Обединеното кралство също отказа изтребители на Украйна

По-рано днес САЩ също отказа да изпрати F-16
Обновена: 31 яну 2023 16:05 | 31 яну 2023 15:41, Йоана Цонева
210
Обединеното кралство също отказа изтребители на Украйна
Снимка: БГНЕС

Великобритания не смята, че е практично да изпрати свои изтребители в Украйна, съобщава "Ройтерс".

Това заяви говорител на британския премиер Риши Сунак, след като Киев поиска такива западни самолети.

"Изтребителите на Обединеното кралство са изключително сложни и отнема месеци, за да се усвои управлението им. Като се има предвид това, ние вярваме, че не е практично да изпращаме тези самолети в Украйна", подчерта той.

Още по темата

Ще продължим да обсъждаме с нашите съюзници какъв според нас е правилният подход, допълни служителят.

След като вече убеди Запада да ѝ изпрати свои танкове, сега Украйна настоява да получи изтребители. До момента обаче тя получава отказ.

По-рано днес президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че САЩ няма да ѝ изпратят изтребители F-16.

По-рано министърът на отбраната на Германия Борис Писториус също изключи подобна възможност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
14
 
3
 
! Отговори
КЪВ ФАКТ ,БЕ.. преди 1 година
...моете родители са свидетели , че дори и долното бельо на руснаците през ВСВ е било с надписи "мейд ин USA" и че както консервите , така и двигателите на танковете им са от Англия и САЩ, да не говорим за днешните им АК-47 , който е пълно копие на немския си събрат.Дойдоха в България на американски джипове "Вилис", и даже ги има на филмовите кадри от онова време!Цели двигатели на самолети им пращаха от САЩ , през Мурманск!Руснаците не са войници-воюват само като има дуло зад главата им!
154
4
 
18
 
! Отговори
4INGIZ преди 1 година
Ами всеки има право да е толкова глупав колкото е!!!Включващо мислене че мега държавата РУСИЯ може да бъде ...победена!!!Много са си мислили така...и знаем как са свършвали!!!!!
153
3
 
20
 
! Отговори
Z преди 1 година
До факт.Ама щяла,ама не е успяла.И не дей да сравняваш неща от преди 80г.Сега се вижда,ако Америка можеше щеше да изпрати и танкове и самолети на Украина,а това,че били сложни е само оправдание.Имаше достатъчно време да се обичат и пилоти и танкисти.Проблема е,че никой не иска война с Русия.
152
17
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Така че хайде вземи се скрии в някоя русофилска дупка ..събери двама трима други русофили и тях може да ги баламосваш за това каква сила Била русия... Една нищо и никаква германия е щяла да ви размаже....а ти се сравняваш със сащ....по каква логика само твоя болен мозък знае...
151
30
 
4
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Америка е буквално на светлинни години пред русия в всяко отношение.ама във всяко..когато сащ рекламираше своите свръх звукови самолети точно преди 20 години русия не знаеха какво е самолет въобще...сега след 20 годи рушия е решила да се хвали със свръхзвукови ракети..та до като твойта скапана русия произвежда такива ракети..сащ е произвеждала такива самолети и то преди 20 години .тези ракети американците са ги произвели още преди сто години..само бог знае какви извънземни оръжия имат сега сащ
150
19
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Ей обаче тук някакъв брутален тъ-ак и нагъл русофил чак пък е написал Хитлер колко хора къде е изпратил.защо просто не се примириш с факта че ако не са били краварите,Англия и Франция...сега русия щеше да е спомен..даже нямаше кой и да я помни..така че Путин го има благодарение на сащ..само че така както са ви спасили едно време,така може сега да ви затрият на бързо..просто няма какво да търсят в русия..освен студ и ледове какво друго с търсят там..теб ли?.че то и ти дори не искаш да ходиш там..
149
6
 
28
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Войната между нато и Русия е в разгара си,да му мислят украйнцитрябва да се бият до последният украйнец....фащ и ес ще започнат да се усукват около Путин за прошка.
148
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахахахаа...Сталин щял да атакува Германия??? Без катюшата? Без осъвремененият тогава 42-ра година Т-34? Ахахахаха...Баси маалоумните кравари тука.
147
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 149 Ей, кравар, Хитлер на запад срещу франсетата и в Африка вкарва едва 200 000-на войска, а срещу Сталин 5 милионна! Това мислиш Сталин го е знаел, че 5 милиона германски войници стоят и чакат вместо да са на запад и в Африка???
146
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократът Хилари Клинтън обяви президента на Русия за "новия Хитлер". Републиканският сенатор Линдзи Греъм призова за убийството на президента Путин. Вместо да се придържа към Минското споразумение на президента Путин за поддържане на мира в Украйна, Вашингтон го използва, за да подмами президента Путин да създаде украинска армия, която да атакува републиките в Донбас.
145
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 149.Какъв лендлииз? Той е бил договорен,за да се даде Крим и там да се направи еврейска държава,но повечето неща,които се изпращат са били стари тенджери като тия в Украйна сега и Сталин се отмята.
144
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 149 От кой ингилизки или краварски сайт го копира това, краварче?
143
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 146 Радев беше главнокомандващ въздушните ни сили бе, юрдек. Беше най-добрият ни пилот на изтребители.
142
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хич не е практично,щото са скъпички,а и ако няма пилоти,ще трябва някой англичанин да седне в тях,а тоя някой не иска да се среща с руските самолети.
141
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...за комунистическите агенти в източна Европа. Никой не е бил готов за мълниеносния блицкриг на германската армия. Съветските войски се подготвят за нападателна, а не за отбранителна война. Те не са имали готови планове как да се отбраняват, защото не са допускали, че германците са в състояние да организират мащабна източна офанзива, докато воюват на западния фронт. След това тактиката на "великият" Сталин е била да хвърля хората си като пушечно месо, докато германците се изтощят. И лендлийза.
140
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ви придойде и на вас, макар и късно.
139
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е, че Сталин се гласи за военна инвазия в Европа през цялото време. Офицерските чистки в края на 30-те са били с подготвителна цел. Гладоморът над украинците е отчасти предизвикван от изземането на украинското зърното с цел продажба и финансиране на военната промишленост. Хитрият Сталин е планирал да се възползва от крамолите между Германия и западните държави. Съвсем не е имал намерение да спазва пакта от 39-та, което се доказва от инвазията му във Финландия и от подкрепата му за комун
138
0
 
5
 
! Отговори
До до 140 има нет преди 1 година
То и Чък Норис стоя разкрачен върху 2 самолета...
137
4
 
27
 
! Отговори
AN преди 1 година
Няма такава наглост. Самолетоносач ли ще поискат като следващ подарък?
136
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
140, Ти вярно ли не си гледал Президента ни как пилотира Миг 29 и прави гръбен полет? Много си изостал, братче. Много!