Германия готова да произвежда HIMARS

Търсенето на тези боеприпаси нарасна след нахлуването на Русия в Украйна
28 яну 2023 20:45, Йоана Цонева
59
Германия готова да произвежда HIMARS
Снимка: БГНЕС

Германският производител на оръжия Rheinmetall е готов значително да увеличи производството на танкови и артилерийски боеприпаси, за да задоволи силното търсене в Украйна и Запада, и може да започне да произвежда ракетни системи за залпов огън HIMARS в Германия, каза изпълнителният директор na koompaniqta Армин Папергер пред "Ройтерс".

Той говори дни преди шефовете на германската отбранителна индустрия да се срещнат за първи път с новия министър на отбраната Борис Писториус, въпреки че точната дата все още не е обявена.

Организирайки срещата Писториус има за цел да постави началото на преговори за това как да се ускори снабдяването с оръжия и да се увеличат доставките на боеприпаси в дългосрочен план, след като почти една година дарения на оръжия за Украйна изчерпаха запасите на германската армия.

Rheinmetall произвежда широка гама от отбранителни продукти, но вероятно е най-известен с производството на 120-милиметровото оръдие на танка "Леопард 2".

"Можем да произвеждаме 240 000 боеприпаси за танкове (120 mm) годишно, което е повече от необходимостта на целия свят", каза Папергер.

Капацитетът за производство на 155-милиметрови артилерийски снаряди може да бъде увеличен до 450 000 - 500 000 годишно, добави той, което ще направи Rheinmetall най-големият производител и на двата вида боеприпаси.

Още по темата
Търсенето на тези боеприпаси нарасна след нахлуването на Русия в Украйна миналия февруари не само поради масовата им употреба на бойното поле, но и тъй като западните военни запълват собствените си запаси, подготвяйки се за "повишена заплаха от Москва".

В същото време Rheinmetall преговаря с Lockheed Martin, американската компания, произвеждаща ракетни системи за залпов огън HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), които се използват интензивно от украинските войски, каза Папергер.

"На Мюнхенската конференция по сигурността ние се стремим да постигнем споразумение с Lockheed Martin за стартиране на производството на HIMARS (в Германия)", каза той, имайки предвид годишната среща на политически и отбранителни лидери в средата на февруари.

"Разполагаме с технологията за производство на бойните глави, както и за ракетните двигатели - и имаме камионите, на които да монтираме установките", каза Папергер, добавяйки, че сделка може да предизвика инвестиции от няколкостотин милиона евро, от които Rheinmetall ще финансира основна част.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин трябва вече да е разбрал накъде отиват нещата. С 25 броя ги съдраха, а Полша е поръчала 200, които може да предостави на Украйна.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мои съседи си остъклоха в кавички терасата с тухли. Това също е бункер.
46
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А.Атанасов който беше с Кирил Петков в Украйна каза че разговорите със Зеленски са се водили в нещо като бункер. Там той благодарил на българск. правителството че не е попречило на военните заводи в Бг да продават продукция за украйна. В нещо като бункер приема и зеленски защо непрекъснато се подигравате на други хора.
45
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колега със зелена енергия можеш ли да построиш танкове. Трябва желязо и стомана и чипове предполагам. Русия може да загуби но Украйна няма как да спечели.
44
3
 
7
 
! Отговори
Оптимист преди 1 година
Въпреки,че съм уверен ,че войната ще продължи 10 г.,ще има почти милион убити и ранени,като рано или късно побърканият гном ще натисне ядреното копче, съм оптимист.....Защото неговият край ще дойде.....било падане от прозорец,било новичок...все пак сред руснаците има милиони,които искат да живеят и разбират какво е ядрена война. Но акто има ядрена война..... 93301Копейкин ще бъде последния оцелял във ядрената катастрофа....ще танцува и ще пее...ние ПОБЕДИХМЕ!
43
6
 
5
 
! Отговори
Калибр преди 1 година
Като гледам, както се е настофърчил, от тоя Папингер и съмишлениците му и папер няма да остане.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"na koompaniqta" на коя koompaniq? Хаха
41
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво са им, затриха автомобилопроизводството си, ще строят himars! С кого ще воюват с Путин ли или укрите ще снабдяват докато и последният полети към отвъдното! Горките укри, жалко за толкова животи!
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подготвяме лятната офанзива, 22 юни е годишнина.
39
2
 
7
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Всичкото руснак на бламатума и да се стягат за протест! Как така ще произвеждат? Или само България няма право да произвежда и продава? Братята им германци може, а?
38
16
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Според мене просто ще превърнат Просията в една огромна Северна Корея. Ще им вземат Беларус и Крим, за да изравнят границата и да се оформи Триморието без слаби места като Сувалки. Възможно е да им наложат някаква ДМЗ, да кажем в Приазовието и Краснодарска околия. Северен Кавказ ще стане автономна област, изметена от рашизъм и кадировщина. Там ще се ходи на ски, казина и секс туризъм. В Грузия ще има бази на НАТО, където ще служат и българи.
37
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тук да кажа : 20% инфлация при швабарите. Ама давайте пушкала...
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите заспали ойроатлантише да се запишат в списъка за чакане за Лада-Хаймарс. Поляците и румънците пак ще ни изпреварят. Трябва да сме първи в списъка.
35
14
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
В Германските банкови трезори - има над 200 тона злато - а на САЩ им трябват Пари - схемата е такава , че си мисля - това злато ще отиде в САЩ:) както след Втората Световна война , Швеция се Усети - и днес заяви че Спира преговорите за Членство в НАТО ......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
34
13
 
13
 
! Отговори
Време е величието преди 1 година
на Вермахта да бъде възкресено. Ресурсите на територията наречена Русия, чакат да бъдат експлоатирани от техническа и способна интелектуална нация като немската.
33
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато дойде моментът всички съюзници ще атакуват Русия от всички страни едновременно. Заедно с Китай дори японците и корейците от далечния изток ще нанесат смъртоносни удари по руската територия. САЩ са им обещали парчета от баницата.
32
21
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Германците са Свикнали да Губят - май Пак ще Загубят - Стана им Навик - може би им харесва ......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
31
7
 
13
 
! Отговори
И така преди 1 година
До 29. Колко да я изтощи. 6000 ядрени бойни глави като трън в очите на НАТО са.
30
5
 
5
 
! Отговори
Тттт преди 1 година
До17. Да удрят болници като днес в ДНР.
29
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този път Германия ще победи защото има САЩ зад гърба си. Много хитра стратегия измислиха. Украйна ще се бие срещу Русия с натовско оръжие докато я отслабят. После ще влязат американците и Китайците които вече са се разбрали. Ще разделят Русия на 2. Китай ще вземе източната част. А Европа и САЩ западнат част.