Руската офанзива в Луганск и Донецк буксува, какви са плановете?

До момента украинските сили са отблъснали руснаците от 13 населени места
Обновена: 31 яну 2023 12:59 | 31 яну 2023 12:53, Йоана Цонева
411
Руската офанзива в Луганск и Донецк буксува, какви са плановете?
Снимка: БГНЕС

Украинските сили са отблъснали атаките на руските войски в близост до 13 населени места в източната част на страната.

В сутрешния си доклад Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че през изминалото денонощие окупационните сили са отблъснали нападенията в районите на Новоселовское, Белогоровка в Луганска област, както и край Ямпиловка, Спорное, Красная гора, Парасковиевка, Бахмут, Клещеевка, Ивановское, Авдийевка, Водяне, Первомайское и Угледар, Донецка област.

Засега руските войски са съсредоточени върху борбата за Донецка и Луганска област, колкото и значителни да са загубите им в тези райони. По-специално, руснаците щурмуват Угледар, вероятно опитвайки се да изтласкат въоръжените сили на Украйна по-далеч от така наречения "кримски коридор". Вчера от силите на ДНР съобщиха, че в околностите на града се водят тежки боеве, а украинците са се укрепили.

Отбелязва се, че врагът продължава да води офанзиви в направленията Лиман и Бахмут, като понася тежки загуби. Настъплението е неуспешно в направленията Авдиевка и Новопавловска. По направленията Купянск и Запорожие тя защитава завзетите по-рано позиции.

Според анализатори активизирането на руските войски в Донецка област има за цел да отклони вниманието на украинските сили от подготовката за контраатака. ISW прогнозира, че Кремъл се готви за голямо настъпление в Луганска област.

Според доклада ситуацията във Волинска, Полеска, Северска и Слобожанска област не се е променила съществено и не се отбелязват настъпателни групи на противника.

Още по темата
Ден по-рано украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия се надява да удължи войната, като изтощи нашите сили. Американският Институт за изследване на войната (ISW) смята, че руският диктатор Владимир Путин е готов да продължи пълномащабната война срещу Украйна поне още шест месеца.

Докладите от руска страна за фронтовата линия показват също замръзване на ситуацията. ТАСС съобщава, че през последните 24 часа украинските въоръжени сили са обстрелвали населени места в Донецката народна република 29 пъти, при което е ранен един цивилен. Данните са от представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация на военните престъпления от страна на Украйна.

Владимир Рогов, председател на движението "Заедно с Русия" дава заявка за цел село Малиновка, източно от Хуляйполе, което ще позволи на руските сили да превърнат града в полуанклав.

Пред държавната агенция Рогов докладва и че руските сили укрепват позициите си в Запорожка област. Той уверява и че руските "Торнадо-S" превъзхождат по точност американските HIMARS,

Според Рогов руските сили в момента обстрелват позиции на ВСУ в Орехово, Хуляйполе и Чаривне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въоръжените сили на Украйна унищожиха 277 нашественици в района на Бахмут. През последното денонощие руските окупатори обстрелваха с артилерия почти 200 пъти украински позиции край град Бахмут, Донецка област, но по време на сблъсъците загубиха над 500 души убити и ранени. Това съобщи говорителят на Източната група на въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий. Бахмут продължава да бъде едно от основните направления на удара на противника там те нанесоха 197 удара със стволно-ракетна артилерия по нашите позиции
234
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега около 326 000 руски военнослужещи се бият в Украйна, съобщи днес началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов в интервю за The Washington Post. То също така заяви отваряки папките си, че Русия има само 9 процента от запасите си с ракети с голям обсег и путин е болен от рак
233
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Лиманското направление нашите войници унищожават логистиката и складовете на противника. Времето и ресурсите не допринасят за контранастъплението. Това заяви говорителят на Източната група на въоръжените сили на Украйна полковник Сергий Череватий. Бойните задачи са различни това не винаги са настъпателни действия. Това е изтощението на противника, но има момент, когато можете да преминете към по-решителни действия и да пробиете отбраната на противника, както беше в района на Харков,
232
6
 
6
 
! Отговори
Az преди 1 година
Абе кой *** ви казва кога и какво трябва да стане в тази война ? Кой *** измисли, че уж трябвало руснаците да вземат Киев за 3 дни, че сега трябвало БЪРЗО да вземат Донбас и т.н. ? Кой е *** който стои зад тия безподобни глупости ако може да узнаем Защото папагалите, които му разнасят глупостите са ясни.
231
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разблокирането на морските пристанища за износ на метали ще даде на Украйна 8 млрд. долара и ще ограничи ръста на цените The TelegraphОт 1 август миналата година в рамките на международни споразумения Украйна е изнесла 18,4 милиона тона зърно. Междувременно износът на стомана по море е спрян от началото на руската инвазия и страната губи 630 милиона долара валутни приходи всеки месец. Разблокирането на износа на метал през пристанищата ще даде на страната повече от 8 милиарда долара и ще помогне за ограничаване на инфлацията.
230
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абрамович иска да даде 2,3 милиарда паунда, получени от продажбата на Челси, в помощ на украинците. Изисква се одобрение от ЕС - The Telegraph
229
0
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Разбра и целия свят,колко много има да правят тези две страни за да разберат ХОРАТАМ ,ЧЕ ЖИВЕЯТ СВОБОДНО !!! Промитите им мозъци вече са задръстени с фалшива информация,но кои там може да дигне ръка или глас ...до 9-то коляно ще ги изядат !!!
228
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най важното е че Русия не спечели тази война. Сега идва киша и ще има застой да 20 април. Така копейките ще загубят изборите
227
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Франция ще даде на Украйна още 12 самоходни оръдия "Цезар", - министърът на отбраната Лекорню
226
4
 
8
 
! Отговори
Ъц преди 1 година
"""Руската офанзива в Луганск и Донецк буксува, какви са плановете?""" ----- Епа шъ продължи да си "буксува", кво толкуз съ кахърите! И лека-полека, "буксувайки", ей, *** на, пак Райхстага и Берлин! -)))
225
3
 
4
 
! Отговори
Новината преди 1 година
Всички живеещи в Донецка и Луганска области получават безплатно земя в Крим
224
10
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Копейката от *** да прати мини вагнерчето си там, ще го облече като матрьошка, да пее Ставай, ставай страна огромная, ще разнася водка по рокличка и ще подкрепи господаря на баща си в пътя към победата. Нали за това му е промивали мозъка толкова години? Или малката копейка е опасен само като се крие зад имунитета на баща си? Къде сте бе фенове на ***? Защо не отивате да спасявате господарите си от Масква?
223
8
 
1
 
! Отговори
Войната свърши преди 1 година
Донецка и Луганска област стават ничия земя. Москва напуска Запорожка и Харковска области и получава Крим
222
3
 
7
 
! Отговори
Най сетне преди 1 година
Окупационните власти в Крим ще дават безплатно парцели земя на живеещите на анексирания полуостров, които се включат във войната в Украйна и се бият за Русия. Това обяви Сергей Аксьонов ръководителят на незаконно управляващата администрация в Крим, назначена от Кремъл.
221
5
 
6
 
! Отговори
Политкомисар преди 1 година
Тази статия е измислица на загнилия зарад. Смелите руски окупатори вчера са превзели Киев и питат да напредват ли към Варшава.
220
3
 
12
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Буксува ли,според доклад на Залужни до Пентагона загубите на укрите са 232 000 убити!Американците твърдят ,че са 305 000,ама там има едни 60-70 000,които се водят "изчезнали"!Та така!
219
4
 
11
 
! Отговори
ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХ преди 1 година
Абе как ем боксува ем трева не никне вече в окрайна?
218
2
 
8
 
! Отговори
новата граница преди 1 година
От къде минава тази нова граница, нейде между Лвов и Киев , предполагам?
217
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната приключи, Русия получава Крим
216
11
 
4
 
! Отговори
Определено преди 1 година
Москва рискува да загуби Крим