Нов ракетен удар по Краматорск рани поне петима

Снощи руските военни отново атакуваха града
2 фев 2023 18:23, Йоана Цонева
12
Нов ракетен удар по Краматорск рани поне петима
Снимка: БГНЕС

Най-малко петима души са ранени при нова ракетна атака срещу Краматорск, съобщи Павло Кириленко, ръководител на областната администрация на Донецка област, цитиран от Руската служба на "Би Би Си".

Според него две ракети са "повредили 13 двуетажни сгради, 3 четириетажни сгради, детска клиника и училище, гаражи и автомобили".

Снощи руските военни атакуваха Краматорск. Ракетата попадна в жилищна сграда - в резултат на което загинаха трима души, а 20 други бяха ранени, съобщи полицията в Донецка област.

Още по темата
"Руските войски удариха жилищния сектор на града с ракета "Искандер-К". Най-малко 8 жилищни сгради са повредени, една от тях е напълно разрушена. Предварително се знае за 3 загинали цивилни и 20 ранени, може да има хора под развалините ", се казва в съобщението.

Миналия април Украйна съобщи, че 57 души са загинали, когато руска ракета удари гарата в Краматорск. Москва отхвърли отговорността, заявявайки, че ракетата е украинска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 6 ЗАЩО СЕ ИЗЛАГАТЕ В ЕФИР АМА КАТО КИФЛАДЖИИ. "Нашия ВЗВОД от 60 човека..." Боже боже в РФ армия взвода е при чиста пехота 3*9(отделение)+Старшина за командир, При мотопехота са 3*БМП (3 екипаж + 8 десант). Виж западните армии Platoon което на БГ се превежда като Взвод наистина може да е 60 човека...
9
5
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Укрите пак са утрепали цивилните... също като на гарата в краматорск, също като в днипро, също като в полша.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 6 това за Павлова го знаем,че заради командирска грешка е станало и при Павлова са загинали около 300 руски войници.След 2-ва дни последва удар от авиацията и Павлова мина в руски ръце,а Украйна се раздели с близо 1400 войника.Така стават нещата, руснаците не приемат току така загубите на войниците си.И с Макеевка стана така.След Макеевка последва наказателна акция в Соледар и повечето знаят,какво се случи.
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Замириса на пърлени укронацисти и наакали се американски фенове !
6
8
 
1
 
! Отговори
дочко преди 1 година
Отсреща ще ги сгреят американците
5
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски войник на име Михаил, който през октомври е станал свидетел на смъртта на много свои другари в боевете за град Павловка, казва пред изданието, че от 60 души от неговия взвод 40 са били убити и само 8 са избегнали сериозни наранявания. "Това не е война. Това е унищожаване на руския народ от собствените му командири", казва той.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия украинци нямат,с какво да свалят Искандер,ако е стреляно с него.Пак от зор са стреляли на посоки и са си учили сами сградата.
3
19
 
4
 
! Отговори
Мосад преди 1 година
Според израелското разузнаване украинците вече имат достатъчно обогатен уран за 5 атомни бомби а до края на година ще имат достатъчно за 25. Ако войната се проточи още две години, украинците ще имат достатъчно атомни бомби и ракети да зачистят руската територия до Урал (това е около 70% от днешното население на РФ).
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аууу, ти да видиш. И до Краматорск ли стигна руската армия. А уж буксуваше.
1
11
 
28
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Пак Украйнското ПВО се е ус..ло.