Борисов: Няма да допуснем бордът да бъде мърдан, ПП нанесе непоправими щети

От 2 години ГЕРБ не са управлението по никакъв начин, припомни той
Обновена: 15 мар 2023 19:01 | 15 мар 2023 18:57, Анисия Иванова
191
Борисов: Няма да допуснем бордът да бъде мърдан, ПП нанесе непоправими щети
Снимка: БГНЕС

Промяната нанесе щети, които нямат поправяне. Това, кеото трябва да се направи, е цялата държава да се стегне, да работи, да събира данъци. Цифрите показват това, каквото сме говорили цяла година. Няма как да има безплатен обяд, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Силистра.

Днес стана ясно от доклад на финонсовото министерство, че България е заплашена от фалит. Има сериозен проблем за поддържането на фискалната стабилност и по думите на финансовия министър може да е необходимо да се стигне до заем от МВФ.

"Днес, когато извадиха с какво разполагаме, това са чудовищни неща. Мисля, че няма да допуснем бордът да бъде мърдан, но вече излезе и лъжата, която говореха за еврозоната. Освен инфлацията, ние нямаме критерий, на 3% дефицит ние казваме, че е 7, а то е 6,9%. Така че Промяната нанесе щети, които нямат поправяне", каза Борисов.

"Асен Василев каза, че 16 млрд. имало във фискалния резерв, а фискалният резерв към днешна дата е 12,4 млрд. От 16 като се извади 12,4, колко се получава, милиарди е разликата, посочи Борисов. А на 17 януари 2023 г. се тегли 1,5 млрд. евро, това са 3 млрд. лева, извадете от 12,4 три милиарда, с какво ще се плащат, пенсии, заплати и всичко останало. Това ние го говорихме седмици наред. Веднъж обраха хората по лева литър бензин и нафта, обраха ги от газа, това, което струваше 100 лева, го плащаха 130, сега продължаваме да харчим скъп газ", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той припомни, че ГЕРБ от 2 години не са били в управлението по никакъв начин.

От година и половина говорим за безобразното теглене на заеми всяка седмица. Няма как да не дойде Видовден, категоричен е Борисов.

Лошо е, че вересиите на Асен Василев ще ги плати честният бизнес, бизнесът, който е на светло, бизнесът, който произвежда, това ще е един огромен и ужасен данък в момента. Това, което се хвалеха, че не вдигали данъците, сега изведнъж ще ни порежат, тол такси, това ще доведе до ново вдигане на цените, посочи Борисов. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на хартиено-намагнитените никога не е била България да е добре.
104
5
 
9
 
! Отговори
Коалиция НЕКСО преди 1 година
До Коалиция МагнитскиКолко още милиони ще преведе Тренчев на ДБ и ПП?
103
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дайте да си го кажемИ защо вие продължихте неговата политика, защо всяка седмица теглихте по 1 млрд лв?
102
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финансовият министър в момента Велкова беше зам министър на Асен Василев. Тя е знаела много добре за кражбите и своеволията на Василев, за сушито докарвано със самолет от Япония, за заплатите на Лена Бориславова по 15 000 лв, за заплатата на Лорер, която беше над 25 000 лв, за жена му, която беше в същото министерство.Но Росица Велкова си е мълчала защото е била заплашена. След закриването на Спец прокуратурата веднага на следващия ден единственият свидетел срещу Пламен Бобоков беше убит.
101
5
 
13
 
! Отговори
Ъхъ! преди 1 година
Боко не знам дали може да чете и дали разбира от финанси, но скоро всички българи ще разберат как са обрани от "Продължаваме пре.аването" на България! Е , заслужаваме си съдбата на вечно губещи - сами си докарахме тая орисия като позволихме на Рундю Гадев да си развява юмручето.
100
9
 
9
 
! Отговори
някой си преди 1 година
Време е да се прибереш в Банкя МутроКомунисте! И се роди читаво правителство и власт! И ако е читава,и следва законите Правилно,е време Все пак да те Провери Прокуратурата,така както е по Закон! Ти от 12 г,Не си "проверяван"! " Властта" беше "твоя" и!-:)))" Видов ден" ще дойде И за теб! Искаш да го "избегнеш" ,та за това все се редиш,"кандидат за Властта"!-:) Е няма да е вечно!!!
99
10
 
5
 
! Отговори
Гнус преди 1 година
Комунистите са готови да фалират държавата, само и само да не управлява ПП.
98
7
 
8
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 1 година
Пълна Подкрепа за Кокорчо. Най-добрия, решенията му бяха добри, срещу мафията, но мафията победи.
97
9
 
11
 
! Отговори
Дайте да си го кажем преди 1 година
Боко Тиквата започна с политиката на теглене на заеми. Това се случи през 2020, когато дойде Кови Дивитнайси, а Боко теглеше пари, като абдaл. И раздаваше през джипката трохички. Ако не го бяхме изритали от властта този крадец, сега дълга щеше да е над 10 млрд сигурно, а Тиквун щеше да е фалирал държавата, народа да го плюе, а той да вика "А, то дъжд вали" и "Комунистите искат да ме свалят заради успехите ми" хахаха скрий се *** гаден... никога няма да се върнеш на власт. Не си мечтай дори.
96
8
 
11
 
! Отговори
Българин, ама истинс преди 1 година
Баце, кой те бръсне вече за слива , че се изцепваш как няма да позволиш ? Та от теб вече 2 г. няма нужда ! Когато имаше нужда от теб да въдвориш ред в държавата и да ни спасиш от проституиращите некадърници, ти се скри в сараите си, Баце ! Направи се на шушумига ! Е, вече наистина си шушумига и от теб нищо не зависи в държавата!
95
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ей толупГледам как се справяха, 20% инфлация само за първите няколко месеца от бандитското им управление
94
6
 
11
 
! Отговори
Коалиция Магнитски преди 1 година
Какво стана сега с това момче Влади? Ще връща ли откраднатите стотици милиони или да си свиркаме и да си представяме, че не са откраднати?
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питах изкуственния интелект Chat GPT, кой окраде България? Отговора бе - "комунистите"
92
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев обра държавата - това казват цифрите
91
9
 
10
 
! Отговори
мишо бирата преди 1 година
ТОЛУП,ТИ ОКРАДЕ ДЪРЖАВАТА.
90
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господи, ела и си прибери вересиите. В момента настава такава игра със страховете на хората. Навсякъде е някакъв хаос, а този иска да захапе пак кокала.
89
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честният бизнес внася в бюджета - разходите от бюджета ги правят упраляващите. Те ще плащат а не работниците които пълнят бюджета
88
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ППДБQ+ и ГЕРБ ще се коалират, за да ни вкарат във войната. Всичките тия нападки в момента са просто цирк, за да може и двете образувания да не си изгубят електората от зомбита.
87
5
 
11
 
! Отговори
пън преди 1 година
бойко едва може да чете, как си мисли, че разбира от финанси?
86
4
 
14
 
! Отговори
Невероятна Симбиоза преди 1 година
Защо всички РОМИ и Полицаи гласуват за Борисов и ГЕРБ е това не ми е ясно!? Най Ц.и.г.а.нските градове са на ГЕРБ!