Зелено лицемерие: Зареждат електромобили за министри от ЕС с дизелови генератори

Това не е прецедент
25 фев 2023 07:15, Нели Христова
121
Зелено лицемерие: Зареждат електромобили за министри от ЕС с дизелови генератори

В началото на февруари министрите на външните работи и здравеопазването на страните членки на Европейския съюз пристигнаха в Лион за работна среща. Пътуванията бяха направени с електрически превозни средства за добрата екологична кауза, съобщава местното издание Le Progres, цитирано от "24 часа"

Френското председателство на ЕС изисква от участниците да използват само електрически автомобили за различните пътувания между летището и местата за срещи и във втория по-големина град във Франция бяха предоставени около 50 електрически коли за нуждите на политиците.

Организаторите осъзнали в последния момент за един основен проблем - липсата на достатъчен брой зарядни станции. Те излезли от ситуацията, доставяйки дизелови генератори, с които зареждали батериите на електрическите автомобили.

Това не е прецедент. Преди няколко години генераторите, използвани за зареждане на захранваните с батерии болиди в шампионата на Формула Е, предизвикаха сензация. Този път обаче историята засяга същите тези институции, които искат да наложат електрическата енергия в автомобилите със закон

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 78: Когато си се запознал с проблема ще можеш да си отгориш на въпроса, а не да заблуждаваш други. По-добре е да пуснат 50 буса с ДВГ отколкото тази идиотщина. Тези бусове са оптимизирани за максимално екологично движение, докато и най-оптималния режим на генераторите не може да компенсира загубите в ел.генераторите, преобразувателите на напрежение, загубите при зареждане на батериите и при задвижванто на електромобилите.
70
3
 
7
 
! Отговори
Деди преди 1 година
Оооо, Тея генератори са с Euro 10
69
0
 
11
 
! Отговори
3M преди 1 година
Кога ще настъпи изтрезняване и отърваване от зелените терористи!? Хайде стига с глупостите. Тези електродивотии замърсяват многократно повече природата с производството на батерии
68
0
 
3
 
! Отговори
Гъдю Балкански преди 1 година
Туй що ми мяза на онуй нещо?И на оня стар, добър лаф: "Обърсала си ...устата, па си оцапала ....бузите!
67
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1. Медията ни храни с претоплена стара манджа.2. Кое мислите, че замърсява повече? 5 генератора, работещи в оптимален режим или 50 буса движещи се из града? Даже не става на въпрос и какво горят генераторите.Не са лицемери, а прагматици.3. Като гледам повечето коментари, ми изглежда, че този мухлясъл фейк е само храна за ***.Българи, мислете! Не кълвете на блесна!
66
5
 
4
 
! Отговори
аноним преди 1 година
НЕ е ли ***,ръчка, газ,въртене на волана,реването на двигателя,,,не го хвалете- това не е кола и вие не сте шофьори, возете се на електрически автобуси подобре
65
20
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Фейк нюз, генераторите са на метан от мрежата
64
4
 
20
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Хора, които си нямат понятие от историята на ел.мобилите, да не пишат. И да, преди повече от 100 години, ДВГ побеждава електромобилите, на които е било предрича о бляскаво бъдеще. Само че явно и тогава са живели такива главочи като днешните.
63
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Вътю Т.Панчев Кух си на родопска гайда.Нищо не ти се разбира.Намери си буквар и се ограмоти.
62
10
 
7
 
! Отговори
Вътю Т.Панчев преди 1 година
Дл Алекс ...ПРЕДИ 120 ГОДИНИ БОРБАТА Е БИЛА МЕЖДУ ДВГ И ЕЛЕКТРОМОБИЛА ТЪ ПАКО ...ПОЗНАЙ КОЙ Е ПОБЕДИЛ ...А ПОСЛЕ Е БИЛА МЕЖДУ БЕНЗИНА И СПИТТА И *** НАПРАВИЛИ 18 ПОПРАВКА НА КОМБОЙСКАТА КОСТЕНТУЦИЯ ЗА ОЛИГО ФРЕНИ КАТО ТЕБЕ
61
24
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Преди 100г. е имало подобна борба между файтона и автомобила,както сега между автомобил с ДВГ и електромобил.Днес някой да пътува с файтон,освен като туристическа атракция?
60
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естественно, че е измама. Вие какво очаквахте.
59
24
 
5
 
! Отговори
Dumb преди 1 година
Защо TIМ-аджийската руzzка медия трие коментари и ближе в захлас руzzкия шнур? Защо публикува "новина" на повече от година сега?
58
2
 
49
 
! Отговори
Московские новости преди 1 година
Добре е да се знае също, че дизела в тези генератори е произведен в Русия. Обаче не е руски, защото е внесен от България.
57
2
 
40
 
! Отговори
Jose преди 1 година
Всичката им работа е такава
56
1
 
48
 
! Отговори
Мун преди 1 година
Това се случва, като не се слушат инженери, а разни политици и икономисти приказват откъде ще изгрява слънцето.
55
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това се случва, като не се слушат инженери, а разни политици и икономисти приказват откъде ще изгрява слънцето.
54
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това се случва, като не слушат инженерите, а "планират" само разни дървени философи като политици и икономисти с "големи приказки".
53
7
 
38
 
! Отговори
Мамата преди 1 година
ТОЗИ Т.Ъ..п КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ СВЯТ В ТОЗИ СИ ВИД ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕ.БРАВО НА ПУТИН
52
1
 
34
 
! Отговори
Това са преди 1 година
ЕКООТПАДЪЦИТЕ ОТ ЕС,КОИТО ВИ ВКАРВАТ ЕКОЗАКОНИ ПРИНУДИТЕЛНО ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ,НЕ ЗА ДРУГО, А ЗА ПАРИ КОИТО ВЛИЗАТ В НЕЧИЙ ДЖОБ,А НЕ ПРИМЕРНО ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И ЗАЛЕСЯВАНЕ.ЗАЩО ПРАВИТЕ ХОРАТА НА ***? ЗАЩО ЕС И САЩ СЕ ГРИЖИ ЗА НАС! УМРЕТЕ ВСИЧКИ КОИТО ПОДКРЕПЯТ ТАЗИ НЕОФАШИСТКА ГРУПИРОВКА ЕСЕС