Руската офанзива в Луганск и Донецк буксува, какви са плановете?

До момента украинските сили са отблъснали руснаците от 13 населени места
Обновена: 31 яну 2023 12:59 | 31 яну 2023 12:53, Йоана Цонева
411
Руската офанзива в Луганск и Донецк буксува, какви са плановете?
Снимка: БГНЕС

Украинските сили са отблъснали атаките на руските войски в близост до 13 населени места в източната част на страната.

В сутрешния си доклад Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че през изминалото денонощие окупационните сили са отблъснали нападенията в районите на Новоселовское, Белогоровка в Луганска област, както и край Ямпиловка, Спорное, Красная гора, Парасковиевка, Бахмут, Клещеевка, Ивановское, Авдийевка, Водяне, Первомайское и Угледар, Донецка област.

Засега руските войски са съсредоточени върху борбата за Донецка и Луганска област, колкото и значителни да са загубите им в тези райони. По-специално, руснаците щурмуват Угледар, вероятно опитвайки се да изтласкат въоръжените сили на Украйна по-далеч от така наречения "кримски коридор". Вчера от силите на ДНР съобщиха, че в околностите на града се водят тежки боеве, а украинците са се укрепили.

Отбелязва се, че врагът продължава да води офанзиви в направленията Лиман и Бахмут, като понася тежки загуби. Настъплението е неуспешно в направленията Авдиевка и Новопавловска. По направленията Купянск и Запорожие тя защитава завзетите по-рано позиции.

Според анализатори активизирането на руските войски в Донецка област има за цел да отклони вниманието на украинските сили от подготовката за контраатака. ISW прогнозира, че Кремъл се готви за голямо настъпление в Луганска област.

Според доклада ситуацията във Волинска, Полеска, Северска и Слобожанска област не се е променила съществено и не се отбелязват настъпателни групи на противника.

Още по темата
Ден по-рано украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия се надява да удължи войната, като изтощи нашите сили. Американският Институт за изследване на войната (ISW) смята, че руският диктатор Владимир Путин е готов да продължи пълномащабната война срещу Украйна поне още шест месеца.

Докладите от руска страна за фронтовата линия показват също замръзване на ситуацията. ТАСС съобщава, че през последните 24 часа украинските въоръжени сили са обстрелвали населени места в Донецката народна република 29 пъти, при което е ранен един цивилен. Данните са от представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация на военните престъпления от страна на Украйна.

Владимир Рогов, председател на движението "Заедно с Русия" дава заявка за цел село Малиновка, източно от Хуляйполе, което ще позволи на руските сили да превърнат града в полуанклав.

Пред държавната агенция Рогов докладва и че руските сили укрепват позициите си в Запорожка област. Той уверява и че руските "Торнадо-S" превъзхождат по точност американските HIMARS,

Според Рогов руските сили в момента обстрелват позиции на ВСУ в Орехово, Хуляйполе и Чаривне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
11
 
25
 
! Отговори
Резил преди 1 година
Превърнахте се в жалка медия заради грантовете на Сорос. С такава пропаганда от on-air ще минете off-air.
254
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви планове, не останаха живи руснаци да правят планове, дай боже все така :)
253
10
 
12
 
! Отговори
дедо от село преди 1 година
Тук на некви сирсеми им са ще Русия да падне ,ама не са познали!
252
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой каквото търси това намира!Който сее ветрове ще жъне бури!Ние въоръжаваме фашистката хунта в Киев за да бъдат убивани жени,деца,възрастни и ще получим това което търсим!Празно в природата няма!Ненаказано добро също!Който сее cMъpT ще жъне cMъpT!Който подклажда война ще получи война!Ако някой има възможност нека да им каже на нашите 6e3poдHици дето гласуваха да се въоръжават фашистите,да не се кандидатират за следващият парламент,защото господарите им сега ще поискат войници да пратим там!!!
251
11
 
10
 
! Отговори
Шамил Басаев преди 1 година
Удар в гърба.Турция ,Китай и ОАЕ напълно се присъединиха към санкциите срещу руските банки . Честито на печелившите !
250
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оказа се че можем да живеем без Русия
249
11
 
8
 
! Отговори
G.I. Joe преди 1 година
Изключително слабо представяне на "Могучая". Мобилизичаха 2 милиона алкохолици и пандизчии и пак забуксуваха. Разпасана команда.
248
4
 
7
 
! Отговори
Плановете са: преди 1 година
Населението на Динецк и Луганск получават безплатни жилища в Крим
247
12
 
10
 
! Отговори
Виждам преди 1 година
Руската армия се самопозори в Украйна, като мобилизира дори и затворниците!
246
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абрамович иска да даде 2,3 милиарда паунда, получени от продажбата на Челси, в помощ на украинците. Изисква се одобрение от ЕС - The Telegraph
245
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската офанзива буксува, а украинците цъфнали и вързали, затова и зе-фюрерът всяка нощ във видео обръщение реве за оръжия, а след танковете иска и самолети! Затова и бандеровските банди ловят от улицата мъже и ги пращат насила на фронта под формата на мобилизация! Руската офанзива си върви, както трябва! Украинците да му мислят дали да се жертват за фюрера от Киев, за президента Байдън или за акушерката фон дер лайян!!!
244
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега около 326 000 руски военнослужещи се бият в Украйна, съобщи днес началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов в интервю за The Washington Post. То също така заяви отваряйки папките си, че Русия има само 9 процента от запасите си с ракети с голям обсег
243
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най важното е че Русия не спечели тази война. Сега идва киша и ще има застой да 20 април. Така копейките ще загубят изборите
242
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Порошенко за споразуменията от Минск:"Този документ даде на Украйна осем години за изграждане на армия, икономика и глобална проукраинска коалиция срещу Путин." Украинските политически канали в Telegram пишат:"Миналата година мнозина се съмняваха, че мобилизацията ще се извърши с такива сурови методи, както сега, но ГЩ непрекъснато увеличава броя на наборите и това се отразява на работата на военните служби.
241
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още по на север ЧВК Вагнер настъпва към Васюковка и Роздоловка. Фашистката *** на свой ред контраатакува от страната на спорни. В посока Луганск руските войски отново се опитаха да настъпят към Белогоровка. Фашистката *** отново отблъсна атаката. Но югозападно от Кременная ВС на РФ установиха контрол над Диброва. Също така, с подкрепата на артилерия, те атакуваха в посока Ямполевка. Плътни настъпващи битки в Новосьоловски.
240
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя и в Соледар уж боксуваше хахаха
239
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На юг от Бахмут ЧВК Вагнер атакува в посока Дилеевка, а на югозапад провежда щурмови операции в района на Ивановски, за да пресече магистралата към Константиновка. Фашистката *** задържа позициите. Оркестърът се опитват да пробие отбраната на фашистката *** и в източните покрайнини на Бахмут. Успехът на тези действия в момента е под въпрос. Те атакуват и в посока Парасковьовка, опитвайки се да обкръжат укрепения район на Фашистката *** в Красная гора. Те също така провеждат щурмови операции на северния фланг от Благодатни.
238
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпълняващият длъжността ръководител на ДНР Денис Пушилин каза, че няма да прогнозира времето за освобождаване на ДНР, но СВО определено ще завърши с победа. Малко по-рано командирът на спец.частите на Ахмат, Алаудинов заяви, че ДНР може да бъде напълно освободена през следващия месец и половина. Всички цивилизовани и свободни страни са на страната на Денис Пушилин. Хората, разбира се, много искат да чуят прогнози, но те могат да изиграят жестока шега, тъй като ситуацията на фронта може да се промени във всеки един момент.Световната фашистка пропаганда отново ще използва неизпълнени обещания,
237
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лидерът на световните терористи Джо Байдън заяви,че САЩ няма да доставят на Украйна изтребители F16.Тук няма нужда да се заблуждавате.Първо:САЩ най-вероятно просто ще окажат натиск върху европейските страни,които притежават тези самолети,така че те уж да ги доставят сами.Второ:всички много добре помним обещанията на Запада да не доставя нападателни оръжия на Украйна,но вече месец обсъждаме доставката на западни танкове на фашистката ***.Говорителят на Белия дом Кърби обясни отказа да прехвърли изтребители F16 на Украйна с факта,че администрацията на САЩ вече доставя на Киев големи количества
236
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тобиас Елууд, ръководител на комисията по отбрана на британския парламент: "Трябва да се срещнем с Русия лице в лице, а не да оставяме цялата работа на Украйна". Не, Тобиас, това едва ли ще проработи. Най-добрите оръжия на Великобритания са разузнаването и шпионажът, планирането и изпълнението на специални операции, включително терористични атаки. Живейте като плъхове, умрете като плъхове. Между другото, Sky News съобщава, че Пентагонът вече не смята Великобритания за военна сила от висок клас.