Йенс Столтенберг: Путин надцени силата на своите въоръжени сили

Той очаква да бъдат доставени повече тежки оръжия на Украйна
15 яну 2023 21:56, Нели Христова
162
Йенс Столтенберг: Путин надцени силата на своите въоръжени сили
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази очакване "в близко бъдеще" да бъдат доставени повече тежки оръжия на Украйна, предаде Франс прес.

Столтенберг каза това в публикувано днес интервю за германския всекидневник "Ханделсблат" преди предстояща в петък координационна среща на западните съюзници на Киев.

"Обещанията в последно време за доставки на оръжия са големи и аз очаквам повече такива в близко бъдеще", заяви генералният секретар на НАТО. Той подчерта, че войната е навлязла в "решаваща фаза". Затова "е важно да доставим на Украйна оръжията, от които тя има нужда, за да спечели", призова Столтенберг.

Западните държави дълго време не бяха склонни да дадат на Киев тежките оръжия, за които той настоява, тъй като се опасяваха да не бъдат въвлечени в конфликта или да не провокират Москва, отбелязва АФП. Този месец обаче Съединените щати, Германия, Франция и Великобритания обещаха да изпратят такава военна техника.

На 20 януари в американската военновъздушна база "Рамщайн" в Германия предстои среща на министрите на отбраната на западните държави съюзници на Украйна, които ще обсъдят по-нататъшната подкрепа за страната срещу руските нашественици.

Столтенберг каза още в интервюто, че руският президент Владимир Путин е допуснал грешка, като е нападнал Украйна, предаде БТА.

"(Путин) надцени силата на своите въоръжени сили. Ние виждаме техните погрешни стъпки, липса на дух, проблеми с командването и лошо оборудване", отбеляза генералният секретар на НАТО.В същото време Столтенберг предупреди, че Русия не бива да бъде подценявана или отписвана. Руснаците "доказаха, че са готови да понесат тежки загуби, за да постигнат своята цел", аргументира се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
20
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Нещо не се изказва Урсула Фон де Ляйен( така ли е правилно) за Кокарайна след озвучаане на истината за убитите над 100 000 украинци, набиха й канчето от Вашингтон и тя горката не смее вече нищо да каже...
87
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна отдавна е пътник ако не беше адреналина във вид на парични потоци от гламавата Европа и оръжие ит военнопромишления комплекс на Сащ..Тук клавиатурни войни, без да са помирисвали барут и казарма копи пействат инфо от нета, сравняват, анализират ...промити евроатлантически мозъчета без капка обща култура живяли в псевдодемокрация в сянката на лицемерна Европа в най бедната и оглозгана държавица...и вместо да прогледнат как живеем благодарение на нашите "приятели" си лаят по кервана...
86
25
 
10
 
! Отговори
Конечно преди 1 година
руската НЕкомпетентност няма аналог в света.
85
23
 
15
 
! Отговори
Та както казах.... преди 1 година
Братята американци е време да започнат да доставят не само отбранителни, но и нападателни оръжия на Украйна.
84
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия вече превзе Соледар и след няколко дни ще влезе в Артьомовск (Бахмут). А там освен украински фашисти и наемници има и редовни полски военн части. С голямо удоволствие ще гледам как Йенс се гърчи пред медиите да обяснява защо са загинали тези полски граждани в чужбина. Освен тези, които се предадат, разбира се. Сега всички НАТО-вци мълчат, обаче няма да им се размине и този позор, само почакайте няколко дни.
83
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е труп на системи.
82
6
 
12
 
! Отговори
113 не бъркай преди 1 година
качество с количество.
81
9
 
11
 
! Отговори
113 боби преди 1 година
твоите теории, дори в рушкияПародиен център не са актуални.
80
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казах, Украйна няма достатъчно резерви от жива сила и ресурси да издържи дълго. Остатъчен мобилизацционен потенциал на Украйна - 500 000 души, мобилизацционен потенциал на Русия - 15 000 000 души
79
15
 
18
 
! Отговори
Абе идиот преди 1 година
"Танкове Т-90....." колко от тези "танкове" видя, но не на парада на пародията на краснаяСволоч?
78
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войните се решават от съотношението на силите Западната помощ принуди Путин да мобилизира ресурсите си, които в пъти превъзхождат украинските. Днес той раполага - с милион бойци. Танкове Т-90 Прорив -руската индустрия ги пуска по 100 всеки месец. Десетократно превъзходство в артилерия и авиация. РСЗО Торнадо-Г и Торнадо-С със свръхточни снаряди и обхват 120 км. Баражиращи авиобомби, термобарични солнцепенци, гаубици Пион и Акация, комплекси за РЕБ Мурманск-БН. Искандери. Украйна няма жива сила и ресурси да издържи дълго.
77
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви черни барети,какви черни каскети?Те ЧВК"Моцарт" ,които бяха създадени специално за Украйна избягаха от Бахмут без изобщо да влизат в бой уплашени от "Вагнер".Създателят им Андрю Милбърн каза,че нещо нямало пари и разни такива глупости и,че не и допускал,че такова нещо може да се случва,и че "Вагнер"се бият като зверове.Така,че май към червената шапчица трябва да се обръщат украинците за помощ.
76
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 100.Херсон не влизаше в плановете на Русия.С тая река никой не иска нов Сталинград.И като отстъпиха,да не би украинците да преплуваха Днепър и да тръгнаха към Крим.Битката не е за градове,а за области.Сега си стрелят от другата страна по украинците все едно са на стрелбище.Даже може и да обучават там артилеристи.И 128-*** и 91-ва бригада,които бяха напълно унищожени в Соледар са от оная армия при Херсон.Донбас е по-важно от един град.
75
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как върви наминацията за Нобелова награда за мир, а Йенс?
74
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейките пак ревнали, че НАТО им било виновно, че над стохиляди мужика дадоха фира. Така е, на неваксинираните мозъците им улетяха., хептен.
73
8
 
6
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
До всички ***-о-умници тук: Русия превзема Украйна за ден, но играта е СЪВСЕМ друга. Огледайте се кой какво на кого продава на световната пазара, кой е на плюс и кой на минус и тогава СВО ще ви стане ясна. Без този контекст е НАПЪЛНО неразбираема. Напр. защо Русия се изтегли от Херсон, при положение че може да премаже хунтата за часове. Както казах, играта е съвсем друга.
72
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключително смислени коментари. Веднага си личи, че са за едните 5 цента. Ама руснаците като натресат още веднъж трансформаторите и електроцентралите в Украйна с ракетите, които още през март свършиха, тия коментари ще изчезнат по естествен път.
71
5
 
4
 
! Отговори
тука един тръгнал преди 1 година
Да възхвалява войниците от флота като някакви велики черни барети ! Та те дори не стават за сухопътни операции нито са оборудвани нито знаят какво да правят ! Гледах ка как урайнците им се радват и подсмихват ,разправяха колко били глупави и неопитни и как ги оТстрелвали ! А украйнците признаха че тактиката на непрекъснати атаки на затворници и след тях вагнеровци за ги изтощили защото са следвали бомбене и щурм след щурм въпреки жертвите който са давали не са се спряли !
70
11
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Добра новина, значи.... Щом се е наложило да докарват черни барети от Тихоокеанския флот, значи не им е лесно на руснацитата.
69
16
 
8
 
! Отговори
Дзерджински преди 1 година
Путин е подписал указ с който променя името на РФ. От 16 януари 2023 ще се казва РР - руски райх...