Борисов: Няма да допуснем бордът да бъде мърдан, ПП нанесе непоправими щети

От 2 години ГЕРБ не са управлението по никакъв начин, припомни той
Обновена: 15 мар 2023 19:01 | 15 мар 2023 18:57, Анисия Иванова
191
Борисов: Няма да допуснем бордът да бъде мърдан, ПП нанесе непоправими щети
Снимка: БГНЕС

Промяната нанесе щети, които нямат поправяне. Това, кеото трябва да се направи, е цялата държава да се стегне, да работи, да събира данъци. Цифрите показват това, каквото сме говорили цяла година. Няма как да има безплатен обяд, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Силистра.

Днес стана ясно от доклад на финонсовото министерство, че България е заплашена от фалит. Има сериозен проблем за поддържането на фискалната стабилност и по думите на финансовия министър може да е необходимо да се стигне до заем от МВФ.

"Днес, когато извадиха с какво разполагаме, това са чудовищни неща. Мисля, че няма да допуснем бордът да бъде мърдан, но вече излезе и лъжата, която говореха за еврозоната. Освен инфлацията, ние нямаме критерий, на 3% дефицит ние казваме, че е 7, а то е 6,9%. Така че Промяната нанесе щети, които нямат поправяне", каза Борисов.

"Асен Василев каза, че 16 млрд. имало във фискалния резерв, а фискалният резерв към днешна дата е 12,4 млрд. От 16 като се извади 12,4, колко се получава, милиарди е разликата, посочи Борисов. А на 17 януари 2023 г. се тегли 1,5 млрд. евро, това са 3 млрд. лева, извадете от 12,4 три милиарда, с какво ще се плащат, пенсии, заплати и всичко останало. Това ние го говорихме седмици наред. Веднъж обраха хората по лева литър бензин и нафта, обраха ги от газа, това, което струваше 100 лева, го плащаха 130, сега продължаваме да харчим скъп газ", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той припомни, че ГЕРБ от 2 години не са били в управлението по никакъв начин.

От година и половина говорим за безобразното теглене на заеми всяка седмица. Няма как да не дойде Видовден, категоричен е Борисов.

Лошо е, че вересиите на Асен Василев ще ги плати честният бизнес, бизнесът, който е на светло, бизнесът, който произвежда, това ще е един огромен и ужасен данък в момента. Това, което се хвалеха, че не вдигали данъците, сега изведнъж ще ни порежат, тол такси, това ще доведе до ново вдигане на цените, посочи Борисов. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
9
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
идеалстите,по принцип са комунисти,заради"идеала" им в момента убиват жени и деца в Украйна!Слава на Украйна!путин убива жени и деца вярващ на глупостта си,че може да възроди...сссР,това е лудост хора!Ако гласувате за ПП-ДБ,гласувате за бъдещето на децта си...за достоен живот...свободни хора сте...мислете преди да вземете 50 лв на пеевски-борисов!!!България я очакват Светли дни...ако спрете да се продавате...да продавате животите на децата си!!!купуват ви с ограбено от вас...и сега грабят
124
14
 
11
 
! Отговори
Idealist преди 1 година
Не допускайте до власт хора от ЛГБТ кохортата - Кокорчовци. Примерът от САЩ е пред очите ни. Мкедония я загубихме заради тях, следват заеми диокато дойде МВФ и вкарването ни в новата Европейска война!
123
8
 
10
 
! Отговори
ИМА ЛИ ПРОМЯНА..?? преди 1 година
Има, имааа...... ДНЕС, ВМЕСТО ДЖОБОВЕТЕ ВИ ДА СА ПЪЛНИ С ЕВРО БАНКНОТИ, НИЕ ГОВОРИМ КАК ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА ИСКА ОЩЕ ДА НИ ОГРАБЯТ ПАРИТЕ, КАТО ПРОМЕНЯТ КУРСА НА ЛЕВА КЪМ ЕВРОТО........ПЪЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ......!!!
122
10
 
10
 
! Отговори
доктор Ливайс преди 1 година
Имам специялен подарък за Лойко - магнитни наколенки
121
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти-кво про-ста,лъж-лива и мнооого кра-длива затвори си плю-валника защото никой не ти вярва-само зависимите от теб и умствено недостатъчните те подкрепят.
120
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От сега човека казва че и да дойдат на власт нищо няма да оправят ! Така се мият ръцете още преди да ги омърсиш !
119
11
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
АГЕНТКАТА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА ПРАВИ ВСИЧКО ЗА РОДИНАТА СИ, ДЖАМИИ ПРАВИ,РОМИ РАЗВЪЖДА, БЪЛГАРИ ЗАТРИВА, ТУРСКИ ПОТОК СТРОИ, РАЗДЕЛИ БЪЛГАРИЯ НА ДВЕ И Я ГОТВИ ЗА АНЕКСИРАНЕ ОТ ГОСПОДАРЯ СИ, ЗАТОВА И ПРЕДИ ВСИЧКИ ИЗБОРИ ХОДИ ДА БИЕ ТИКВА В КРАКАТА НА ГОСПОДАРА СИ, СУЛТАН ЕРДОГАН. АКО МРАЗИТЕ БЪЛГАРИЯ, АКО МРАЗИТЕ БЪЛГАРИТЕ, ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ХАРЕМ ГРОБ И БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА.
118
12
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
КОЙТО МРАЗИ БЪЛГАРИЯ И ИСКА ДА Я ВИДИ ЗАЛИПЕНА ДА ГЛАСУВА ЗА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА, АГЕНТКАТА НА СУЛТАН ЕРДОГАН. БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА РАБОТИ ЗА АНЕКСИРАНЕ НА ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ОТ РОДИНАТА МУ ТУРЦИЯ ПО МОДЕЛА НА КРИМ. ЗАТОВА КАДЪНАТА ИЗГОНИ БЪЛГАРИТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА ИМ И РАЗВЪЖДА РОМИ. ВСЕКИ БЪЛГАРОФОБ ДА ГЛАСУВА ЗА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА
117
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Муха и банка се убиват с вестник ( медия). На кого са медиите?
116
8
 
9
 
! Отговори
Стела преди 1 година
Важно е ,че ПП- то,ДБ - то гледат ведро , искат 6 - ти избори,обещават ни сияйно бъдеще,те са ,,факирии"" и както виждате не малко са тези които им вярват.Глу Па ци дал Господ колкото щеш
115
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почвам и аз да си мисля, че Бойко пък може и да е прав за ПП.
114
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте си кесията!Вижте си количката в магазина !Ееее кой как управляваше !ПЛАТЕНИТЕ ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!ДРУГИТЕ КОИТО МОЖЕ САМИ ДА МИСЛЯТ-УПРАЖНЯВАЙТЕ СЕ В ТРУДНАТА ЗАДАЧА ЗА ГОЛЕМИЯ ПРОЦЕНТ ОТ ПАПАГАЛИТА!СЪЖАЛЯВАМ НООООО ДНЕС ЖИВЕЯ ПО ЗЛЕ!ВИЕ КАК СТЕ!ИМАМ ДОБРИ ДОХОДИ НОООО ЕДНО ЯИЦЕ НА ТАЗИ ЦЕНА!СЪЖАЛЯВАМ! КОЙ КРАДЕ КОЙ Е МНОГО ЧЕСТЕН!ХА КЕСИЯТА МИ НЕ Е СЪГЛАСНА С ПОЛИТИКАТА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ!
113
9
 
16
 
! Отговори
Георги преди 1 година
А ВЕ Тодоре.Киро и Асеня какво построиха,че липсват много милиарди ВЕ!???
112
12
 
14
 
! Отговори
Теодор преди 1 година
Злобните тиквички ***, виждат фалити, заеми от МВФ, Жан Виденовци. Твърде много пресконференции на ГЕРБ гледате! Влезте в реалността!
111
7
 
14
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Заформя се ситуацията,която спретнаха комунистите,но тоя път не Жан,а Киро!Къде се дянаха червените дупета,отвратителното трио и Мая,които се бунтуваха и свалиха Бойко??? Целта им бе,да се докопат до хазната и Европарите,които трябваше да дойдат.След като не успяха,изтеглиха милиарди,за да си захранят за пореден път олигарсите!
110
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това нещо,което не разбира от нищо,но дава мнение за всичко,защо непрекъснато ни се натрапва?
109
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не бях аз!А кой беше онзи Рашков с 22-та апартамента след 32 години като следовател на държавна работа?
108
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отново МВФ, отново фалити и масови съкращения на хора. Това е бъдещето на България след Кирил и Асен за две години във властта.
107
7
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Защо сега се казва какво е положението на държавата Защо служебните не внесоха бюджет когато имаше парламент Защо никой не се интересува от България А от собственото си ........
106
2
 
13
 
! Отговори
Не бях аз! преди 1 година
Кой беше онзи Горанов? Някакво бездомно момченце. Не го знаем откъде се взе...