Лавров: Зеленски не разбира колко сериозна е ситуацията

Идеите на Зеленски отразявали "расисткия характер" на Киев
20 дек 2022 08:45, Елка Василева
199
Лавров: Зеленски не разбира колко сериозна е ситуацията
Снимка: архив, БГНЕС

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини украинския президент Володимир Зеленски, че не разбира колко сериозна е ситуацията - близо 10 месеца след началото на инвазията на Русия в Украйна, предадоха ДПА и ТАСС.

"(Зеленски) просто кипи от идеи. Този фонтан обаче точно разкрива липсата на разбиране от страна на (украинския президент) на сериозността на ситуацията за неговия народ", каза Лавров в интервю за беларуската телевизия "Беларус 1".

Още по темата
Руският външен министър не уточни какви идеи на Зеленски има предвид. Той обаче увери, че те отразяват "расисткия характер" на властите в Киев.

В последно време украинският президент прокарва идеята да бъде създаден международен трибунал, който да съди висшето руско политическо и военно ръководство заради войната в Украйна, отбелязва ДПА.

В интервюто Лавров отправи остри критики и към Запада. "Истеричната реакция" на руската "специална военна операция" в Украйна потвърди позицията на Москва, че тя е била "абсолютно необходима", каза той.

Лавров изтъкна, че Русия е провалила "геополитическите игри на Запада", който е искал да превърне Украйна в постоянна заплаха за нея.

Руският външен министър посети вчера Беларус заедно с президента Владимир Путин.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
До Уфф преди 1 година
А ти от къде го познаваш? Уж е дипломат пък дрънка глупости - преди 11 месеца каза пред целия свят , цитирам "няма украински народ и нация", пък сега Зеленски вредял на народа си????? На 22.02.2022г. на пресконференция бе запитан за на какво се дължат военните приготовления на Москва по границата с Украйна, дали не сеготви нахлуване. Той категорично отрече, Русия да има планове да напада Украйна. Те така, човека винаги говори истината, само трябва внимателно да слушате - като каже НЕ, тоза знач
23
9
 
14
 
! Отговори
Уфф преди 1 година
Само глупостите от продажни американофили!Погледнете своята държава!Пълен провал!Но ..всеки молец вълна точи!"Велики" сте!В какво?В плюене...
22
15
 
3
 
! Отговори
Уфф преди 1 година
Динев пил ли си с Лавров?Че му даваш характеристика!
21
17
 
11
 
! Отговори
Динев преди 1 година
А този алкохолик лавров не разбира колко ги мразят украинците сега,освен ако са някакви мазухисти да им рушат държавата руснаците,те и преди плашеха все като бяха СССР но всички седяхме как се згромоляса,и то позорно ,чакайки жителите му на опашки за салам и водка по километри
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последно предупреждение.
19
9
 
8
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
украйна брани своята териториалн цялост русия се намесваше в иукраинските избори оп, трови президента ,накрая нападна украйна и сега се опитва да изкара жертввта виновник Типична азиатсктка алкохолическа наглост.
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствения руски политик под путин с повече от 2 мозъчни клетки е Лавров. Вижте колко интелигентно послание - опитва се да предизвика вътрешно разделение. Всички останали рушлямци си знаят една и съща песен - "Запада е много лош, Украйна е заложник и ние сме великите освободители". Ако Запада е умен, ще запуши устата на Лавров и ще остави гениите като Песков, Захарова, Шойгу и всеки депутатин от думата
17
1
 
17
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
3 дни станаха 1 година. Кой не разбира?
16
11
 
22
 
! Отговори
Русомраз преди 1 година
И аз имам една идея. Ти и джyджeтo да yвиcнетe на въжето като Caддам!
15
4
 
17
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Анонимен 8 Същото се отнася и за руския елит.Безсмислена война с огромни лоши последствия за всички.
14
5
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Да, ама не 6 Как кой , ТОЙ ? Кой е ТОЙ , звяра от Кремъл. Няма никакво оправдание за войната.
13
4
 
14
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Зеленски кипи от идеи...Дано не хареса идеята на Путин и да превземе Русия. И ето ти велика Украйна. Ха, ха..!
12
5
 
12
 
! Отговори
Тези идиоти в клоака преди 1 година
"липсата на разбиране от страна на (украинския президент)...." та са бавноразвиващи, русофилите тоже.
11
6
 
12
 
! Отговори
Абе идиот кръгъл преди 1 година
"7-те милиарда изчезнали от БГ бюджет за 7 дни по времето на ПП...." права лопата за теб.
10
5
 
18
 
! Отговори
куция кон лавроФф преди 1 година
не е на себе си.
9
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 9 Антилавър - по времето на Елцин в Русия прекопираха американския икономически модел под индиго. И в Америка милиардерите владеят 90 процента от богатството на САЩ, а офшорните зони са измислени на запад - а в тях се въртят над 100 000 милиарда нелегални долари. Та не ми разправяй как в Русия имало някакъв хем капиталистичекси, хем феодален и незнам какъв си модел. Това е американският икономически модел
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БГ мъже кога ще си надживеете кастрационния комплекс?
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свободен да умре: каква по-голяма свобода за човека! Бачкаш, плащаш данъци и РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ-властимащи правят с 60-те процента от твоите пари каквото си искат. И един полковник ми обяснява, че данъкоплатците назначават властимащите, защото сме демокрация. Ако си украинец и откажеш да се биеш на фронта, отиваш в затвора или те разстрелват пред полка и това е свобода и демокрация. У ЛЕВО И СИКТИР!
6
12
 
11
 
! Отговори
Антирусофил преди 1 година
Много български платени агенти на руснаците има тук .Защо не се приберат под крилото на проскубани я двуглав коронован орел и да допринесат с своята платена привързаност за благото на федерацията.Мя кой ли в света иска ПРЕДАТЕЛИ ПРОДАЖНИ обикновенно такива симпатизанти свършват в някоя обща канавка както в Буча загинаха невинни хора,а тези ще заслужили общия трап!
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те САЩ държат ресурсите и съдбите на целия свят, пич, а това е империализъм, което е още по-ретроградно от феодализъм. Като плъпне новият вирус от Южен Афганистан и ви се случи карантинен режим и умиране сигурно ще е върхът на свободата. Оруел пасти да яде.