява джуджето в Кремъл май