Загреб: Ако САЩ и Русия не се споразумеят, ще започне ІІІ световна война

„Всички танкове, вкл. руски и американски, горят по един и същи начин“
27 яну 2023 19:30, Елка Василева
94
Загреб: Ако САЩ и Русия не се споразумеят, ще започне ІІІ световна война
Снимка: архив, БГНЕС

Изпращането на западни танкове в Украйна ще удължи войната в тази страна и ако Вашингтон и Москва не достигнат до споразумение, ще започне трета световна война, заяви президентът на Хърватия Зоран Миланович, цитиран от ХИНА.

Още по темата
„Това ще удължи войната. Всички танкове, включително руски и американски, горят по един и същи начин и хората в тях са или убити, или успяват да избягат“, каза Миланович пред журналисти вчера. Хърватският президент използва почти същата фраза като говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, който в сряда каза по отношение на обещаните на Украйна германски и американски танкове, че „тези танкове горят като всички останали“.

„Войната в Украйна „ще продължи, докато Москва и Вашингтон се споразумеят в някакъв момента да я прекратят“, което е „ужасно трудно и далече“, продължи хърватският президент. Според него в тези разговори „нито Загреб, нито Берлин, нито Париж, нито Брюксел“ ще бъдат консултирани, а ако те не бъдат проведени, светът ще започне да се придвижва бавно към трета световна война.

Той отправи критика към външния министър на Германия Аналена Бербок за думите й пред Съвета на Европа, че европейските страни трябва да бъдат единодушни и да спрат да се обвиняват помежду си, защото в Европа има война срещу Русия, а не между европейските държави. По този повод Миланович заяви, че никога не е виждал „подобна лудост“ и че не знае Европа да е във война с Русия.

„Може би Германия е във война с Русия. Успех този път, дано свърши по-добре, отколкото преди 70 години, но ние не сме във война с никого“, каза хърватският президент и допълни: „Тя (Бербок) ни казва, че всички ние сме във война с Русия. Ние не сме, Америка е, ние сме само пионки“.

Миланович е известен с това, че се противопоставя на оказването на военна подкрепа за Украйна. Тази негова позиция е в противоречие с позицията на правителството на премиера Андрей Пленкович, който определи наскоро президента като „путинофил“.
(БТА, Петър Къдрев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събудихме се, чакаме руските фашисти да загубят
56
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събудете се, хора! Една шепа психо пати ни бутат към ядрен апокалипсис и самоунищожение!
55
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*външния министър на Германия Аналена Бербок за думите й пред Съвета на Европа, че европейските страни трябва да бъдат единодушни и да спрат да се обвиняват помежду си, защото в Европа има война срещу Русия*. Тая зелена Бербок прокарва ужасните зелени политики, а сега и от война взе да разбира! Германците спят ли! Европа трябва ли да скача във войната?! Ама първо ще са бившите соц държави, а после Запада! Я една каска и на фронта, да види какво е, после да дрънка!
54
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 53. Правителството на Хърватска е на другата страна. А народът? Тайно от кого нашето правителство дари на Украйна оръжие и дизелово гориво? А аз се чудех защо дизелът у нас е по-скъп от бензина. Обаче Кирил Петков го бил дарил, че и даже бил горд с това. Ние плащаме, а той подарява и се гордее.
53
38
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последните две изречения казват всичко - хърватския Копейкин, използва същите дитирамби като българския... Нищо чудно и да са им ги писали на едно място
52
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската мощ ще застигне балканите Бог да ни е на помощ или поне Ердоган!
51
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е явен подържник на Кремъл. Той се опитва да надхитри НАТО и ЕС,но едва ли ще успее.
50
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз Ви писах преди много време ,че този е човек на Путин. Правителството на Хъратска обаче е на противоположната страна. В Европа Путин има президенти в три държави: Хърватска ,България и Унгария.Старнното е че и трите държави са от ЕС.
49
6
 
32
 
! Отговори
До 42 преди 1 година
Радев не е човек на Путин!!! Радев лавира ,за да избегне директна конфронтация с Русия! По-скоро демократ неутрал или иначе казано гледаме си българският интерес с Европа ,но далеч от войната и последиците от нея!
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Така е 40. За да искат ЕС и НАТО от другите да спазват международните споразумения и хуманните норми, трябва да ги спазват и самите те.
47
18
 
11
 
! Отговори
Шамил Басаев преди 1 година
Явно руснаците много са се отчаяли , щом го активираха и тоя. До тук беше с политиката.
46
15
 
6
 
! Отговори
Inatut преди 1 година
Ако Европа беше във война със съветската кочи.на, то, ***.ината отдавна щеше да е без прасета. Да припомним само преди едни 100г. Българската армия в какъв бяг обръща колхозниците и бая колхозници сме изклали..
45
20
 
8
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Балканец 36 Няма такава вероятност. Русия не може да победи НАТО .
44
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоз излезе широко над*пен към джуджето. Жена в панталони
43
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Хърватска искаха импичмант на президента защото е фен на Путин,като нашия Радев и Орбан.Както и Бойко Борисов,който построи газопровод на Путин и подаряваше подаръци всяка година на Путин.
42
20
 
9
 
! Отговори
Inatut преди 1 година
Поредната копейка. И за там ще трябват черни чували..
41
7
 
6
 
! Отговори
Само ПП преди 1 година
Тоа президент махне сърболе!
40
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е нещо като Радев,човек на Путин.Правителството на Хърватска обаче е намдруго мнение.
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Глynocтu 34. А ти откъде знаеш кой гори по-добре? Историята говори точно обратното.
38
23
 
11
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Путинофил си е от всякъде. ЕС и НАТО няма да позволят Путин да си развява коня, както си иска. Има международни споразумения и хуманни норми, които трябва се спазват. Ако не , тоягата. Първо икономическа , после физическа.