Москва мести фокуса на войната си към НАТО и Запада

Санино защити Берлин и Вашингтон за доставките на военно оборудване за Украйна
Обновена: 28 яну 2023 18:22 | 28 яну 2023 17:51, Йоана Цонева
284
Москва мести фокуса на войната си към НАТО и Запада
Снимка: БГНЕС

Русия изведе войната си срещу Украйна на "друг етап", като извършва безразборни атаки срещу цивилни и невоенни цели. Това заяви Стефано Санино, генерален секретар на Европейската служба за външна дейност, пред "Асошиейтед прес".

На пресконференция в Токио като част от азиатско-тихоокеанска си обиколка той разкритикува Москва, че е тласнала Германия и Съединените щати да изпратят модерни танкове на Украйна.

Санино защити Берлин и Вашингтон за доставките на военно оборудване за Украйна и упрекна руския президент Владимир Путин за воденето на война срещу НАТО и Запада.

По негови думи Путин е "преминал от концепцията за специална операция към настоящата концепция за война срещу НАТО и Запада".

Той подчерта, че германските и немски и американските доставки на танкове са предназначени да помогнат на украинците да се защитят във войната, а не да ги направят нападатели.

"Мисля, че това последно развитие по отношение на оръжейните доставки е просто развитие на ситуацията и на начина, по който Русия започна да измества войната към различен етап", отбеляза Санино.

Още по темата
ЕС не измества войната към друг етап, а "просто дава възможност за спасяване на животи и позволява на украинците да се защитят от тези варварски атаки", подчерта той.

В сряда Германия и САЩ обявиха, че ще изпратят модерни бойни танкове на Украйна, предлагайки ѝ "бронирана ударна сила", за да излезе страната от безизходицата на бойното поле, докато руската инвазия навлиза в своя 12-ти месец.

Този ход отбеляза първия етап от координираните усилия на Запада за предоставяне на десетки тежки оръжия, които според украинските военни ще позволят да се предприеме контранастъпление, ще намалят жертвите и ще помогнат за възстановяване на намаляващите доставки на боеприпаси.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че страната му ще изпрати 31 танка M1 Abrams и отхвърли предишните аргументи на Вашингтон, че те са твърде трудни за експлоатация и поддръжка от страна на украинските военни.

След решението на САЩ и Германия даде съгласието си да изпрати 14 танка Leopard 2 A6 от собствените си запаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
1
 
5
 
! Отговори
Върбан преди 1 година
Украйна ще стане *** рай - мноого старо желязо ще има.
209
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радвайте се хора на атомната война, макър че няма да ви има.
208
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига сте го давали тоя като булка, ще го омъжвате ли?
207
7
 
6
 
! Отговори
асен преди 1 година
До НикогаПовечеСДС-Чумаголям *** си, заминавай да се биеш за русия
206
5
 
4
 
! Отговори
СДС преди 1 година
До НикогаПовечеСДС-Чума Братле СДСто ми *** мамата Костов !Най големия успех на ДС А те са от тогава са си жив труп !Ако не беше Костича да създаде Олигарсите сега нямаше да има русофили изобщо в тая *** Лукойл може би нямахте да знаете че съществува въобще
205
2
 
2
 
! Отговори
Mалорусь преди 1 година
До агент Мъдлър ЦРУ ... Хуманист, а 9ти 11ти
204
15
 
20
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
Господ здраве да дава на Путин и да го дари с дълги години живот,за да се справи не само с киувските фашаги ,но и с господарите им - световните терористи ФАЩ и Англия.А ние ,българите - рано или късно ще успеем да скопим безродника-християномразец СилЮйман Паситто.
203
0
 
2
 
! Отговори
Съдията преди 1 година
До Протестиращ : И ти си прав !
202
5
 
8
 
! Отговори
Володята преди 1 година
Фокус мокус препаратус ! Put in - put off !
201
1
 
7
 
! Отговори
Протестиращ преди 1 година
Русофили и русофоби не се притеснявайте кораба потъва ще има вода за всички !
200
12
 
13
 
! Отговори
az преди 1 година
диктатор беше и Кадафи, но това е по поръчка на Америка, по умния ще разбре, по простия ще хули и ще плюе, нито съм русофил нито русофоб.
199
0
 
7
 
! Отговори
A преди 1 година
Трябва да се лекува болеста, а не симптомите
198
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва мести фокуса на войната си към НАТО и Запада .............. ха, ха, дребния поcepко настъпа мотиката с двата крака :)
197
8
 
19
 
! Отговори
eeeee преди 1 година
Жална му майка на диктатора.
196
14
 
19
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
да попитам костЯ копейкин и аверите му лъжещи народа ни...ако утре,Ердоган реши,че в кЪрджали "малцинстовото" им ,управляващо България от 30 г...е заплашено и прати танковете си и започне да руши домовете ви с ракети,руши инфраструктора,без ток,без вода,убават жени и деца...това се случва в Украйна!*** работите за дявола...адски коп.лета,ще е прецедент и децата ви ще са жертви...и копейките няма да ги спасят...кое не разбирате???
195
14
 
20
 
! Отговори
емил. преди 1 година
Отдавна е време имате щастието първи да опитате новите Руски ракети за вас ще е удоволствие тъй като само за броени минути ще отидете на дънато на океана завинаги.
194
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До реИмат Руснаците какво да губят и това е живота им - техния и на техните близки. Затова не са натиснали копчето още
193
4
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Анонимен 203 Какво мисли избирателя , ще разберем на изборите. Имай малко търпение .
192
9
 
4
 
! Отговори
ре преди 1 година
и воината не е такове и автомата и кораби след втората световна това се едно се сравнява окопната воина от пьрвата световна едно натискане на копчето и всичко заминава вьв кофата за смет и парите и славата на всяка една дьржава дали амеркика или китаи или русия а кои ще спечели подбна воина наз като народ не ни засяга
191
18
 
12
 
! Отговори
ре преди 1 година
до 206 човече добре че е така защото руснаците няма какво да губят ако натиснат копчето наи много ще изгуби европа и американската мечта ще отиде в кофата сьс смет ни парите и политиката ще ги спасят от последиците след атомна воина подбре че русия стиска зьби и бузки инак горко на европата и америка кога двама сьс пишови се бият хамалската и единия падне на земята може да му прещтрака да извади пишова