Украйна поиска и ракети с голям обсег, за да разруши руските складове

Киев цели да спре атаките срещу жилищни зони
Обновена: 29 яну 2023 14:57 | 29 яну 2023 07:30, Камелия Цветанова
673
Украйна поиска и ракети с голям обсег, за да разруши руските складове
Снимка: БГНЕС

В ход са ускорени преговори между Киев и неговите съюзници относно искането на Украйна за ракети с голям обсег, които страната твърди, че ще й помогнат да попречи на Русия да разрушава украинските градове, заяви високопоставен сътрудник на президента Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Украйна получи обещания за западни бойни танкове и търси изтребители, за да отблъсне руските и про-московски сили, които бавно напредват по част от фронтовата линия.

"За да отслабим драстично ключовото оръжие на руската армия - артилерията, която те използват сега по фронтовите линии - ние се нуждаем от ракети, които ще разрушат техните складове", заяви президентският съветник Михайло Подоляк за украинска телевизия. Той добави, че на окупирания от Русия Кримски полуостров има над 100 артилерийски склада.

"Затова, първо, преговорите вече се водят. И второ, преговорите напредват с ускорен ритъм", посочи Подоляк, без да даде повече подробности.

Украинският президент Володимир Зеленски също заяви по време на снощното си видеообръщение, че Украйна иска да предотврати руските атаки срещу жилищни зони и цивилни.

"Украйна се нуждае от ракети с голям обсег ..., за да лиши окупатора от възможността да разполага своите ракетни установки някъде далече от фронтовата линия и да разрушава украински градове", каза той.

Зеленски заяви, че Украйна се нуждае от американски ракети ATACMS, които имат обсег от 297 километра. Вашингтон засега отказва да достави оръжието, отбелязва агенцията. /Ваня Накова, БТА/

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


673
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
488
0
 
1
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
Този *** не знае ли че всичките тези ракети ще окапят още на украинска територия и нито една няма да мине границата. Ще стане като онази в Полша която уж била руска но то от *** фашаги неграмотни и дрогирани какво друго може да чакаш.
487
0
 
2
 
! Отговори
ТРЕТА СВЕТОВНА преди 1 година
Това е СИГУРНО 3-та световна война, ако имат глупостта да дадат такова оръжие на Украйна.
486
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска оръжие, а не лекарства и продоволствие. Остана ли някой да не е разбрал представлява Зеления и на кого служи. Жалко за украинския народ.
485
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Правилното име на това недоразумение е Волдемар,нали се прави на западняк,поне да се слее със стадото.
484
1
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Като един истински приятел на Украйна, САЩ, Англия, НАТО и Европейския съюз предлагам да дадем на Украйна нашите 16 изтребителя, които още не сме получили. Да живее международното положение!!!
483
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КонфуцииНе видях някой обикновен украински гражданин да иска оръжия и рекетира Европа, освен Зеленски, който не е украинец и рошльото Джонсън, който наливаше масло в огъня и също не е украинец, те да плащат сметката! Да плащат и репарации за убитите украинци и руснаци и разрухата, защото всичко в Украйна е построено и създадено от Русия!
482
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я престанете да лъжете, кой конкретно от Украйна бил "искал" ? Тези украинци, които ги ловят като животни с насилие и с насилие ги пращат на фронта,въпреки, че не сикат да воюват, ли?
481
3
 
16
 
! Отговори
Бандеровците преди 1 година
искат да тероризират Руските градове - да избиват жени и деца както правят в Донецк и Луганск. Когато западните изззроди дадат на гнусната бандеровска иззмет ракети с голям обсег, Русия ще започне да обстрелва НАТО-вски складове в Полша, Чехия и Германия !!! Съмнявам се че западните 3-тополовци ще излезнат на война с Русия - дори САЩ декларираха че няма да влязат в директен сблъсък с Русия независимо от обстоятелствата. Съдбата на юдо-бандеровската банда е решена - чака ги съд и разстрел !!!
480
3
 
13
 
! Отговори
народният обвинител преди 1 година
да живее братска Русия! победа над укрофашистите и американските сатанисти!
479
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Складове...да, бе, да... Онзи ден удариха целенасочено с Хаймърс болница, при което загинаха над 14 и ранени над 25 души... Това ли са складовете...
478
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тва е част от новата програма на уса и ръша, война на ваша територия. избират си някоя държава и почват да играят на добро и лошо ченге и после домакина оправя разрушенията.
477
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да му мислят украинците, после какво връщане ги чака, няма да се измъкнат и пра, пра, пра внуците им. Това е като бързите кредити, искаш, дават ти, но после започват да те товарят с непосилни лихви които нямат край.
476
4
 
14
 
! Отговори
w преди 1 година
Едно малко дете колкото по му угаждаш все повече иска. Ще командвам ООН, НАТО, МОК, Сан Ремо, ЕС и т.н., докато баба Меца се ядоса стане Играчка-плачка и за кукловодите.
475
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябват ракети с обсег Кремъл за да се оправят работите веднъж за винаги.
474
3
 
17
 
! Отговори
Урсула фон дер Лайен преди 1 година
Към момента ЕС може да изпрати само насекоми с високо протеиново съдържание за да се запазят европейските норми и директиви. Ако желаете и на място си преоборудвайте мухите на дронове или ПВО
473
4
 
17
 
! Отговори
Ех Володя преди 1 година
Посиня от тва бело бе Зелен...... намали го малко
472
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЯКОЙ ПАК Е ШМЪРКАЛ......
471
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз искам по-нова и по-бърза кола, за да не закъснявам за работа, но защо ли никой не ми дава просто ей така
470
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украина поиска ... и се подирска.
469
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТИЯ МИЗЕРНИЦИ КАК ПА ВЕДНЪЖ НЕ ПОИСКАХА ДРЕХИ, ХРАНА ИЛИ ЛЕКАРСТВА, А САМО ОРЪЖИЕ И РАКЕТИ .....