Трифонов: Да теглим заем от МВФ не е стояло пред нас от Жан-Виденово време

Причина за кризата са решенията на правителството на Петков
15 мар 2023 18:35, Анисия Иванова
123
Трифонов: Да теглим заем от МВФ не е стояло пред нас от Жан-Виденово време
Снимка: БГНЕС

Да теглим заем от МВФ не е стояло пред страната ни от Жан-Виденово време. "Причината за изводите е в работата на последното редовно правителство и решенията, взети от Петков". Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов във Facebook страницата си относно изнесената информация, както и доклада на финансовото министерство.

В медиите излезе следната новина, че България е пред свръхдефицит и сценарий за заем от Международния валутен фонд. Тази информация излиза от доклада на служебния финансов министър Росица Велкова, който тя е представила пред Министерския съвет. Основната причина за тези изводи се крие в работата на последното редовно правителство и решенията, взети конкретно от тогавашния министър-председател Кирил Петков и тогавашния министър на финансите Асен Василев, пише Трифонов.

Ето какво още коментира лидерът на ИТН:  

Още по темата

"Ще ви припомня един конкретен случай, заради който България в момента е с лошо финансово състояние. При изготвянето на бюджета от правителството "Петков", "Има такъв народ" публично и на няколко пъти се противопостави на идеята да се раздадат енергийни помощи на всички, включително на компании, които регистрират свръхпечалби. Разбира се, никой не ни чу и в крайна сметка милиони левове бяха раздадени на такива компании, които нямаха нужда от помощ.

Всъщност, резултатите от решенията на Кирил Петков, Асен Василев и безропотните им партньори щяха да бъдат още по-драматични, ако те бяха останали начело на държавната хазна. За доказателство, прочетете внимателно доклада на служебния министър на финансите Росица Велкова.

Всеки нормален човек може да си направи логични, причинно-следствени връзки и да разбере какво се е случило и какво можеше да се случи.

Да теглим заем от МВФ не е стояло пред страната ни от Жан-Виденово време.

А като се сетя какво беше тогава - никак, ама никак не ми се иска това време да се връща.

Две бяха причините, поради които падна правителството на Кирил Петков.

Едната беше двойствената политика спрямо Северна Македония, а другата беше неразумната и опасна финансова политика на Асен Василев и Кирил Петков.

Това, което се случва днес, и това, което се случи в Северна Македония, ясно показват какво съм имал предвид".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: мвфСлави Трифоновзаем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той точно Жан Виденов не позволи на МВФ да си развява коня бе *** ***..
84
0
 
6
 
! Отговори
Соня преди 1 година
А не се прави на невинен,защото и ти и приятелите ти имате огромен принос за довличането на тая напаст във властта.
83
0
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 година
дори платените троловее не могат да спасят шмръколан краля на чалгата и кокаина, космонавти щеше да праща слугата на доганя
82
0
 
2
 
! Отговори
Джоре DOS преди 1 година
до sd ; Браво nuч , точно в дедетката с две думи !!! Те на всички от крадливото трио (ГЕП , (с)ДС и Д(п)С ) други да са им виновни , им е заложено първосигнално като БКП производни ...
81
9
 
2
 
! Отговори
На фона на Кирче, преди 1 година
Слави изглежда нормален. Иначе всички от протестите са виновни за това, че днес не сме в Еврозоната и в Шенген
80
3
 
6
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
Киро и Асенчо са ясни. Дечица на милиционери и доносници изпратени на инструктаж при новите господари от САЩ и Великобритания. Обаче да оправдават цялата бъркотия в държавата, с техните няколко месеца във властта? При това в коалиция с наглия чалгар и ортак на му.тр.ите и ДПС Славчо Трифонов и олигархичната принцеса Корнелия? Доведени и лансирани в публичното пространство от Румен Радев?
79
1
 
12
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Че Трифонов не беше ли част от това правителство?Сега разбрахте ли,че Слави Трифонов,Румен Радев-Муню(прЕзедента) и ГЕРБ играят заедно.
78
0
 
13
 
! Отговори
Браво бе преди 1 година
Как пък точно 2 седмици преди изборите всички стари муцуни и комунисти изведнъж се сетихте че държавата е много зле? И кой е виновен? Ами предишните разбира се. Кой друг? Те са виновни че 30 години властта е окупирана от некадърници. И сега е същото. Разни случайни хора искат да се упражняват да стават политици. Междувременно истинските експерти в различните области са натикани в девета глуха. Иначе те си говорят от много години ама никой не ги чува. Даже някой вече са ги обявили за луди.
77
0
 
7
 
! Отговори
sd преди 1 година
мумията не е ли умряла още? петков не е от годинса на власт и по негово време н е е теглен заем от мвф. сегашният гълъб с образование на армейски зкпч да не прехвърля от болната глава на здравата.
76
3
 
2
 
! Отговори
Благодарение преди 1 година
на наглите украинци.
75
0
 
16
 
! Отговори
учиндолски селяк преди 1 година
СЛАВИ, ТОЯ УУЧИНДОЛСКИ СЕЕЛЯК ИМА ОГРОМНА ВИНА ЗА ФОРМИРАНЕ И НАСАЖДАНЕ НА БЕЗНАКАЗАНОСТ, НА АГРЕСИЯ И ЧАЛГАРЩИНА - ЧАЛГА Е НЕГОВОТО ИМЕ !!! ИЗКОРЕНЕТЕ ТОВА ЗЛО !!!
74
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил преди 2 години в деня за размисъл като част от служебното правителство свика в Събота, в деня за размисъл извънредна пресконференция за да съобщи на българския народ , че започвал да строи завод за елекромобили и през 2023 година, ще имаме роден електромобил. Какво мислите , че стана. Едно нищо 2 години след хвалбите му, няма още първа копка на завода му, а уж трябваше вече да си купуваме родни електромобили. За четирите моста над Дунав и четирите тунела под Стара планина, да не говорим.
73
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само дето не са ви ясни нещата.Бюджетът за 2022 година е изготвен от правителството на Пълен Провал.И се изпълнява техния бюджет. Поради липса на стабилност , 2023 година бюджета е копи пейст на този от 2022 година. Кое не ви е ясното. Да 8 месеца управляваха и ни докараха до фалит
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалгаря разтури правителството защото не дадоха няколко милиарда на Гроздан Караджов да нахрани "бебетата", както наричат магистралните строителни босове. Такива като онзи "велик и жилав" строител, с 10 апартамента в Дубай и резиденцията край Варна и похарчил 3 милиона за сватбата на сина си. Слафчу винаги е играл за мафията. Добре е, че не успя да ни пробута Ники Мук, Пацо Шнорхела и Пешо Плагиата.
71
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наривайте на Украйна и после се чудете защо обеднявате.
70
1
 
15
 
! Отговори
Жалки чалгари преди 1 година
ИТН вече практически го няма. Те бяха 5-та партия в парламента. Когато бяха първи не направиха нищо, сега вече не са от значение.
69
1
 
10
 
! Отговори
Виц за чалгаря преди 1 година
Влизат Слави Трифонов и Тошко Африкански в една аптека и Слави казва на аптекаря - два каапута. Да, виждам - отговаря аптекарят. А нещо ще желаете ли ? Аз някак не мога да приема, че каапути ще правят правителство и референдуми ? А Вие как мислите ?
68
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бюджетът за 2022 и 2023 година е изготвен от Аси Кокоркин скъсаното чорапогащниче и Киро парапета. Може да не са на власт, ама те са изготвили бюджета за миналата и тази година.
67
1
 
12
 
! Отговори
Тихо преди 1 година
Ей, *** чалгар, не беше ли и ти част от последното редовно правителство? Какво свърши там, освен че го събори? Ай сиктир от самопровъзгласили се "спасители", дето само мънкат, а нищо не вършат...
66
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството на Кирил Петков не е на власт от повече от година, но е виновно и за инфлацията, и за слънчевите изригвания, и за земетресенията в Турция, и за глобалното затопляне, то разпали и войната в Украйна!....Добре пригласяш на Б.Борисов в предизборната помия, която се излива срещу ПП, стига да има кой да ви взема насериозно. Нещ-астник.