Мелони: Поканата на Зеленски в Париж е "неуместна"

"Има моменти, в които общественото мнение рискува да бъде в ущърб на каузата"
Обновена: 9 фев 2023 15:25 | 9 фев 2023 15:25, Йоана Цонева
39
Мелони: Поканата на Зеленски в Париж е "неуместна"
Снимка: БГНЕС

Италианският министър-председател Джорджа Мелони разкритикува като "неуместна" поканата на украинския президент Володимир Зеленски в Париж, където той се срещна с френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц, съобщава "Ройтерс".

"Вярвам, че нашата сила е в общността и единството, но има моменти, когато благоприятстването на вътрешното обществено мнение рискува да бъде в ущърб на каузата и това ми се струва един от тези случаи", коментира тя в Брюксел.

След посещението си в Лондон и Париж, по-рано днес Зеленски пристигна в Брюксел, за да поиска от лидерите на ЕС повече оръжия в борбата срещу инвазията на Русия и за бързо започване на преговори за присъединяване на Украйна към Съюза.

Още по темата
Вчера италианският външен министър съобщи, че Мелони ще се срещне със Зеленски в кулоарите на срещата на лидерите на ЕС, която ще приключи утре.

Зеленски, който се стреми да получи по-добра въздушна огнева мощ, за да обърне войната срещу Русия, вече получи обещание от Великобритания да осигури обучение за украински пилоти на модерни натовски изтребители.

Мелони, която е на власт от октомври, повтори обещанието на Италия да подкрепи Киев и заяви, че предоставянето на помощ на украинците е най-добрият начин за мир.

"Вярвам, че най-добрият начин да създадем условия за мир и диалог е да поддържаме двете страни при равни условия", отбеляза тя.

Миналата седмица Франция и Италия финализираха техническите преговори за съвместна доставка на система за противовъздушна отбрана SAMP/T-MAMBA на Украйна през пролетта на тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая ши спира войната а хич не се замисля че мира ще бъде по труден за Европа от войната. Руснаците се заканват никога повече да не продават на Европа по цените от преди войната а това означава деиндустриализация . Какво ще подплати еврото тогава ?
9
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мелони има голям грях не иска Италия да стане като Нигерия.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ам украинските хлопци като не могат ще ходи при руските мужуцу
7
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Мелони, която е на власт от октомври, повтори обещанието на Италия да подкрепи Киев и заяви, че предоставянето на помощ на украинците е най-добрият начин за мир" ////// Това за тия ***, дето се надяваха че Мелони много обичала Расиата (то има ли такъв нормален човек) и щяла да спре италианската помощ за Украйна
6
38
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мелони защитава Русия защото е правила групов секс с мужици и много и харесало.
5
5
 
49
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Той Зеленски изобщо не трябва да е на свобода.
4
5
 
37
 
! Отговори
... преди 1 година
Жабчетата май забравиха кой им помогна, когато Тръмп и сви маските и медицинките консумативи.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре а играеш от двете страни, когато ти е изгодно вместо да си като конс капаци и да правиш неща, които ти вредят.
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ече получи обещание от Великобритания да осигури обучение за украински пилоти на модерни натовски изтребители." - То и аз карах шофьорските на супер якия GLE, дето инстрктура беше взел с фирмена пара, ама карам сега астра ...
1
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая нещо го играе за двата лагера (не, беее, не в тоя смисъл) - хем против, хем за, ама нейде по-средата, където е по-лесно ... типична дясна популистическа стратегия.