Борисов: Няма да допуснем бордът да бъде мърдан, ПП нанесе непоправими щети

От 2 години ГЕРБ не са управлението по никакъв начин, припомни той
Обновена: 15 мар 2023 19:01 | 15 мар 2023 18:57, Анисия Иванова
191
Борисов: Няма да допуснем бордът да бъде мърдан, ПП нанесе непоправими щети
Снимка: БГНЕС

Промяната нанесе щети, които нямат поправяне. Това, кеото трябва да се направи, е цялата държава да се стегне, да работи, да събира данъци. Цифрите показват това, каквото сме говорили цяла година. Няма как да има безплатен обяд, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Силистра.

Днес стана ясно от доклад на финонсовото министерство, че България е заплашена от фалит. Има сериозен проблем за поддържането на фискалната стабилност и по думите на финансовия министър може да е необходимо да се стигне до заем от МВФ.

"Днес, когато извадиха с какво разполагаме, това са чудовищни неща. Мисля, че няма да допуснем бордът да бъде мърдан, но вече излезе и лъжата, която говореха за еврозоната. Освен инфлацията, ние нямаме критерий, на 3% дефицит ние казваме, че е 7, а то е 6,9%. Така че Промяната нанесе щети, които нямат поправяне", каза Борисов.

"Асен Василев каза, че 16 млрд. имало във фискалния резерв, а фискалният резерв към днешна дата е 12,4 млрд. От 16 като се извади 12,4, колко се получава, милиарди е разликата, посочи Борисов. А на 17 януари 2023 г. се тегли 1,5 млрд. евро, това са 3 млрд. лева, извадете от 12,4 три милиарда, с какво ще се плащат, пенсии, заплати и всичко останало. Това ние го говорихме седмици наред. Веднъж обраха хората по лева литър бензин и нафта, обраха ги от газа, това, което струваше 100 лева, го плащаха 130, сега продължаваме да харчим скъп газ", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той припомни, че ГЕРБ от 2 години не са били в управлението по никакъв начин.

От година и половина говорим за безобразното теглене на заеми всяка седмица. Няма как да не дойде Видовден, категоричен е Борисов.

Лошо е, че вересиите на Асен Василев ще ги плати честният бизнес, бизнесът, който е на светло, бизнесът, който произвежда, това ще е един огромен и ужасен данък в момента. Това, което се хвалеха, че не вдигали данъците, сега изведнъж ще ни порежат, тол такси, това ще доведе до ново вдигане на цените, посочи Борисов. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скрий се бе,Лойко,противно мутро
144
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ППДБQ+ и БОКО ще се коалират, за да ни натикат във войната. Това, което в момента се говори няма никакво значение. Всяко чудо за три дни - обикновения човек не помни какво е ял вчера. :) След изборите тези хубавци ще се коалират по задание на Козяк. Целта е описана в първото изречение :)
143
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взехте му държавата. Той ще ви вземе парите.
142
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изборите не са почнали, а тия вече взеха да раздават команди и претенции...
141
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страната беше и е яко корумпирана и неподготвена за световната икономическа криза предизвикана от ковид и войната, а това че ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане свалиха правителството, когато имаха мнозинство в парламента и можеха да гласуват без да са официални управляващи, каквото си решат, доказва още веднъж, че цялата ни политическа криза е заради лакомията на горните 4.
140
1
 
16
 
! Отговори
Петров преди 1 година
язе нема да дадем да ми земат чекемеджето со еврата, ***, заяви уверено лидера Борисов
139
4
 
20
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Борисов:От 2 години ГЕРБ не са управлението по никакъв начин- то е ясно че не сте в Управлението от 2 години--кажете за 12 години управление какво направихте или колко успяхте да присвоите законно- щото Магнитски ще се Допълва с още Някой.
138
2
 
20
 
! Отговори
САТАНА преди 1 година
Бърбуй,магнитски ти диша във врата, трябва ти властта за имунитет и далавери...
137
6
 
4
 
! Отговори
Убо ама2 преди 1 година
А ПП само продължиха Твойта политика. С кво си по-различен от тях и БСП-у.Плаче ми се, като знам какво ни чака от външни сили. Оправданието ви, че ЕС и други, не разрешавали? Тогава за какво се тикате във властта? Ако ЕС ви каже, скачайте от Аспаруховия ЗАДЪЛЖИТЕЛНО -СДС, ДБ, ПП, ГЕРБ, БВ БСП, ще скочите ли? Увеличихте си ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ. Столевките хвърчат, щом средната класа започна да си брои парите в магазините, НЕ Е ДОБРЕ! Гледайте интервюто на проф. Янев с Карбовски, ще ви се доплаче
136
1
 
21
 
! Отговори
Убо ама преди 1 година
23 милиарда по твое вре разходи за 12 г. заеми, та чак фалира КТБ. гореше в ТЕЦ-овете на Италия работите и ни тРовеШ?е, та чак се разчу за внос на медицински "работи" от Африка. Ти закри Белене и ЮП, нефтопровод. Твойте хора нарязаха тръбите на НСистеми-земеделие. Ти и БСП увеличихте ненужните и скъпи фото, перки, ВЕИ-та. Ти ни вкара в еврочакалня, и започна инфлацията. подписа закриване ТЕЦ-ове. КЕВР изчезва, отиваме на борса.. 30 г. РАЗРУХА! НЕ СТАВАТЕ, нито БСП, СДС, ДБ, ПП, БВ, ГЕРБ, НИКОЙ
135
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, излиза че тази Промяна била нещо сатанинско, няма и година прекарани на власт, и гледай каква катастрофа причиниха на държавата! Да се чуди човек, когато промяната я нямаше, защо хората излизаха 2 год. на протести срещу перфектното управление на ГЕРБ и скандираха -мутри, вън! Те сигурно са протестирали срещу ПП, подозирайки какви поразии ще направят, преди още да са били избрани!
134
2
 
22
 
! Отговори
э преди 1 година
Вече не знам,колко трябва да е умствено осакатен човек,за да гласува за греберастката крадлива и.зм.ет.?По статистика,са откраднали около 100 млд. лв. през управлението.Вече всичко излиза пред очите ни.Много от тях трябва да бъдат арестувани,и вкарани в затвора за 20 г.Няма друго решение.А,онзи ***-"Поли",е ходил на обиколка по кметовете на Кресна,Струмяни и други райони на областта,за да моли за гласове на сина си.Симитличани,дали ще гласувате за един неграмотен и сричащ човек?
133
4
 
19
 
! Отговори
Пепо преди 1 година
Начело на държавата и зад Бойко са хора които създадоха Ружа Игнатова и нейната пирамида и след това я убиха на яхта за да не може да говори! Възможно ли е Бойко да бъде използван и убит? Познайте от три пъти.
132
2
 
22
 
! Отговори
Пепо преди 1 година
Бойко ще се прави на спасител и затова измисля криза. Не България загива ами Бойко загива. Но той мисли "държавата това съм аз!" Бойко яде много пръжки с лук и може да получи инфаркт като Мишо Бирата.
131
4
 
7
 
! Отговори
todor преди 1 година
Каде е БСП,там и тоя циркаджия му е мястото,щото ви ярави на оная ,,*** овца!!!
130
2
 
18
 
! Отговори
Име преди 1 година
Какъв интригант, аз нямам думи, държавата беше на мафията допреди няколко години, той говори - да се стегнем, братя на оръжие. Не се осъзнава, че трябва да има резултат от нещо, а то - нищо - последни в Европа.
129
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toя е напълено неадекватен... тук трябва да се намесят специалистите!!
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един board го пазя за вас.
127
4
 
14
 
! Отговори
Джоре DOS преди 1 година
Барба Ганьос не спря да се излага като кифладжия ,повтаряйки до припадък ПП та ПП , с тайната ( и не толкова тайна) надежда някай да забрави за 13 - годишните му поразии и да отложи посещението му при бай Ставри ! И ето - резултата е налице : Фалитът тропа на вратата ! Един предизвестен и подговен с гигантско крадене фалит, който ПП просто отложиха за малкото време , за което бяха оставени да управляват ...
126
11
 
13
 
! Отговори
Ристо преди 1 година
ПъПърите разказаха играта на държавата с некадърността си! Още един мандат и борда отива на кино и ще повторим 1997ма!