Англичани протестират срещу бежанците, нарасна в насилие

В хотел са настанени търсещи убежище чужденци
11 фев 2023 06:50, Йоана Цонева
74
Англичани протестират срещу бежанците, нарасна в насилие
Снимка: Facebook

Протест пред хотел в Северозападна Англия, където са настанени търсещи убежище чужденци, прерасна вчера в насилие, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Полицията в Мърсисайд съобщи, че трима души са били арестувани за „инциденти, свързани с безредици“ близо до хотел в Ноусли, недалеч от Ливърпул.

Служителите на реда казаха, че протестът започнал мирно успоредно с контра протест в подкрепа на бежанците.

Полицията уточни, че няма сериозно пострадали, но насилието е било „напълно неприемливо“.

Според местния депутат Джордж Хауърт демонстрацията е била провокирана от „предполагаем инцидент в социалните медии“.

Жителите на Ноусли не са фанатици и радушно приемат хора, бягащи от някои от най-опасните места в света в търсене на сигурно място, каза Хауърт. Тези демонстрации срещу бежанците на протеста тази вечер не са представителни за нашата общност, изтъкна снощи депутатът.

Великобритания приема по-малък брой търсещи убежище лица в сравнение с европейските си съседи, включително Франция и Германия, но се наблюдава рязко увеличение на броя на хората, които се опитват да достигнат страната през Ламанша с малки лодки.

По този маршрут през 2022 г. във Великобритания са пристигнали над 45 000 души. Поради политически сътресения и бюрократични забавяния системата за обработка на заявления за убежище започна да работи изключително бавно и мигрантите остават блокирани в хотели или други места за временно настаняване.

Прекосяването на Ламанша се превърна в горещ политически въпрос, а консервативното британско правителство обеща „да спре лодките“. Опоненти обвиняват кабинета в демонизиране на отчаяни хора, бягащи от война и бедност.

През октомври по център за обработка на документите на новопристигнали в пристанищния град Дувър бяха хвърлени запалителни бомби. Полицията тогава каза, че нападателят бил мотивиран от крайнодясна идеология. След атаката нападателят се самоуби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Точен преди 1 година
Най-нахални от всички са украинските "бежанци". И поне 30 % от тях са мъже вцветуща възраст, сиреч дезертьори. Поне в Германия е така.
61
3
 
2
 
! Отговори
Вижте какво преди 1 година
Аз не съм против приемането на бежанци в Европа, но 1. Трябва да се проверява кой какъв е - да не са търсени в техните страни за убийства, грабежи, изнасилвания, тероризъм и т.н. , и 2. Да подписват декларация, че ще уважават и ще се съобразяват с местните закони, ред, традиции и култура, и ще научат официалния език и писменост ! Които не искат да изпълнят тия две условия - вън !
60
1
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Тия накрая разбраха че без ЕС са кръгка нула и скоро ще изгонят всички чужденци и накрая,няма кой да им измете улиците !!!
59
0
 
7
 
! Отговори
Ачо преди 1 година
Всички страни,които са имали колонии,и са довели до бедност населението там,чрез ограбване на природните им богатства,са длъжни да се реваншират.Испания и Англия /мисля/са били най -големите грабители.
58
2
 
13
 
! Отговори
Фен преди 1 година
Всички пишете за Англия все едно там е Рая айде стига глупостиВ Европа има други държави в които се живее нормално В Испания е много по хубаво
57
2
 
13
 
! Отговори
Фен преди 1 година
А ко не са чужденците кой ще им работи на тия мързеливи и ненормални
56
15
 
4
 
! Отговори
Пропов преди 1 година
Аз пък съм в Германия. Тук е пълно с чужденци предимно мюсулмани. Подпитвах немците - абе тия не ви ли дразнят, много са тук. Немците казват - те бягат за да оцелеят и не могат да се върнат в родината си защото ще ги убият като предатели.Ние трябва да им помогнем. А и на немеца му трябва работна ръка. Прави им разни курсове и почват да бачкат. И си бачкат хората, и не ревът. Щото къде иначе ще видят 2000 евро заплата и живот като бял човек. В БГ медиите пишат друго, щото спонсора е от СССР.
55
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гнусите англичани хвърлиха вината за емигрантите на шофьорите на камиони,2000 паунда за емигрант,а от скоро 10 000 паунда. Скоро да си карат сами стоките си в Англия. Мръсно и гнусно е в Англия.
54
3
 
9
 
! Отговори
Без зеления преди 1 година
Не им пречат чужденците, пречат им некадърните им и корумпирани политици!
53
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,какво се учудвате,руснаците постоянно облъчват нета с измислици за кризи,глад и всякакви простотии,лошото е,че има *** ,които вярват на тази дезинформация...Ако някой ,който знае руски се порови в руските сайтове ,ще се хване за главата,какви феерични простотии и лъжи пишат там и как плюят всички ,които не им играят по свирката.Пишат за България толкова злобни лъжи и с такава омраза,че да се чудиш дали са наред с главата,е аз не се чудя...
52
12
 
6
 
! Отговори
Бай Джон преди 1 година
Много ама много обичам да чета коментарите на разни бивши английски мигранти от България .Дошли като аслани в Лондоня от някое село, живели в къща с още 18 такива като тях в някой забутан арабски или румънски квартал, изгонени от работа на втория ден като некадъррници и многознайковци и след седмица гладуване завърнали се в родното си село като на****... като аслани,разбира се с куп истории за рецесия и как Англия била пред разпад и как скоро щели да ги завладеят индита и пакита ... Ахахахаха...
51
8
 
10
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
До Британски учЕн -- Като чета за икономическата криза в ЮКей и ми става весело. Явно тази криза не важи за Лондон, Манчестър и Норич (дето нашите переводчици го пишат НорУич). Брат ми живее в Лондон, а брат'чеда в Манчестър, лелята в Норич. Те също четат за това как са останали гладни, жадни, замръзнали, неизкъпани, с липса на газ и фалит на банковите им акаунти. Незная откъде иде на талази тази информация в България, но нещо не се вързва с "презънт реалити".
50
1
 
16
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
До Никой - Да, реват, но не за лентяи, които само ядат, спят и изхвърлят екстременти, а за квалифицирани кадри. Разликата е от Небето до Земята.
49
2
 
15
 
! Отговори
Жиката преди 1 година
Гражданската цъка,тик так.
48
0
 
28
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Нали ревът че нямат работна ръка или те да се хващат да работят или да приемат факта че вече са лондонистан.Свикнали са да живеят на социални помощи та не им дреме къде и как ще живеят стига да не работят и да им дават некой паунд
47
2
 
35
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 година
Англичанина започва да протестира когато го ударят по потфейла, в момента брит икономика е в рецесия, животът поскъпва - горива, ел.енергия и газ, храни, затова и цялата страна е в стачки. Много напрежение се насъбра и заради Ковид кризата, много пъбове затвориха и това допълнително озлоби англичаните. С право търсят отговори от правителството защо вместо да хранят и приютяват май***му**ни не се работи в насока справяне с икон.криза.
46
0
 
45
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Интересно ако няма човек пари в джоба си го третира като куче системата , аз за бежанците се правят на загрижени.*** схема за унищожаване на държави
45
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Късно се сетиха,както е тръгнало скоро бежанците ще почнат да протестират,що има толко англичани!
44
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Unknown - И да станеш бежанец, бъди сигурен, че в хотел на морето на първа линия никой няма да те сложи. Пък, ако се държиш не като бежанец, а все едно всички са ти длъжни, не ми се мисли какво ще ти дойде до главата.
43
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не бягат в Русшя