Фон дер Лайен ще се кандидатира за генерален секретар на НАТО?

Tова би могло да се случи, ако не бъде преизбрана за шеф на ЕК
7 мар 2023 12:42, Йоана Цонева
151
Фон дер Лайен ще се кандидатира за генерален секретар на НАТО?
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен възнамерява да се кандидатира за генерален секретар на НАТО, съобщава италианският в. "Република".

Изданието отбелязва, че това е възможно, в случай че фон дер Лайен не бъде преизбрана за шеф на ЕК.

Авторът на публикацията подчертава, че фон дер Лайен може да бъде идеален кандидат за САЩ, "защото потенциалните алтернативи не са съвсем убедителни".

Днес предстои Фон дер Лайен да посети Канада и САЩ. Това пътуване може да се разглежда в контекста на евентуалното издигане на нейната кандидатура за поста генерален секретар на НАТО, пише изданието.

Още по темата
По-рано представителят на Европейската комисия Кристиан Виганд заяви, че до лятото на тази година в Хага трябва да бъде открит Международният център за събиране на "доказателства за престъпления в Украйна". Фон дер Лайен обяви създаването на центъра в началото на февруари. Съвместен екип от следователи под егидата на "Евроджъст" ще участва в координирането на събирането на доказателства.

През февруари беше съобщено, че НАТО ще удължи мандата на настоящия генерален секретар Йенс Столтенберг до  април 2024 г. поради неговите "изключителни постижения" и за да се гарантира стабилността на военния съюз по време на продължаващата война в Украйна.

Впоследствие обаче тази информация бе опровергана и говорител на Алианса уточни, че Столтенберг ще приключи мандата си, както е планирано - през октомври тази година.

Като възможни кандидати за поста се спрягат също имената на премиера на Испания Педро Санчес и министъра на отбраната на Великобритания Бен Уолъс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, като стане шеф на НАТО и иде при Ердоган, вече няма да и се налага да седи на диванчето до вратата....
88
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Усмивки от старите ленти. Хайл Хитлер ! Хитлер *** ! Благодаря това е важно.
87
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За престъплението с ваксините не е достатъчно съд и затвор а трябва да се конфискува имуществото до десето коляно на всички лица в тази далавера.
86
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази жена трябва да бъде отстранена от поста и разследвана за ваксините които е поръчала в огромни количества и че договора е сключен на зелено и не може да се развали може би но ваксини не ни трябват обаче се оказва че трябва да ги купуваме и плащаме а те дори още не са произведени. Това е престъпление за което трябва съд и затвор а не повишение.
85
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази жена трябва да бъде отстранена от поста и разледвана за ааксините които е поръчала в огромни количества и че договора е сключен на зелено и не може да се развали може би но ваксини не ни трябват обаче се оказва че трябва да ги купуваме и плащаме а те дори още не са произведени. Това е престъпление за което трябва съд и затвор а не повишение.
84
0
 
17
 
! Отговори
ю преди 1 година
Тази баба що не си гледа внуците
83
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
да не споминям гнилите зъби...Я!...ВЕСЕЛБА:..-Кода за въвеждане е 06660..!!!..-"666" !!..
82
0
 
10
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
Хайде, добре дошли на ядрения Армагедон!!! Не забравяйте да се покаете, че почне ли съ "Термоядреното Шоу" няма да имате време, ей!
81
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ха ха!...Сега нещо за тия,които харесват "каламбурите" :..-Вижте дланта на тая!..Всеки начеващ хиромант ще забележи,че на нея липсват задължителните за ЖИВИТЕ същества линии!...Набива се в очи само едно "z",макар и хоризонтално и разтеглено...Та прави са некои:-Тая не е човешко същество!...Може би "3-Д" принтирано сатанинско произведение?..
80
0
 
16
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Перфектната позиция за нея. Тя е и перфектният кандидат: ***, ***, с въпиюща некомпетентност, корумпиран и най-важното: може да чете, това, което са й написали да каже, без да срича! Тя е женския Столтенберг
79
1
 
12
 
! Отговори
Цв преди 1 година
Това изкукуригало *** омотано в схеми с ваксините за Ковид, няма ли кой да му каже, че *** за зеле не става? Ондулирана лелка, отивай в пенсия!
78
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
да й пожелаем успех !...То се видя,че все някой трябва да откачи и да запали пожара,след който останалите ще въведат истински ред на земята...А тая шизофашага е най-подходяща за целта !..Успех,Адолфке!
77
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пази Боже тая да стане , 100% ще стартира трета световна тоя Вамп!!!
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахаха, ужасТ
75
0
 
21
 
! Отговори
Юрдечка преди 1 година
Да се кандидатира за доживотен затвор заедно със съпруга си и отделно за трибунал за военни престъпления.
74
0
 
7
 
! Отговори
По същество преди 1 година
"Повръщ"
73
1
 
14
 
! Отговори
леле преди 1 година
По принцип в днес-а споровете между русофили, русофоби, американофили, американофоби са доста ожесточени и винаги минусите и плюсовете в коментарите са близки. А тази жена успя да обедини всички в България, акумулирайки с долното си поведение цялата ненавист на българския народ. Да обединиш българите е достойно за уважение. Евала Урсула, номер 1 си!
72
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От провал на провал на провал. Провалът трябва да се възнаграждава разбира се.
71
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей сега вече войната е в кърпа вързана.
70
1
 
14
 
! Отговори
Родител 3 преди 1 година
Еее, мисля че това ще е най-естественото развитие за една посредствена военна министърка и катастрофична шефка на ЕК да стане шеф на НАТО. Подкрепям!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe