Англичани протестират срещу бежанците, нарасна в насилие

В хотел са настанени търсещи убежище чужденци
11 фев 2023 06:50, Йоана Цонева
74
Англичани протестират срещу бежанците, нарасна в насилие
Снимка: Facebook

Протест пред хотел в Северозападна Англия, където са настанени търсещи убежище чужденци, прерасна вчера в насилие, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Полицията в Мърсисайд съобщи, че трима души са били арестувани за „инциденти, свързани с безредици“ близо до хотел в Ноусли, недалеч от Ливърпул.

Служителите на реда казаха, че протестът започнал мирно успоредно с контра протест в подкрепа на бежанците.

Полицията уточни, че няма сериозно пострадали, но насилието е било „напълно неприемливо“.

Според местния депутат Джордж Хауърт демонстрацията е била провокирана от „предполагаем инцидент в социалните медии“.

Жителите на Ноусли не са фанатици и радушно приемат хора, бягащи от някои от най-опасните места в света в търсене на сигурно място, каза Хауърт. Тези демонстрации срещу бежанците на протеста тази вечер не са представителни за нашата общност, изтъкна снощи депутатът.

Великобритания приема по-малък брой търсещи убежище лица в сравнение с европейските си съседи, включително Франция и Германия, но се наблюдава рязко увеличение на броя на хората, които се опитват да достигнат страната през Ламанша с малки лодки.

По този маршрут през 2022 г. във Великобритания са пристигнали над 45 000 души. Поради политически сътресения и бюрократични забавяния системата за обработка на заявления за убежище започна да работи изключително бавно и мигрантите остават блокирани в хотели или други места за временно настаняване.

Прекосяването на Ламанша се превърна в горещ политически въпрос, а консервативното британско правителство обеща „да спре лодките“. Опоненти обвиняват кабинета в демонизиране на отчаяни хора, бягащи от война и бедност.

През октомври по център за обработка на документите на новопристигнали в пристанищния град Дувър бяха хвърлени запалителни бомби. Полицията тогава каза, че нападателят бил мотивиран от крайнодясна идеология. След атаката нападателят се самоуби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
16
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Тия вечи ни са ли Слава ***?
41
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И от какво по-точно бягат албанците? Навсякъде се пълни я с май му ни, я и с муслими, я с криминални типове и т.н. от падък, после защо държавата отивала в канала. След 500 години живот в европа испанските ци не са приобщени още и покрай местата, където живеят дори трева не никне. Ей това е истината. Няма облагородяване на дефектен по рождение матРиал.
40
5
 
4
 
! Отговори
Do 44 преди 1 година
На теб винаги ти давам палец надолу. Не си заслужава да чета пропагандните ти постове, диктувани в слушалката от шефовете ти. Под нивото си ми.
39
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парите, които бг политиците изхарчиха за почиващите укри и за оръжието, което им изпратиха, за ваксини и тестове за фалшива пандемия, сега щяха да помогнат на истински нуждаещите се пострадали от земетресенията. Дано повече хора разберат кое истинска трагедия и къде трябва да се помага.
38
1
 
26
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Молете се ние да не станем бежанци че тогава незнам .....
37
12
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идва лято и шансът да бъдат изгонени от българското черноморие намалява. Дано на изборите се случи чудо и да спечелят Възраждане - ще се отървем от много други проблеми, не само от урките.
36
62
 
6
 
! Отговори
do 39 преди 1 година
Тези, дето им викаш укри кого нападнаха! Или тях едни уб.ийци ги нападнаха!
35
9
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи...тамън почна да съжалявам укрите и като отворя друга тема и видя укро пропагандата си променям мнението.Прави са да протестират англичаните.Укрите носят войната със себе си и искат и нас да вкарат във война.Я вън укрите!Да се разкарат от хотелите!По цял ден висят в нета,друсат се,пият алкохол и се чудят как да запалят световна война.Никой не им е с нищо длъжен.ВЪН!!!
34
0
 
50
 
! Отговори
dr. Haus преди 1 година
Трябва да стане в цяла Европа!
33
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те под бежанци имат предвид и българи,румънци и подобни. Не само сирийци. И нищо чудно. Като се има в предвид от кои етноси ходят предимно да работят като берачи,миячи и просяци
32
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зли и гадни хора, с остатъчно имериалистическо и колониално мислене.Това няма да бъде толериеано от обществото. Надаявам се, че ще има адекватни и отвенти мерки! Такива не може и не трябвя, да им бъде разрешено, да унищожават прогреса, който Светът наорави е последните 20 години!!!
31
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А българите кога? Пак ли ще чакаме Коцето да ни организира?
30
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запазния свят не иска да приютяна бежанци
29
1
 
37
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Редно е да се стегнат бившите китоловни бази на Фолклендски острови и Южна Джорджия и бежанците да се настанят в тях.
28
3
 
83
 
! Отговори
Бг преди 1 година
Украинците в хотели българите в собствената ни държава във фургони няма на нас кой да ни помогне дето едвам свързваме двата края тръгнали сме на д-р да помагаме!!!
27
6
 
35
 
! Отговори
В Санкт Петербург преди 1 година
пристигна първия кораб с английски мигранти! Следобед се очакват френски и германски!
26
4
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да ги наливат с оръжия по-добре да им спират войната.След земетресението се зачетох и открих доста прилики между Сирия и Украйна.Сценаристите са същите.Украинците по-добре да мислят някакъв компромис преди да са им сринали страната както Сирия.В едната запада поддържа главорези,в другата- бандеровци,изнасят им природните богатства,а обикновените хора страдат...
25
7
 
40
 
! Отговори
Вън преди 1 година
украинците!
24
66
 
9
 
! Отговори
до 25 преди 1 година
А аз съм за изпращане на оръжие. Сибирската *** трябва да бъде спряна, и това ще го направи славната украйнска армия. Сами си представи парада на победата ,когато бъде освободена Масква.
23
13
 
73
 
! Отговори
Да 21 преди 1 година
Аз съм против да помагаме на украинците, както съм и против да им изпращаме оръжие. Болшинството от българите мислят като мен.