Обявиха въздушна тревога в цяла Украйна

Руски изтребители са излетели от Беларус?
21 дек 2022 15:33, Йоана Цонева
70
Обявиха въздушна тревога в цяла Украйна
Снимка: БГНЕС

Въздушна тревога е обявена в цяла Украйна, включително в столицата Киев.

Местните власти призоваха гражданите да потърсят убежище заради възможни руски въздушни удари.

Ръководителят на Николаевската областна военна администрация Виталий Ким съобщи, че двама души са били ранени в региона.

По непотвърдена информация руски изтребители са излетели от летищата в Мачулищи и Барановичи, и двете разположени в Беларус.

Експлозии са били чути в градовете Очаков и Кривой Рог в Николаевска и Днепропетровска област, съобщава ТАСС.

Още по темата
Няма данни предупредителни сигнали за атака да са задействани в района на Кримския полуостров, който Русия анексира през 2014 г.

Поредната въздушна тревога в страната идва в момент, когато украинският президент Володимир Зеленски е на път за официална визита в САЩ - първото му посещение в чужбина от началото на войната през февруари.

Сигнали за въздушна тревога звучат в Украйна почти ежедневно.

От началото на октомври Русия нанася въздушни удари и по електрическата инфраструктура на Украйна, които причиняват прекъсване на електрозахранването и оставят милиони без отопление на фона на рязко понижаващите се температури.

Москва твърди, че атаките не са насочени срещу цивилни, а имат за цел да намалят способността на Украйна да се сражава и да я накарат да преговаря. От своя страна Киев определя подобни атаки като военно престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
15
 
6
 
! Отговори
русофилите смърдят преди 1 година
Във форума мирише лошо на продажни кoпейкаджии
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меркел призна, че са преговаряли нечестно с Путин просто за да дадат шанс на Украйна да се укрепи, като по този начин са спечелили време за изграждане на собствена армия. Тя каза още, че по това време НАТО е бил слаб и не е могъл да окаже подкрепа на Киев в степента, в която го прави сега. Минските споразумения бяха подписани от Запада престорено, с цел само да имитират желание за разрешаване на конфликта в Донбас.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция смята, че украинците всъщност са позволили на САЩ и ЕС да унищожат страната им, пише Yeni Şafak. Западът загуби в конфронтацията с Русия. Следователно другите страни трябва да променят мнението си - следването на САЩ е равносилно на самоунищожение.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Зеленски се изявяваше като комик-шут в Русия, той се кълнеше в любовта си към руския народ, получаваше добри пари, не ги отказваше, пълзеше на сцената пред руските олигарси, преструвайки се на шут, дори е срамно да си спомня. И сега по същия начин пред американските господари лази, проси, лицемери. Един срам!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние ще имаме работа - те няма. Ще имаме пенсии - те нямат. Ще имаме подкрепа за деца и пенсионери те нямат. Нашите деца ще ходят на училища и детски градини - техните деца ще седят в мазета." (Пьотр Порошенко 2015 г.)
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американски мислител: Състоянието на Зеленски надхвърля 20 милиона долара и той иска все повече пари
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски измами народа си, обеща да преговаря с Донбас, а всъщност е лъжец!
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 27: събудете се и използвайте поне мозъка си! Зеленски трябваше да спазва Минските споразумения, в никакъв случай не трябваше да допуска избухването на военни действия. Той стана президент само защото обеща да сложи край на войната на изток, обеща мир!!! обеща да спазва минските споразумения! И в резултат на това нито Зеленски, нито Ангела Меркел, нито Макрон нямаха намерение да спазват Минските споразумения, те въоръжаваха НАТО, обучаваха украинските военни, те се готвеха за война. А ти като наивно момче задаваш въпроса кой е агресора? погледнете този въпрос по-широко, обърнете си гл
19
6
 
20
 
! Отговори
Партенки зелени преди 1 година
Поредното шоу на Зеленото джуджи. И стана ясно как от 60 изстреляни ракети удрят 65 и руснаците удрят 55 цели. Просто руснаците изстрелват празни дронове и те са заедно с ракетите. И украинското ПВО яко бие шпертплатовите фалшивки.80% от ПВОто е останало без муниции.
18
8
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Ще гръмнат ли най-сетне президентството и военното министерство в Киев, като на истинска война?
17
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Лидл една нахална украинка ме гледаше на криво но мъжа и и направи забележка. Около 60г. беха колкото мене. На чист руски си говореха. Не съм против тях против Зеленски съм . Той им разби живота.
16
12
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
СЛЕД 100 ПАДНАЛИ РАКЕТИ ИМА ДВАМА С ,, НАТЪРТВАНИЯ " УРКИ !!! ПУТИН , ТАКА НЕ СЕ ПЕЧЕЛИ ВОЙНА С НАТО !!!
15
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за Украйна.Хубава страна...беше!
14
16
 
43
 
! Отговори
дедо Коледа... преди 1 година
Обявиха въздушна тревога в цяла Украйна...и така до ПОСЛЕДНИЯ УРКА !!!! А еврейчето ШУТ изприпка пъргаво при Бай Дън да му се жалва колко малко пари и оръжие му се дава....
13
5
 
34
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
га скачаха и викаха москалите на нож не реваха :)
12
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски и Германеца са на топло и светло. Единият във Вашингтон, другият в Люлин. И искат войната да продължи до победа, колкото време е нужно. Но украинците са на тъмно и на студено, а истинските германци - само на студено, засега. И едва ли искат войната да продължи до победа, защото такава за Украйна няма да има. Ето как цветовете на нациите се разминават в желанията си със самите нации.
11
15
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната руска въздушна атака идва в момент, когато Зе-клоунът пристигна в Пиндостан и ще му даде материал за сълзлива реч пред конгреса. Ще се моли за пари.
10
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До milka То и УКР е подчинена на УСА, както е подчинена и Косово
9
14
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той Зеленски затова ли избяга чак в Америка? Имал е вътрешна информация какво я очаква Украйна по коледа?
8
15
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме му на Зеления. Той е на топло и светло в Кравария и нагъва кравешки хамбургери. Пука му за украинците.