Йотова: РСМ сама блокира членството си в Европейския съюз

Докато не се изпълни френското предложение, няма да дадем зелена светлина
Обновена: 4 фев 2023 15:43 | 4 фев 2023 15:37, Анисия Иванова
68
Йотова: РСМ сама блокира членството си в Европейския съюз
Снимка: Президентството

"Република Северна Македония сама блокира членството си в Европейския съюз. България е непреклонна – докато не се изпълнят условията, заложени във френското предложение, няма да дадем зелена светлина за първата междуправителствена конференция, която ще отключи процеса на преговори. Той не може да започне, докато българите не бъдат записани в Конституцията на Северна Македония с ясна гаранция за спазване на човешките им права. Само тогава Република Северна Македония ще има място в ЕС", коментира вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в село Илинденци.

Попитана за новото разпределение на депутатските мандати, вицепрезидентът отговори, че то показва колко обезлюдява България.

"Новото разпределение не трябва да бъде пореден повод за политическа конфронтация, а всички да се замислим за демографското състояние на страната. 22 месеца нестабилност в България не говорим за най-големия проблем – демографската криза. Не успяваме да върнем от чужбина активните българи, а скорошно проучване показва, че всеки четвърти би емигрирал. Това е страшна диагноза за държавата“, подчерта Йотова.

В село Илинденци, община Струмяни, вицепрезидентът беше гост на 30-ото издание на Празника на боговете на виното. „Най-трудолюбивите хора живеят по поречието на река Струма, затова и тук се ражда най-хубавото грозде“, обърна се Илияна Йотова към жителите и гостите на Илинденци. Тя пожела плодородна и здрава година, в която „заедно ще преминем през трудностите“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
12
 
! Отговори
Дони преди 1 година
С тоя побой над депутат (Възраждане лоши/хубави не е важно в случая) не вето, ами едно огромно KEIN/JAMAIS си пришиха до вергината :D
23
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво вице-е-е си имаме.Как с обиграни номера налива бензин в огъня.ЩО така бе,Илианче.Вълк в овча кожа
22
9
 
11
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
САЩ искат чисти и святи нацисти в европа ,кви дружби ,кви добри отношения .Силата на краварите да създават нацистки държавички.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Makedon 10 г. и албаните ще ви претопат.
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НКК За конституцията е най-малкия проблем. Това го измисли Петков защото се мисли за много умен харвар. Големия проблем е историяъа и иезика които се ги отричат че са бг. И като ЕС и САЩ са на техна страна няма как да ги убедим. Тогава и няма какво да правим в ЕС и НАТО и си вкарваме само автогол като им изпълняваме командите.
19
24
 
4
 
! Отговори
Makedon преди 1 година
Divi i prosti Bolgari oslobodete patot na Makedonija kon EU ......ne ste intresni so VETOTO
18
5
 
16
 
! Отговори
НКК преди 1 година
Ако си мислим, че за 1650 регистрирани българи ще си променят конституцията сме големи наивници. Виж ако тези с раздадените 100 000 българси паспорта от хората на войводата се бяха вписали като българи в преброяването тогава щеше да е друга работата и Българи да натиска в ЕП и ЕК. За тези мижави 1650 човека само се чудят за какво става въпрос.
17
2
 
3
 
! Отговори
мик преди 1 година
Сама сама :)))
16
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България трябва да излезне от тоя Ес както Англия. И без това само ни притискат за РСМ, за АЕЦ и ТЕЦ ще закриваме, за трети пол, геюве, насекоми и др. А и без това като влезнат Македония, ЕС ще приемат че кирилицата е маке и с нас и без нас все тая в тоя антибг ЕС.
15
29
 
4
 
! Отговори
Soli Invictus преди 1 година
Долу военатаФармашка нацистка диктаура! Да живее Македонската империя! Непобедимо Слънце, Александър Велики! Не може да те победи някаква шкембе войвода и брюкселски нацисти!
14
1
 
11
 
! Отговори
Дони преди 1 година
цензypирате думата 4y,гyН... Това не е сериозно. А Кадмий, Празеодим, овес?
13
2
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Ако Проявят Желание - Ердоган ще ги приеме в *Обединените Турски Държави* - Вече станаха 6 Държави с общо население над 150 милиона
12
3
 
7
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Тия, верно, излязоха по-българи и от нас... :)Нема такива ***, просто...
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-жо Йотова, вие какво точно 'работите'?
10
1
 
15
 
! Отговори
гост преди 1 година
Aлoу, какво стана с гражданството - върви ли още бизнеса?
9
9
 
3
 
! Отговори
Сина преди 1 година
Гейщината и леворезбарството, третия пол и джендъризма са европейски ценности, и понеже макета са по-българи от нас няма да ги приемат, евала за което!
8
4
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Може Би, Те Така Искат , Може Би - Така е По Добре за Тях - За Тяхното Бъдеще .....ЕС те Обезличава.....
7
4
 
24
 
! Отговори
Искаме ги преди 1 година
Но Македония първо трябва да стане нормална държава със западни Европейски ценности. За жалост още не ги виждаме тези ценности у македонската държава. Как да ги видим, когато в учебниците им пише, че всички други държави без Югпславия около тях са: "Нацисти, Убийци, Лъжци" Извинявайте но Югославия се разпадна, а те още живеят във нея. Жалко ми е да го гледам. Тъжно ми става за тях, но факт: Предатели в ЕС не ни трябват. Ще стоят вън, докогато трябва. Стискам им палци да се оправят някой ден.
6
12
 
12
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
След тези абсолютно нелепи думи на Йотова я обвинявам в просръбска пропаганда.Защо ? Защото именно ЕС е това,което убива Майка България.Сърбите и сърбо-турците в Македония НЕ ИСКАТ НИКАКВО ЧЛЕНСТВО В ЕС,ЗАЩОТО АКО ПОПАДНАТ В ЕС ЩЕ ЗАПРИЛИЧАТ НА НАС ОМЕРЗЕНИТЕ БЪЛГАРИ! Истината е,че за Българи няма нито бачкане,нито социална помощ в ЕС,но всеки *** от Белград,Киев и Скопие се радва на бежанство,което го осигурява.Във Франция сържи,македонци и укри няма на улицата.Има хиляди бездомни българи!
5
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков направи всичко възможно да влоши отношенията между РСМ и България.