Бойкот на млечните продукти в Гърция

Това обяви федерацията на потребителите
Обновена: 14 фев 2023 10:30 | 14 фев 2023 10:21, Росен Стойчев
39
Бойкот на млечните продукти в Гърция
Снимка: БГНЕС

Федерацията на потребителите в Гърция обяви бойкот на млечните продукти, съобщи Катимерини.

Той ще продължи през цялата седмица, това е форма на протест спрямо постоянното поскъпване на основните продукти.

Идеята е чрез отказа да се закупуват, да се стигне до поевтиняване. Смята се, че стойността на млякото е най-високата от повече от две десетилетия.

Още по темата


През последната година производството е спаднало, но търсенето е останало същото.

Може потребителите да бъдат призовани към отказ от закупуване на определени продукти за седмици наред. От правителството обявиха, че пускат нова платформа, в която определени хора ще могат да получат карта за пазаруване.

Тя гарантира намаление на група от основни продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: млякоГърцияпродукти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
30
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
ТАКА СЕ ПРАВИ,И НЕ САМО ГЪРЦИТЕ СА ГО РАЗБРАЛИ.ВРЕМЕ Е И НИЕ ДА ПРОБВАМЕ ТОЗИ НАЧИН НА САМОЗАЩИТА.ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ АКО УСПЕЕМ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ДА СЕ ЗАЩИТИМ ОТ МАРОДЕРСТВОТО НА СУПЕРМАРКЕТИТЕ,МОЖЕМ ДА ГО ПРАВИМ ВИНАГИ КОГАТО СЕ САМОЗАБРАВЯТ.ВИЖДА СЕ ЧЕ ОТ ДЪРЖАВАТА ЗАЩИТА НЯМА,ВЕЧЕ НЕ ВЯРВАМ ЧЕ ДЪРЖАВАТА -ТОВА СМЕ НИЕ
32
2
 
11
 
! Отговори
ИМАШ КРАВА... преди 1 година
ПИЕШ МЛЯКО........... ИНАЧЕ-БОЙКОТИРАШ...
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТЪрговците са способни с да смачкат всеки дребен прозиводител.
30
0
 
26
 
! Отговори
Този Който преди 1 година
От години купувам мляко от бай Йордан, директно от фермата му. От кравата в гюма и директно в моите бутилки. Качество е несравнимо с продаваното в магазина. Заговарял съм го и ми е споделял, че отдавна не дава и литър мляко на производители/прекупвачи. Успява да си продаде млякото на деня, на дребно. Дори ми е споделял, че предпочита да го излее, вместо да го даде на производител. Да е жив и здрав, че и той взе да остарява.
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонимеНОсвен млякото, пилешкото е 2,5 евро, яйцата 10 цента, редбула 1,5 евро... яко спекула в БГ, а контрол няма... Удри тоз сиромашки народ.
28
0
 
22
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
ТАКА СЕ ПРАВИ
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Млякото се прави от синтетични крави и не се вкисва може без хладилник! Само хаби ток!
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички крадат! Абсолютно всички! Защото при тази инфлация и тези официални заплати поне 80% щяха да си търсят храна по кофите за смет, ама не т.е. всички крадат! 20%-те процента са политиците! А процентите на лъжците ми се струва повече от 150%, което ме кара да направя нови закони по статистика! Весел ден пещерняци!
25
8
 
17
 
! Отговори
Бигот преди 1 година
Пак почна блеенето "браво на гърците, ето това е народ", аве бунаци помните ли короната, как ги набодоха като таралежи и трябваше да пускат СМС за да идат до магазина?
24
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата работа много бързо може да се оправи ако спрем да купуваме от прекупвачите, а започнем да купуваме направо от фермите.
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради шенген не зареждам горива и на мидата и на трите сини букви... малко , ама от сърце.
22
13
 
22
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Правилно! Спрете да пиете мляко и да консумирате млечни продукти! Това искаме - да отвикнете постепенно и да ги замените с питателните и евтини буболечки! Така ще мамалим СО2, което пръцкат кpавите и ще изпълним Зелената сделка!
21
6
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 1 година
До Стадо бг,ти тия спеУланти за про.сти ли ги имаш,те много добре знаят колко пари има българина,целият свят разбра за несметните крадени богатства на българите,защо търговеца да не се възползва,освен всичко друго така внася поне капчица справедливост,крадейки от крадеца(българския самозабравил се народ),така,че на тези т.нар. от теб спекуланти,дето не можеш и да ги напишеш правилно трябва паметник да им се издигне
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С нашите далавераджии така няма да стане да се намалят цени, а само ще се принудят преди да се развали стоката да я преработят и препакетират. А млякото по рафтовете няма да вкисне, защото се прави от сухо мляко и кво ли не още и макар да са му написали малък срок на годност, със седмици може да стои извън хладилника без да се разваля.
19
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо няма да ми стане ако не пия мляко 2-3 месеца. Но на спекулантите определено ще им се отрази зле ако не съм им клиент.
18
2
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
До БРАВО,може да стане,само ако на българина му намалят заплатата до гръцките нива,т.е това,което сега получава на ден да го пучава на месец и то срещу свършена работа,да го накарат да плаща ток,вода,отопление и данъци и ще видиш как ще се вдигне,докато на бъгарина всичко му пада от небето,разбирай от крадене няма да му пука кое колко струва,готови немъчени пари лесно се харчат
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбирай, скоро ще залеят пазара у нас с млечни продукти от Гърция с изтекъл срок...
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз от днес ще ги бойкотирам млечните продукти. Цял месец няма да купувам нито мляко, нито сирене, нито кашкавал. Като им се вкисне прясното мляко по рафтовете, може да им дойде акъла.
15
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много хитро, бойкот за спрат консумацията на мляко и месо от тревопасни и секторът да фалира, яжте трева и бръмбари.. Ех зе-ле-ни хитреци.
14
6
 
28
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Има нещо у Гърците,което ме кара да се чувствувам горд,че сме съседи.Това е великото им чувство за Народна правда.Тези хора не спирст да казват Истината и да я отстояват.Само Българи,Руснаци, Гърци ,Ирландци,Шотландци и Уелсци пазим жив Народният ни фолклор в неговата автентична форма. Иде време,когато с Гърците ще живеем на федерален принцип ИЗВЪН ФАШИСТКИЯТ И ПРОТУРСКИ ЕВРООЕЙСКИ СЪЮЗ ! Напред в протестите,приятели!