Фон дер Лайен ще се кандидатира за генерален секретар на НАТО?

Tова би могло да се случи, ако не бъде преизбрана за шеф на ЕК
7 мар 2023 12:42, Йоана Цонева
151
Фон дер Лайен ще се кандидатира за генерален секретар на НАТО?
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен възнамерява да се кандидатира за генерален секретар на НАТО, съобщава италианският в. "Република".

Изданието отбелязва, че това е възможно, в случай че фон дер Лайен не бъде преизбрана за шеф на ЕК.

Авторът на публикацията подчертава, че фон дер Лайен може да бъде идеален кандидат за САЩ, "защото потенциалните алтернативи не са съвсем убедителни".

Днес предстои Фон дер Лайен да посети Канада и САЩ. Това пътуване може да се разглежда в контекста на евентуалното издигане на нейната кандидатура за поста генерален секретар на НАТО, пише изданието.

Още по темата
По-рано представителят на Европейската комисия Кристиан Виганд заяви, че до лятото на тази година в Хага трябва да бъде открит Международният център за събиране на "доказателства за престъпления в Украйна". Фон дер Лайен обяви създаването на центъра в началото на февруари. Съвместен екип от следователи под егидата на "Евроджъст" ще участва в координирането на събирането на доказателства.

През февруари беше съобщено, че НАТО ще удължи мандата на настоящия генерален секретар Йенс Столтенберг до  април 2024 г. поради неговите "изключителни постижения" и за да се гарантира стабилността на военния съюз по време на продължаващата война в Украйна.

Впоследствие обаче тази информация бе опровергана и говорител на Алианса уточни, че Столтенберг ще приключи мандата си, както е планирано - през октомври тази година.

Като възможни кандидати за поста се спрягат също имената на премиера на Испания Педро Санчес и министъра на отбраната на Великобритания Бен Уолъс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това вече е тотална гавра. Същата баба съсипа Бундесфера когато му беше шефка и беше уволнена от германския канцлер. Сега да опропасти и НАТО колко му е.Още не сме се спасили от световния диктат на шепа хора.Почти 2 години с така наложената пандемия, сега с войната, какво още ще измислят докато се укротят или някой не ги вкара там където им е мястото.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гинеколожката ли, бе! Ако иимам проблеми със закона, викам адвоката, не готвача или учителя, нали? Ако имам военни и дипломатически конфликти, защо ми е гинеколожката, бе? За да *** новят мир ли, какво?
27
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Може да св кандидатира за Американското Гестапо CIA да им води Монарх проектите за програмиране на хора със способа на дълбоката травма...
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то цялото НАТО си е като онуй между женските крака, дето тая му е специалистка....
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта е да се слагат некомпетентни и послушни люде, без морал и ценности.
24
0
 
12
 
! Отговори
позитивен преди 1 година
Да погледнем откъм добрата страна на тази кандидатура. Съдейки по успехите й като председател на ЕК, Урсула за нула време ще прецака НАТО-то, без да й трябва война с Русия. Пък като няма НАТО, щатските военни ще се изнесат най-накрая от Европа. Мислете позитивно, в смисъл положително!
23
0
 
7
 
! Отговори
Споко, преди 1 година
Путин ще принуди НАТО да се разпадне.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Председател на борда на Шмайзер трябва да е.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо за ООН-Още по-сладка длъжност.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имахме "здравна криза" с короната. ок! Разбирам, защо ще предпочетем медицинско лице, да отговаря за съюза тогава. Ковидът си замна, много по-бързо, отколкото дойде. За 3 дена в края на миналия февруари, забравихме, че го е имало. А сега ... Вземаме същото това медицинско лице и го слагаме, начело на НАТО? АХАХХАХАХАХАХА
19
0
 
15
 
! Отговори
Урсула ле Гуин преди 1 година
Кликата около Клаус Шваб само си разменят постовете и назначенията. Какво точно разбира баба ти Урсула гинеколожката от военно дело? Колкото разбира и от икономика (какъвто съюз уж се води ЕС). Оплакваме се тука от Бойко че бил корумпиран. Бойко е толкова дребна риба, че такива като тая няма да му дадат и колата да и паркира.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо да не стане президент на Украйна?
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Русия може да оправи тоя корумпиран свят, както се справи и с Ковид.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С цялото ми уважение към лекарскста професия и всички гинеколожки ... ама откъде накъде, тази жена, ще става главен секретар на НАТО? Ако бях на Путин, сигурно сга, щях съм в стаята с генералите си, да се хиля и да си сипваме водка а наздраве ...
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно това ще й е наградата от американските й господари заради това, че съсипа ЕС.
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма отърване от тези кръвопийци.
13
0
 
34
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 1 година
Това наистина е абсолютният връх на безумието. Старуха ИзВергил, която с фирмата на сина си продаде 5,000,000 /5 милиарда/ ваксини на европейците. Ние изхвърлихме над 5 милиона /но ги платихме на тройна цена. Сега неуспялата акушерка ще стане шеф на НАТО. Колко ли ще открадне тогава?
12
0
 
25
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Щом тази я гласят да стане шеф на НАТО, аз мога да стана и шеф на Слънчевата система. Стига да има кой да ме нагласи и стига да се навия. Оправи Министерството на отбрана на ФРГ, оправи и ЕС, на сега и това. Болшевизъм - колкото по-не ставаш, толкова по-нагоре те слагат.
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая Таков мааааата на Корумпираният ЕС,сега и НАТО ли ще " оправя"? Е как все едни и същи от " стол" на " стол"? Това нато трябва да се закрие,тя кандидатствала ?!
10
0
 
29
 
! Отговори
... преди 1 година
Интересно... след като искаше да набоде всички за да ѝ се напълни сметката.... сега какво планира? Да завлече хората на фронта в измислената война? Тази е по-зле от онзи с мустачките и онзи в Италия!