Англичани протестират срещу бежанците, нарасна в насилие

В хотел са настанени търсещи убежище чужденци
11 фев 2023 06:50, Йоана Цонева
74
Англичани протестират срещу бежанците, нарасна в насилие
Снимка: Facebook

Протест пред хотел в Северозападна Англия, където са настанени търсещи убежище чужденци, прерасна вчера в насилие, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Полицията в Мърсисайд съобщи, че трима души са били арестувани за „инциденти, свързани с безредици“ близо до хотел в Ноусли, недалеч от Ливърпул.

Служителите на реда казаха, че протестът започнал мирно успоредно с контра протест в подкрепа на бежанците.

Полицията уточни, че няма сериозно пострадали, но насилието е било „напълно неприемливо“.

Според местния депутат Джордж Хауърт демонстрацията е била провокирана от „предполагаем инцидент в социалните медии“.

Жителите на Ноусли не са фанатици и радушно приемат хора, бягащи от някои от най-опасните места в света в търсене на сигурно място, каза Хауърт. Тези демонстрации срещу бежанците на протеста тази вечер не са представителни за нашата общност, изтъкна снощи депутатът.

Великобритания приема по-малък брой търсещи убежище лица в сравнение с европейските си съседи, включително Франция и Германия, но се наблюдава рязко увеличение на броя на хората, които се опитват да достигнат страната през Ламанша с малки лодки.

По този маршрут през 2022 г. във Великобритания са пристигнали над 45 000 души. Поради политически сътресения и бюрократични забавяния системата за обработка на заявления за убежище започна да работи изключително бавно и мигрантите остават блокирани в хотели или други места за временно настаняване.

Прекосяването на Ламанша се превърна в горещ политически въпрос, а консервативното британско правителство обеща „да спре лодките“. Опоненти обвиняват кабинета в демонизиране на отчаяни хора, бягащи от война и бедност.

През октомври по център за обработка на документите на новопристигнали в пристанищния град Дувър бяха хвърлени запалителни бомби. Полицията тогава каза, че нападателят бил мотивиран от крайнодясна идеология. След атаката нападателят се самоуби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
39
 
! Отговори
Бъдете толерантни ве преди 1 година
Къде са ви плюшените мечета
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бой! И двете фракции са за ада хахахаххах
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко най-лошо за англетата.
19
4
 
68
 
! Отговори
до 16 преди 1 година
Никой не е против да се помага на украйнците. ще се помага, така и трябва, човешко е. Въпросът е,че не е редно да са настанени в хотели на плажа, край морето, а беше редно да бъдат настанени из Северозапада-Видин, Лом, Монтана, Кула. Така Украйнците щяха да получат помощ, а местната икономика-някакво развитие-включително местните щяха да намерят работа в хотелите-примерно в Лом, приели бежанци. Никоя държава не е настанила бежанци в хотели в курорта.
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоа кривокункест опулен "Русофилчета прости" ся ше се изкърти да слага плюсове и минуси. Много е спрел горкия.
17
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То така се почва. Днес англичани, утре французи, на всички им писна да издържат на зеления симулантите. Хубава новина.
16
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така и не разбрах най- важните две неща- някой питал ли е местните дали искат хотел с мигранти в квартала си? И дали "предполагаемия" инцидент който е повод за събитието е истински? Такива неща пишете, не лицемерните политкоректни извинения на либералните деятели.
15
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А българите кога ще протестираме срещу укропочиващите?
14
3
 
7
 
! Отговори
преди 1 година
В Мърсисайд има само диви селяни.
13
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Абе русофилчета. Що някой тряа бяга нанякъде ?
12
39
 
11
 
! Отговори
Русофилчета прости преди 1 година
Това са руските дезертьори от мобилизацията. Бягат от "прекрасния живот" в Мордор.
11
6
 
25
 
! Отговори
Lor преди 1 година
50 хиляди европейски граждани напускат брекзитстан всяка година и 50 хиляди обонговци идват на тяхното място. 100 милиарда паунда на година им струва и великият брекзит. Като се разпадне брекзистан ще остане брекзитланд и овчеланд. Шотландия и Ирландия са вън от шутовете.
10
5
 
38
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
Предлагаш Русия да издържа украински курортисти вместо нас ли? Там не са наведени евронатегачи. Ъндърстенд?
9
5
 
15
 
! Отговори
Мърсисайд преди 1 година
Стандарта на живот в Мърсисайд е нещо като Видин, даже по-зле. В Мърсисайд, с изключение на полицаи , общински чиновници и учители друга работа няма. Тоест местните са на помощи-и това цял живот. Мърсисайд е град без надежда за развитие, западнал, нещо като Сибир за Англия, само дето заради Гълфстрийма е малко по-топло, но това не променя,че климата-дъждове , ветрове е отвратителен. Западнал, непривлекателен регион, най -хубавото на Мърсисайд е табелата на пътя за Лъндън.
8
35
 
16
 
! Отговори
Абе русофилчета преди 1 година
що никой не бяга към любимата ви пoмийна яма Русия....? Явно там живеят руснаците кошмарно?
7
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умишлено не е споменат произхода на бежанците. Напишете си, че са украинци. Пак половин статия..Добре, че умеем да четем между редовете.
6
8
 
19
 
! Отговори
Мърсисайд преди 1 година
Мърсисайд в Англия е нещо като Видин-Враца-Кула за България.И това поставя въпроса-защо украинските бежанци в у нас са настанени в спа хотели край морето, а не в хотели в гр. Кула, Видин, Лом? Така-те щяха да получат помощ, а и да се подпомогне местната икономика на Северозапада-виждате-в Англия го правят-Мърсисайд е възможно най-бедния регион на Англия, в Мърсисайд са по-зле дори и от нашагта държава. Факт-бедността в Мърсисайд е потресаваща, безработицата-огромна, живее се на помощи там.
5
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украински наглеци? Тях ги настаняват по хотелите. Останалите са в бежански лагери.
4
0
 
44
 
! Отговори
нетолерантност преди 1 година
То и Германците настаниха бежанците от Украйна в харета в старото берлинско летище. Хиляди легла в няколко халета-по няколкостотин в общи помещения в халето. Няма настанен бежанец в курорта Баден-Баден, няма индивидуално настаняване в хотела. Настаняването е в общи помещения-в халето на летището, в спортната зала на летището, в салоните за заминаващи на летището. Не са прави Германците-трябва да настанят украинците в 5 звездни хотели в Баден-Баден.
3
3
 
28
 
! Отговори
Мърсисайд преди 1 година
Мърсисайд на картата е на майната си в Англия. Все едно си представете България-да е примерно хотела във Видин, е такова е разположението и на Мърсисайд-в далечния Североизток, в най-западния Ангрийски район, къдото местните са по-злве и от у нас. В Мърсисайд ако имаш 20 паунда в джоба си те смятат а егати богаташа.Що не са настанени бежанците в куррота Торки, или в Лондон, или кеймбридж, или в Манчестър, а са настанени в далечно и забутано село Мърсисайд, което дори англичаните не го знаят